În 2 săptămâni, 2 vaci din generația Y (știți voi, ăia nonconformiști din reclama pepsi) au distrus 2 opere de artă de valoare inestimabilă, prin zgâriere cu șuriul.

Povestea în sine nu ar fi o mare brânză, copchii tembeli cu părinți la fel au existat dintotdeauna. De fapt, povestea e alta.

După prima distrugere, știți ce a făcut primăria gorj, administratorul operelor de artă? Exact, nimic. Infractorii au fost pedepsiți cu o amendă de 500 de lei, dreptatea a fost satisfăcută, totul ok.

Acum, după ce văcuța Y a zgâriat coloana infinitului, ce a făcut primăria?
Bine, știu, v-ați aștepta la un gard, măcar. Sau la niște afișe mari, scrise cu roșu BĂ PROȘTILOR ANALFABEȚI, CITIȚI AICI PE LITERE CĂ NU AVEȚI VOIE SĂ DAȚI CU CUȚITUL PE OPERE DE VALOARE INESTIMABILĂ!

Nu, nu a făcut nimic de genul acesta.

Noi în momentul de faţă lucrăm la un sistem de monitorizare a operelor, ce va fi legat la Poliţia Locală şi la noi, la Centrul Brâncuşi. Ca soluţie tehnică am stabilit să fie montat un sistem de perimetrizare care să ne avertizeze când cineva se apropie de opere, în funcţie de distanţa pe care o setăm noi şi astfel vor fi avertizaţi cei de la Poliţia Locală că cineva a pătruns în perimetru. De asemenea, există şi posibilitatea montării de panouri prin care să se interzică atingerea operelor, dar toate măsurile trebuie discutate cu cei de la Ministerul Culturii

Deci nici măcar panouri nu au pus, pentru că, nu-i așa, trebuie întâi să discute cu ministerul culturii, nu pune așa, panouri, după cheful nostru.

Bine, eu personal deslușesc și o mică șpagă a primarului, în sistemul de perimetrizare.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.