Când ne-am gândit că ar fi haios să facem #viațacuLuna, a trebuit să ne gândim la a ne lua un aparat cu care să filmăm, pentru că telefoanele, oricât ar fi de bune, nu sunt chiar ce trebuie în domeniu.

Și ne-am luat un Canon 200D, care tocmai venise în românia fix în ziua aia. Am asigurarea ca sunt PRIMUL ROMÂN care și-a luat Canon 200D, adică na, ceva mândrie gen Apple Fan, doar că aici chiar am și de ce.

Și a fost o decizie foarte, foarte bună.
Aparatul este mic, pentru un DSLR, foarte fâșneț, foarte ușor, scula perfectă pentru plimbat în brațe, dacă ai chestii de filmat.

În cel mai sincer mod, sunt genul care fotografiază point and shoot. Când o să vă povestesc și de aparatul foto pe care mi l-am luat, cel cu care fac poze în mod normal, o să vedeți și exemple. Așa că nu mă pricep la de astea cu apertură, distanța focală, ISO and shit.

Sunt genul de om care folosește aparatul pe auto, din păcate. Știu, e o blasfemie curată, când ai un aparat atât de bun. Dar, în apărarea mea pot spune că am încercat să învăț să fac fotografie, dar pur și simplu acest talent îmi lipsește.

Partea bună e că, pe filmare, nu am ce setări să îi fac. e Point and shoot, pus pe trepied și aia e. Merge de zbârnâie. Am nevoie să îmi iau și niște lumini mai bune, pentru că astea pe care le am sunt extrem de chioare și sunt gata, idei să avem, că de restul, se ocupă Canon.

Ce îmi place extrem este că are conexiune wireless cu telefonul. Face propria sa rețea, la care conectezi androidul și gata, descarci fotografiile direct pe net. Bine, aplicația aia are mai multe funcții, cum ar fi cea de telecomandă, care e extrem de genială, că ne chinuiam într-o seară ca niște foci să facem un selfie de la distanță.

Am atașat aparatului și microfonul din imagine, un Rode Videomic Pro. Ce să zic, captează sunetul, e decențel, dar ori sunt eu berbec și nu știu să îl folosesc la perfecție pentru spații închise, ori nu e el la înălțimea recomandărilor pe care le-a primit când l-am luat. Tind să cred că sunt berbec, pentru că am văzut niște tutoriale cu exemple și se aud smooth as silk. Mai sap pe tema asta, când voi avea timp.

Așa că da, dacă vrei să te apuci de videoblogging acum, cât e moda, ia-ți un Cannon 200D, e perfect pentru tine.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.