cetin-ametcea-indian

Au venit rezultatele de la analiza ADN. Am stat cam cu emoție zilele astea. Nu pentru că aș fi putut afla că sunt țigan, relaxați-vă. Pur și simplu era ceva nedeslușit, ceva ce nu simisem niciodată. Nu știu dacă pot explica destul de decent, pentru că… e ciudat să îți vezi brusc strămoșii. Mai ales într-o țară unde majoritatea oamenilor au fost dezrădăcinați de către comuniști, tocmai pentru a li se rupe istoria, pentru a-i face să nu mai aparțină de nimeni.

Ce să zic. E interesant să aflu că în venele mele curge sângele lui WInnetou. Sub 1%, dar totuși, la un moment dat în viață, unul din strămoșii mei a fost prin america, de unde s-a întors cu un copil, care ulterior a devenit strămoșul meu. Vă dați seama cum privesc eu chestia asta? Câte lucruri îmi trec prin imaginație, câte cirezi de bizoni am vânat, câte pipe ale păcii închinate marelui Manitu? Oare îmi da ambasada US viză dacă află că sunt unul din cei pe care i-au ucis în numele pământului?

Înapoi cu picioarele pe pământ, rezultatele sunt ușor cum m-am așteptat. 23% din Asia Centrală, cu baza în statele cu istan la coadă. Ce să zic, tătar, nu? E mai ciudățel rezultatul de la Europa, unde ascendența mea e 61%. Eu știu că părinții bunicilor mei erau ruși din zona Basarabiei, aduși cu forța de Stalin în românia (poate așa înțelegeți de ce urăsc eu rușii și tot ce reprezintă ei în istoria noastră). Sau poate părinții părinților lor. Se pare că totuși nu erau mai deloc ruși, mai degrabă italieni, greci sau englezi decât ruși. Ceea ce mă face să mă simt bine. Probabil de asta sunt atât de democrat și liber. Și libertarian :mrgreen:

Anyway, sunt un pic liniștit. Se pare că sunt mai european decât credeam, mai tătar decât credeam și mai puțin rus decât credeam. Adică exact cum speram să fie.

Dacă vreți să aflați și voi de unde veniți, prin urmare, unde mergeți, puteți participa la un concurs organizat de MOMONDO.

Prima etapă a competiției:
– cei interesați se pot înscrie în competiție până pe 16 august pentru a putea câștiga un kit ADN, pe baza căruia află mai multe despre propriile origini. momondo oferă 500 de kit-uri ADN în această primă fază, așadar vor fi 500 de câștigători din toate țările.

A doua etapă a competiției:
– dintre cei 500 de câștigători va fi ales un singur câștigător al marelui premiu: Călătoria ADN în toate țările din care acesta provine, în valoare de 15000 euro.

– pentru locul al doilea, vor fi 17 premii în valoare de 1000 euro, ceea ce înseamnă faptul că cei selectați vor putea călători în una dintre țările din ADN-ul lor.

– câștigătorii celui de-al treilea loc primesc un kit ADN pentru familie sau prieteni

înscrierile se fac aici. Mai multe informații despre condițiile de desfășurare a competiției se află aici.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.