hoti

Primită de la cititori
Salut! Vreau sa-ti spun o intamplare de-a mea de acum cateva zile si as vrea, daca se poate, s-o postezi, sa nu pateasca si altii ca mine. Nr. de inmatriculare era ceva de genu’ B (nr) GEX. Tanar, 25-28 de ani, indian occidental.

Povestea incepe asa: Eu, personajul negativ al istorisii, am fost acum cateva zile in Bucuresti la un interviu de angajare. Dupa respectivul interviu, fiind prima oara cand am ajuns prin Bucuresti si stiind ca Palatul Parlamentului e undeva la 5 km de statia Petrache Poenaru unde eram, m-am gandit ca ar fi frumos sa casc si eu ochii la cladirea aia ca tot este asa faimoasa.

Iau un taxi si cobor la Palatul Parlamentului. Pretul? 7 lei si 60 de bani. Dau 10 lei domnului taximetrist si multumesc frumos ca restu’ oricum n-avea de gand sa mi-l dea. Zic, “lasa, cum si tu esti neangajat si n-ai bani, asa poate o fi si omul asta”. Ma invart cateva minute pe acolo, fac vreo 2 poze si dau sa plec sa caut taxi sa ma duca inapoi la statia de metrou. Nici nu ies bine ca hop la poarta un logan albastru cu galben. Omul parea ca se grabeste asa ca fac cu mana spre el si imi face semn din cap sa urc. Intreb “Pana la statia Petrache Poenaru?” iar tanarul taximetrist zice “Sigur ca da”.

Urc in masina zicandu-mi in gand “Hai ca am avut noroc ca cine stie unde mai ajungeam dupa taxi”. Cand am urcat, eu am vazut ca omul are tenul mai inchis la culoare si nu prezinta prea multa incredere dar m-am gandit, totusi, a fost omul de treaba ca m-a luat si pana la urma toti suntem oameni indiferent de etnie/ natie. Intre timp, omul isi da seama ca eu nu sunt din Bucuresti si imi spune ca ma poate lasa mai aproape, si anume, la Gara de Nord. Accept, iar tipul ii talpa la Logan. Dupa vreo 10 minute de mers ajungem la Gara de nord si imi arata un aparat negru, nu stiu ce putea sa fie chestia aia si-mi spune ca ma costa 103 de lei.

Zic “Nu se poate atat, poate 10 lei si 30 de bani”, iar el tot o tinea pe-a lui. In dreapta mea, planul cu tariful. Il iau de acolo si ma uit pe pe tarife, “3,5 lei/km de la 06:00-22:00 si 35 lei/km 22:00-06:00”. Tot tinand-o pe-a lui, o data s-a enervat asa de tare incat am crezut ca vrea sa ma bata.

I-am dat 10 lei prima oara cand ne contraziceam si cand am vazut ca nu-i de gluma am zis “Hai la politie sa vedem cine are dreptate”. Porneste in tromba injurand si tipand la mine “cine va pune sa mergeti cu taxiul bai taranilor? stati acasa la voi, prostilor!”. A mers inca vreo 500 de metri unde a tras pe dreapta si a racnit “Da ba banii ca nu mergem la nicio politie!”

I-am mai dat 10 lei si-am plecat.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.