tratament-hemoroizi-fisurianale

Știți bancul cu emigrantul agfanistanez din state, care era bătrân și nu mai putea să își sape curtea, așa că fi-su din afghanistan i-a trimis o scrisoare în care zicea că a ascuns o bombă în curte, iar FBI-ul a săpat tot, gratis?

Somerii, inactivii, salariatii si alte peroane fizice din Romania care vor sa isi deschida mici afaceri vor putea primi pana la 40.000 Euro ajutor de minimis, din fonduri europene si nationale, in cadrul noii linii de finantare Romania Start-up Plus.

Am un amic care a luat niște fonduri de astea de startup, ceva european. Bine, din ce am înțeles eu, de fapt trebuie să ai toți banii și după ce te verifică statul că ești ok, îți primești, teoretic, suma respectivă.

Omul meu nu a dat șpagă, ci și-a luat o avocată foarte bună pe genul ăsta de fonduri și a fost acceptat. Lucru pe care îl regretă și acum, după nu știu cât timp. Cică l-au verificat pe el și pe angajați până și în anus, după diverse și fac asta în mod regulat, în fiecare an, cu fiecare ocazie pe care o au.

Deci da, dacă vrei să ai control gratuit de hemoroizi, cere bani statului român. Desigur, în condițiile în care nu ești Sebastian Ghiță sau restul mafioților abonați la bani publici…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

31 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Nu e mai simplu sa ii spui sefului celor ce te controlează ca ii phoutzi dumnezeii daca se mai leagă de viata ta?

  2. #2

    “…de fapt trebuie sa ai toti banii”
    adicatelea tre sa ai aceeasi suma pe care o ceri?

    • #3

      pai, da.

    • egzact.

      Toate fondurile europene cer sa ai toti banii de la inceput, iar ei ti-i ramburseaza dupa aceea, DACA ai facturi doveditoare.

      Cei mai multi care vor fondurile astea nu au banii initiali, asa ca se lucreaza cu banci.

      Stresul cel mare este la facturi, trebuie sa pastrezi facturi pentru fiecare cheltuiala, daca treaba nu e ok nu o sa primesti banii la final.

    • #5

      Da. Fie ca faci rost de ei din imprumuturi la banci sau ai tu vreun verisor, pui tu toti banii si apoi ii recuperezi de la (m)UE.

    • #6

      @mac gregor – d’oh … “esti” firma si nu ai grija la facturi! asta e un film care trebuie vazut!

    • #7

      E motivul pt care exista o intreaga retea ce cumpara proiectele castigatoare de la cei care nu au bani de implementare. Ai castigat un proiect european de 160k euro? O sa primesti un telefon in care ti se ofera 70k euro sa predai proiectul, iar tu iti vezi de viata cu banii in buzunar fara sa mai ai nici o grija.

  3. Cat timp esti corect, nu vad cu ce te incurca. Daca te duce mintea la ghidusii cu statul, este alta problema….Eu as vedea-o ca pe un audit gratuit periodic, ca sa imi dau seama cat de buni sunt angajatii. Repet, in conditiile in care nu as dori sa fentez statul.

    • #9

      aaaaaaaaaaaaaaaahahahaha

    • #10

      Draga cartus, nu sunt patron dar lucrez la o firma. In plus am cunostinte care se ocupa de conta. Angajatii statului nu cunosc legile pe care trebuie sa le aplice. Cu alte cuvinte te acuza de tot felul de porcarii iar tu apoi trebuie sa le dovedesti ca nu e asa. In plus iti cer tot felul de hartii care nu exista sau pentru care cei din strainatate zic ca fie esti nebun, fie nu isi mai bat capul cu tine. Apoi cei din controale nu stau ei asa 2-3 zile. Ci daca li se casuneaza pe tine, stau cu lunile. Iti dau un exemplu, in firma unde lucrez eu ei au fost “cazati” in sala de sedinte. Si din 12 luni, mai mult de 6 luni sala a fost ocupata cu ei. Si ne-am sedintat prin bucatarie sau birourile colegilor.

    • #11

      Trebuia sa existe si un prost d-asta.. care nu a avut firma in viata lui.

    • #12

      pai nea cartus, nu e vorba ca tu fentezi statul, e vorba ca te fenteaza statul pe tine.
      controalele alea nu sunt audituri. tu iti imaginezi ca aia vin si iti dau sfaturi? “aici ati gresit putin, va rugam sa remediati!” ?

    • Si daca ai fi in Germania, asa ai face. Acolo asa se procedeaza “Va rugam corectati asta asta si asta, vom verifica data viitoare”.

    • #14

      Hahahaha …

      La un moment dat, amu’ mai bine de juma’ de deceniu, le amenajasem loc baietilor de la control in sala de sedinte; aveau tot ce le trebuie, inclusiv cheile de acces la arhiva.
      Din cand in cand ii anuntam ca tre’ sa paraseasca incinta ca altfel ii declar full time la mine.
      I-am intrebat chiar daca pot sa-i facturez pentru gazduire in spatiu.

      Asa ca pentru mine, fonduri de la stat sau europene … mai bine pas.

    • #15

      pot sa iau bani pe numele lu maica-mea? are 500 de ani. kidiiiing, and no.

  4. @arhi

    Citat dintr-o tipa care si-a facut un abator de porci cu fonduri europene:

    “Daca stiam cat de multa birocratie e implicata, nu m-as fi bagat. Daca as fi stiut ce bine merge, as fi cerut dublu.”

    Alege-ti varianta pe care o preferi.

    • #17

      Am mai auzit o fraza asemanatoare. Ideea e ca orice are un cost. Banii pt un business pot veni din 3 locuri: imprumut, aport propriu sau fonduri.
      Daca imprumutul trebuie sa-l dai inapoi, aportul propriu te saraceste (si te face sa iei decizii proaste in business in general), fondurile au ca si cost extra controale. Daca businessul e bun si suporti perioada de controale, rezultatul va fi bun.
      Sincer nu am auzit de nimeni sa dea faliment cu firma pe fonduri de la prea multe controale. Firma pe fonduri nu e pt oricine, in special daca nu ai avut cel putin o alta firma in trecut, esti ras.

  5. #18

    Acum niste multi ani am angajat o persoana cu handicap locomotor. Conform legii aveam dreptul la niste bani.. daca imi amintesc bine, un salariu minim pe economie. Dar am renuntat dupa ce m-a avertizat cineva care facuse aceeasi greseala ca o sa ne plictisim de controale pentru alea cateva milioane amarate. Am preferat sa nu risc si le-am dat din buzunar.

  6. #19

    Am pana acum 3 proiecte finantate pe bani ue. Banii mei i-am luat de la banca pt ca nu am reusit inca sa fac aur din fer. Dar. Problema nu e ca te controleaza. E normal sa fie totul in regula. Problema e legata de conditiile cretine care sunt puse de idiotii de la institutia care supervizeaza, AFIR sa zicem. Gen trebuie sa ai profit ca altfel nu justifici investitia. Si se stie ca absolut toaate afacerile sunt pe profit din ziua 1. In cazul meu, utilaje, sa nu fac prestari servicii la altii ca nu bun. Sa nu, sa nu x alte kkturi.
    Aici e.buba. e prost gandit sistemul. Blocheaza practic nenumarate variante de a face bani, din care sa platesti taxe.
    Avantaj: 50-70-90-100% bani nerambursabili

  7. acu vo’ doi ani cand o fost cu fondurile de minimis si unde eu, spre norocul meu am pierdut doar vreo 10.000 lei cu actele ca m-am retras la timp. Citez din ultimul mail primit de la grupul celor pacaliti de Guvernul Ponta – Doar Ponta pentru ca ROMANI:
    ” Dragi beneficiari MINIMIS,
    Pana acum doua zile toate semnalele erau pozitive, inclusiv cele de la Ministerul de Finanțe privind alocarea sumelor necesare pentru finalizarea acestui program.
    Din păcate pe 21.09.2015 a existat o ședința la Ministerul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri la care a participat Secretar de Stat Cătălin Beciu, Secretar General Laura Bogdan Stanislav, reprezentanți ai direcțiilor juridice din Ministerul Energiei precum și reprezentanți ai Oficiilor Teritoriale.
    In aceasta ședința au concluzionat și decis în unanimitate ca NU MAI POT SA CONTINUE ACEST PROGRAM, actele adiționale pentru beneficiarii din
    2015 nu vor mai semna iar banii investiți de către beneficiari nu vor mai fi niciodată rambursați. Din punctul lor de vedere programului MINIMIS HG 274 s-a încheiat în data de 31 Decembrie 2014.
    Astăzi a existat o întâlnire la Ministerul Energiei in care reprezentanții acestui minister ne-au precizat ca în baza interpretării lor a acestui paragraf ( a- credite de angajament pentru emiterea de acorduri pentru finanțare, în valoare de 500 milioane lei, pentru perioada 2013-2014;) din HG 623-2013 (Completarea făcuta în 2013 la HG
    274 ), programul MINIMIS S-A ÎNCHEIAT IN 2014 și Ministerul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri nu mai are baza legala sa îl continue în 2015. In consecință pe 2015 nu se va mai semna nici un act adițional și nu se va face nici o plata.
    RECOMANDARE LOR CINICA ESTE SA DAM ÎN JUDECATA MINISTERUL DIN CARE FAC PARTE, ACESTA FIIND SINGURUL MOD IN CARE NE PUTEM RECUPERA INVESTIȚIILE FĂCUTE.
    Îmi pare rău sa spun acest lucru, dar se pare ca singura noastră soluție este calea justiției.
    Acest guvern a reușit sa transforme acest AJUTOR DE STAT într-un FALIMENT DE STAT.
    Grupul Beneficiarilor “PACALITI” de MINIMIS HG 274 www.facebook.com/groups/1180009452025401/

    deci care o mai suge pe aici ca toti patronii si antrepenorii is hoti sa se mai gandeasca….

  8. #21

    De vreo doi ani caut sa vad care-i treaba cu fondurile astea europene. Concluzia? E jale. Pentru un om care nu a avut de-a face cu mediul antreprenorial, este ca o zona crepusculara din care nu iesi nici cu matanii la Arsenie Boca. In primul rand te izbesti de limbajul stufos, drept urmare ai nevoie de careva sa iti traduca ce naiba zic aia acolo. Doi, si cel mai grav, nu gasesti pe nimeni care sa isi bata capul cu tine pentru 10/20/30 de mii (cam cat ai avea nevoie pentru un bisnis mic) si sa te ajute cu planul de afaceri. Toti sacalii astia se baga de la suta de mii in sus. Nu exista consiliere (cum au alte state), nu exista niciun ajutor de nicaieri.
    Acum, poti sta cateva luni buni si sa le faci singur pe toate, dupa care stai cu morcovul sa vezi daca iti accepta planul de afaceri sau nu. In general…raspunsul este nu.
    3, la fel de grav (aici ma refer la planul pentru repatrierea romanilor plecati pe alte meleaguri) ce cacat de banca iti da imprumut cand tu esti plecat din tara de vreo +10 ani?? Nu ai job in tara, nu ai chestii pe numele tau, esti fiul ploii. Poate ai doar vreo 2 idei bune. Mi-ar placea la nebunie sa am o discutie cu desteptu’ care a gandit tampenia asta. Poate s-o fi gandit ca romanu-i strangator, are bani la ciorap, isi deschide bisnisul din banii lui si vedem dupa aia.

    • #22

      ai incercat sa gasesti un consultant ? oamenii te ajuta de la zero, cu tot ce ai nevoie dpdv acte si planuri etc. e pe bani, dar nu multi si banii pt consultanta sunt eligibili pt fonduriel nerambursabile.
      cateva luni sta toata lumea pana vine raspunsul evaluarii. este un termen legal. dar daca verifici, observi ca este un “concurs de proiecte”. adica se face evaluarea dupa niste cristerii publice si se finanteaza proiectele care au punctajul necesar. se face pe principiul primul venit- primul servit. adica cine depune proiect si are punctaj bun ia bani din cat are sacul. cine vine dupa ce se termina sacul bafta si la gara !

    • #23

      Da. Cum auzeau ce suma de sarac vreau, imi spuneau sa revin cand am o idee mai mareata, implicit mai scumpa.

    • #24

      Iti spun reversul medaliei.

      am incercat sa identificam un grup de “premianti”. Tineri, cu spirit antreprenorial, ageri – pe scurt asta e tiparul. Sa le identificam surse, sa pregatim proiecte. Asa grupati ar fi trebuit sa reducem costurile si sa ai cu ce sa sustii o echipa din % ala. Rezultatul? Dezamagitor. Pe ultima suta de metri (2 zile, hai o saptamana inainte) se trezeau.

      Iti imaginezi ca pentru un grup de profesionisti timpul este putin si foarte scump. Din acest motiv preferi sa lucrezi cu un client mare si sa iti propui obiective mai serioase. Cand timpul investit este egal, nu stai sa prinzi guvizi.

      Recomandarea mea, pentru granturi iti scrii singur. S-au simplificat mult procedurile, au devenit mai umane. Totodata, persoanele responsabile sunt mai usor de abordat. La final, daca crezi ca ai nevoie te duci la un consultant cu dosarul sa ii platesti 1/2/5 ore in care sa verifice ce ai facut tu acolo.

  9. #25

    Sunt beneficiară de fonduri europene pe apicultură. Din 2013. Dacă îți faci treaba și respecți ce ai scris în program că faci nu ai niciun fel de problemă. Ba chiar au interpretat greșit o prevedere privind TVA, le-am scris, au cerut lămuriri la București și mi-au dat apoi dreptate.
    Cei care vin în control își fac treaba fără să te hărțuiască (cel puțin în Caraș-Severin). Mai mari probleme am avut la Direcția Sanitar-Veterinară cu pașaportul vacii (al vacii din grajd, nu al celei de la ghișeu) unde n-am răzbit psihic și-am trimis-o pe mama să se certe ea cu bugetarii ei. Ba chiar era să primească un premiu de la consultant că a reușit în 2 ore ce alții nu reușesc nici într-o lună la DSV.

  10. #26

    Ajutorul de tip minimis e altceva. Primesti banii in 2 rate, o parte la inceput dupa ce semnezi contractul de finantare( daca ti se aproba proiectul) si o parte dupa x perioada, care e conditionata de ceva( sa realizezi x venituri,etc). Deci nu trebuie sa ai tu toti banii. Am aplicat acu 1 luna pe submasura 6.2 la AFIR. Va tin la curent cu evolutia, daca e cineva interesat. Proiectul e facur de mine( deci fara firme de consultanta) pe domeniul IT( ca doar la asta ma pricep). Oricum le-am pus la intrebari celor de la AFIR de numa, iar ei mi-au raspuns cu amabilitate chiar. Fata de anii trecuti s-a mai redus din birocratie si din hartii si asta se vede. Tot dosarul avea sub 50 de pagini din care proiectul 12, cererea 14, si 5 declaratii+ copii CI si extras de cont. Am in plan sa incerc cu Romania start-up plus daca nu reusesc cu submasura 6.2 de la Afir/pndnr. Acolo vroiam de la bun inceput dar abia prin ianuarie dau drumu efectiv la program.

    • #27

      tine-ne la curent

    • #28

      Sure. E un proces de durata, prin noiembrie-decembrie aflu daca proiectul e eligibil si daca e selectat pt finantare. Poate ne adunam mai multi si facem un serial/ schimb de info.

  11. Exact la fel e cu ‘votul prin corespondenta’. Ca cica nu s-au inregistrat multi din diaspora. De ce mi-as da numele timpitilor astora – reprezentanti ai statului roman in care nu am absolut nici-o incredere? Ca sa primesc dupa aia acasa un formular de taxe? Ca nuu, e imposibil asa ceva. Really?!? 🙂
    Bai tata, cu baieti ca Ponta, Dragnea, Tari la conducere ORICE e posibil. Ba e chiar probabil! Pt ca dupa ce-au sa castige acuma in toamna au sa fie disperati dupa noi surse, mi se pare normal sa-i reguleze pe exact aia care l-au regulat pe Ponta in 2014.

  12. #30

    Credeam ca s-a mai copt lumea la cap si a trecut de gindirea de genul UE e sac fara fund si trebuie sa dea bani pe care tu ii cheltuiesti cum vrei.

  13. #31

    Am mai zis si cu alta ocazie ca e domeniul meu. Tot ce zici tu acolo, si chiar mai mult, sunt lucruri adevarate.

    Dar nici dracul nu e asa de negru, si nici nu te fugaresc calaii.

    Am facut ce zici tu cu 20 de tineri, ametiti, intr-o luna. In urma feedback-ului de la ei, si a observatiilor personale am urmatoarele concluzii:
    – In momentul in care oamenii inteleg ca lucreaza cu bani publici, lucreaza pe un cadrul legal foarte strict si de aici nevoie de justificare, se mai linistesc;
    – Cand inteleg ca si cei ce verifica tot ce isi propun ei sa faca este verificat si validat tot ne niste oameni realizeaza ca exista si posibilitatea dialogului.
    cel mai important – Trebuie sa fii constient ca absolut nimeni din administratie nu este dispus sa isi asume ceva, ei vor sa se acopere de hartii. Probabil asta e si mantra lor. Cat timp pornesti de la premisa asta, gasesti un partener de dialog.