Foto

Marea problemă a seriei de proteste care a început aseară este că nu au nicio miză constructivă. În afară de Muie Dragnea nu ți-ar muri mulți înainte nu există niciun fel de altă cauză de susținut.

Pentru că, în primul rând, nu există alternativă. PDL-ul, proaspăt spălat în PNL, cu un Blaga gata de a prelua, iarăși, curat și spălat, puterea, încearcă să se cocoațe pe masele de demonstranți, sper eu că fără succes. USR e doar o adunătură care se va dizolva la următoarele alegeri. Iar altceva, nu există.

Să presupunem că, mâine, Dragnea demisionează în bloc, împreună cu ceilalți hoți. Cine vine în loc? Un alt guvern Ciorbea, nu? Care guvern va trebui să ia măsurile acelea dure de care e nevoie. Care va fi rezultatul? Exact, PSD cu 60% la următoarele alegeri și Firea președinte.

Acum, dacă se organizează alegeri, PSD ia 35-40% fluierând. Legitimând, din nou, tot ce înseamnă actualele gunoaie de la putere. Și, în plus, ca de obicei, absenteismul la vot va fi același. Nu credeți? Păi ieri au fost alegeri.

Prezenta la vot la alegerile locale partiale de duminica a fost de 45,3 % pana la ora 21.00 cand s-au inchis secțiile”… “Alegatorii din Gorj s-au prezentat la urne in proportie de 62,66%. In Teleorman prezenta la vot a fost de 64,05%, in Suceava de 66,9%, in Constanta de 60.87%, in Timis de 58,36%, in Vaslui de 51,98%, in Valcea de 56,13%, in Sibiu de 58,9%, in Botosani de 55,09%, in Iasi de 52,39%, in Arad de 61,68%, in Cluj de 48,51%, iar la Hunedoara de 37,16%”. În municipiul Deva, la alegerile pentru primar, au votat 22.035 de alegatori, dar prezenta la vot este cea mai mica din tara, 37,16%”

Deci o medie de 45%, da? Ce s-a schimbat de la ultimele alegeri? Nimic. În continuare, burțile sunt pline, joburile, așa cum sunt, există, totul e bine. Până când nu se va ieși DE FOAME în piață, lucrurile vor rămâne bine mersi așa cum sunt. Și de foame nu se va ieși decât după ce va pleca PSD de la guvernare, pentru că un guvern se poate îndatora până la loc comanda, nu el plătește datoriile, ci tot noi și copiii noștri.

Concluzia e simplă. Dacă din aceste manifestații nu emerge o entitate politică, ceva care să se impună în locul hoților de acum, nu se va schimba și nu se va întâmpla nimic.

Tu ai fost în piață?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.