Știu că poporul român are o lungă tradiție în a deveni fan al echipei câștigătoare, vezi, Mircea cel Bătrân și Rovine, Mihai Viteazu și Șelimbăr, 23 August 1944, Irina Spârlea, Simona Halep, Mirela Neag, Cetin Ametcea și alții, dar nu, nu sunt vreun fan David Bowie, niciodată nu mi-a plăcut stilul și muzica sa, prin urmare mi-e perpendicular că a murit sau trăiește, nu are vreo însemnătate pentru mine.

Mai mult de atât, nu sunt genul care să aprecieze un artist pe baza extravaganțelor sale, am învățat asta de la Alice Cooper și de asta mă pocnește râsul când îl văd pe obositul de Marylin Manson cum se străduie, și se străduie, și se străduie, ca un Duracell bătrân și obosit.

Moartea lui Bowie m-a dus de fapt cu gândul la nimicnicia vieții, eternitatea morții, lipsa reperelor temporale în funcție de altceva decât vârsta proprie și, de ce nu, lipsa oricărei paradigme atunci când vorbim de moarte. Ai murit. Gata. Thats all folks. Nothing else matters. Aloha, sayonara, goodbye.

Și nu pot să nu mă gândesc că muzicieii ce mi-au încântat urechile în copilărie se duc și nu se mai întorc. Niciodată. Toți îmbătrânesc, chiar dacă nu par, în spatele machiajului. Toți devin decrepiți, a se vedea cum a ajuns Ozzie. Metallica au ajuns pensionari, Till Lindemann își aranjează în curând prima petrecere de 60 de ani, Hetfield se duce și el întins spre zona aia, Anthony Kiedis la fel. Nu mai zic de Deff Leppard, Zep, Dire straits, Pink Floyd, Clapton și restul, că mă apucă plânsul.

Nu i-am văzut niciodată, pe niciunul din ei, live. Și mă macină chestia asta. Nu e ca și cum aș avea vreun bucket list cu asta, dar e păcat că nu fac lucrurile pe care mi le doresc, lăsând tot timpul să primeze diverse rațiuni, financiare sau de confort. Ok, pe Peter Steele nu aș fi avut cum vreodată să îl văd în concert. Dar e jenant să spui că la 41 de ani încă nu i-ai văzut niciodată pe Rammstein în concert.

Bine că l-am văzut pe Michael Jackson în concertul din 1992, de m-au scos ăia pe brațe, leșinat și șifonat complet.

Cred că încep să strâng bilete la concerte prin europa…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.