Am fost aseară la Palatul Parlamentului, la lansarea fabulosului Samsung Galaxy S8 în România. Lume multă, oameni…ahem, la fel, telefon frumușel. Din păcate, nicio baterie mai puternică, ci doar clasicele procesor mai mare, pixeli mai mulți etc.

Dar mi-a reținut atenția ceva ce așteptam demult să se întâmple.
Pentru prima oară, Samsung chiar a inventat ceva foarte mișto, nu doar l-a făcut mai mare și waterproof. A fost chestia care, pe mine, chiar m-a impresionat și mi-a arătat spre ce se îndreaptă tehnologia.

Samsung Dex. Îl vedeți în poză. E un accesoriu care transformă telefonul într-un PC. Se bagă telefonul în dispozitivul conectat HDMI la monitor, atașezi bluetooth mouse și tastatură și ai un PC fully equipped, oriunde ai și, orice ai face.

Având în vedere că specificațiile actuale ale telefonului Samsung sunt CU MULT peste specificațiile primului meu computer nou, luat în rate de la Flanco, deja ideea de PC devine obsolete, iar cei ce vor folosi în continuare un PC pentru day 2 day activities vor fi doar cei ce au nevoie de putere specială de procesare și alte chestii dedicate.

În rest, cam devine o lume a mobilelor.
Eu parcă aș aștepta, pentru că mie chiar mi-a rămas sufletul la Note. Mă gândesc că șansele de explozie sunt minime…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.