Mugur-Isarescu-profit-din-vinuri

Sunt un susținător al legii dării în plată. Bine, un susținător trist și demoralizat, pentru că după toate intervențiile din ultimul timp, inclusiv cea a asincronizatului Mugur Isărescu, practic organizatorul degringoladei bancare din românia, nu mai cred că se va alege ceva din această lege, ci va fi trimisă până la urmă la coș.

Daaaaaaar. Când văd că deținătorii de credite în franci au ieșit să facă manifestație pentru lege, mi se face silă și parcă îmi trece tristețea. Pentru că, din toți oamenii care au credite băgate pe gât de bănci, cei cu credite în franci sunt ultimii care ar putea comenta pe tema asta.

Da, credite băgate pe gât. Știu că aveți memoria scurtă și țineți minte doar ce apare la antena 3, dar știți că băncile NU îți dădeau să citești contractul cadru, pe care trebuia să semnezi că l-ai citit și ești de acord cu el? Practic, în 2007 nu mi-am luat casă exact din cauza asta, pentru că un consultant bancar ironic mi-a aruncat zeflemitor că e un contract standard, nu am ce să citesc.

Da, băncile merită arse pentru că au profitat de naivitatea economică a oamenilor. Dar și oamenii merită arși atunci când și-o fac cu mâna lor. Când eu nu îmi luam casă și dădeam chirii peste chirii, pentru că nu eram atât de tâmpit să iau credit în pesos sau franci elvețieni, oamenii se lăfăiau în credite avantajoase, cu dobânzi mici și ne priveau pe toți de sus, pentru că nu înțelegeam economie.

La ultimul credit luat de mine, euro era 3200 de lei. Sau 3 lei și 20 de bani. Acum e 4.5 lei. Pe mine cine mă despăgubește și de ce nu fac scandal pentru că pierd pe valută? Eu nu am dreptul să fiu prost și naiv?

Bănuiesc că nu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.