Nu știu câți dintre voi își mai aduc aminte de serialul Firefly. A fost un serial de prin 2002, devenit cult printre fanii SF-ului de calitate, serial care din păcate a fost oprit doar după un sezon, din motive neelucidate încă și lăsat în coadă de pește foarte mult timp. Au făcut, după câțiva ani, un film, Serenity, care explică multe din chestiile lăsate în aer de serial, dar fani încă există și încă tânjim după serialul inițial.

De la Firefly am rămas cu Nathan Fillion în inimă, prin urmare, am așteptat să se termine Castle, ca să îl pot vedea tot, cap coadă. Surpriză, Castle se termină ca Firefly.
Nu chiar în coadă de pește, dar lasă o gălăgie de lucruri neexplicate, iar rezolvarea pe care au dat-o lui Loksat este complet răsuflată și lejer incredibilă. Aș fi crezut de 1000 de ori mai degrabă că Loksat e Vikrum, dar nea moșulică ăla pe post de the badest of the badest, pardon, e slăbuț.

Plus nenumăratele goluri lăsate de plecarea lui Castle dinainte de nuntă, rezolvate de scenariști printr-un film pe care și l-a înregistrat spunându-și sieși că nu vrea să afle niciodată despre ce e vorba și ce a făcut.

Ok, la Castle a fost clar vorba de neînțelegerile vizibile dintre Stana Katic și Fillion, care neînțelegeri au dus la încheierea proiectului, dar parcă prea e cu ghinion pentru Nathan, 2 seriale mari, ambele bușite la final.

În rest, o să îmi fie dor de Esposito, Ryan și Lanie. Dacă vă e dor de ei, au linkurile de twitter pe nume.

Acum nu mai știu la ce serial mai vechiuț să mă uit…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.