brexit

E plin internetul de păreri de-ale alor noștri despre cum ar trebui să voteze englezii, cum se vede din UE chestia asta, ce ar trebui să facă ai noștri etc.

Eu aș fi foarte curios care e atmosfera acolo, în Anglia, printre românii noștri. Și știu că, cu siguranță, sunt printre comentatorii de aici câțiva care locuiesc și muncesc acolo. Cum vă afectează această votare? Cum vă privesc britsii?

Părerea autorului:

Putin tânjește hulpav după o europă slabă, farâmată în state micuțe, ușor de speriat, ușor de șantajat economic sau militar, ușor de acaparat economic cu gaze sau petrol. Ultimii 50 de ani de prosperitate și pace în europa se datorează tocmai uniunii europene, care a reprezentat o forță în fața tendințelor expansioniste continue rusești. Dacă credeți că vreodată rușii se vor opri din dorința de a se întinde cât mai mult și mai departe, sunteți naivi.

Da, UE are multe hibe, e un mamut birocratic. Desigur, printre milioanele de legi sunt și rahaturi idioate, gen alea cu morcovii și castraveții drepți și doar de anumite dimensiuni. Dar, una peste alta, faptul că acum nu vorbim rusește se datorează UE. Faptul că PSD nu a reușit, ÎNCĂ, să transforme românia într-un mare kibutz mafiot, tot UE se datorează.

Desigur, ieșirea Marii Britanii din UE va avea un impact masiv și va da un semnal cretin pentru toate celelalte state, care au și ele conducători slabi, ca toată această generație de politicieni, cea mai slabă din ultimul secol. Nu, nu actualii conducători vor ieșirea din UE. Ei știu că statul respectiv, în afara uniunii economice și politice, nu mai reprezintă nimic. Hollande știe că franța nu va mai avea piață de desfacere în statele sărace, cum e românia. Merkel știe că vânzările de auto vor cădea substanțial, în clipa în care se vor plăti taxe pentru a le aduce în alte țări. Mark Rutte știe că o să mai vândă lalele doar pinguinilor din Marea Nordului, dacă România va impune taxe pe florile importate. And so on.

Ieșirea o vor fripturiștii extremiști, flămânzi și avizi de putere, plătiți bine pe filiera rusească. Cei ce vor O FRANȚĂ PUTERNICĂ, O ANGLIE PUTERNICĂ, etc. De fapt, o franță și o anglie care nu vor mai reprezenta nimic.

După care va reîncepe înarmarea…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.