Pentru că tot e weekend, sărbătoare și oricum plecați la grătărel pe undeva, ați putea, măcar pentru o dată, să abandonați clasica ceafă în baiț și micii nelipsiți și să vă faceți un grătar adevărat.
Recomandarea bursucului gastrointestinal este măcelăria Cuțitul de Aur. Pe Ritmului 2. Puteți începe cu o pastramă de berbecuț, preparată și condimentată in house. Sau, de ce nu, de vițel. Sau de miel. Sau pui, condimentat ca la mama tuturor turcilor. Sau adana kebab, condimentat și dulce de leșini lângă el. Sau chiftele turcești, numai bune de pus pe grătar. Cu niște humus pe lângă. Toate făcute de turcafleții reali din spate.
Serios, puteți încerca și lucruri noi, în afară de râgâială de bere la pet și mici de la Cora sau Auchan.
NOU
Un păstrăv pe grătar, la Albota? 🙂
NOU
Păstrăv mai prost ca la Albota am mîncat doar făcut de mine.
NOU
Dublez si eu recomandarea. Numai lucruri faine am luat de la ei.
NOU
Macelaria Pion din piata Anton (fara beton) din Ploiesti. Au de toate, printre altele si niste mititei cum n-am mai mancat nicaieri.
NOU
Recomand macelaria Bia de pe str. Sebastian
NOU
Chiar.. eu stau pe langa sebastian, dar n-am cumparat niciodata de acolo. Chiar o sa incerc 🙂
NOU
Wow, adica eu vin din alt cartier sa iau carne din Sebastian si voi cei de acolo nu luati de la Bia. Ce tare!!!!11 😀
NOU
ca să fie clar, măcelăria se numeşte “La Bia” :)) am poze!
NOU
Cred ca iti era foame cand ai scris articolul asta. Daca nu-ti era tie atunci, imi este mie acum 🙂
NOU
Am 2 gratare maine. 🙂 Toate-s bune!
NOU
La Bulgari – langa Piata Trapezului
Marius – Sos Pantelimon
NOU
Yep, confirm aia de la trapezului. Trebuie doar sa ai rabdare. Eu de cate ori am fost mereu am stat la coada macar 30 minute. Full de oameni era.
Si mai e aia de la dristor, cu berbecut, oaie, vita numai buna pt salrma, etc Al Nour ii zice, is niste turcaleti.
NOU
Din batatura se cumpara carnea.
Sunt beat curca!
Asa sa ne-aute dumenzau!
NOU
sau burgeri din carne de bizon. recomandat pt aia care au grasime multa pa abdomen. pt grasime pe solduri e recomandat pui la la gratar. samd. vazut la Dr.Oz show.
si pestele e cel mai recomandat. un somon cu niste lamaie ……uaaauuuu ce bun e.
sau niste creveti iarasi cu lamaie si cu un mujdei cu putin iaurt (fara castraveti, nu tzatziki) iarasi sunt superbi.
si-mi bag pula-n bere.
VIN ALB DEMISEC.
pofta buna!
aahhhh, ce sarbatoare e acu? ca la noi e sarbatoare tot timpul. daca nu e, inventam una, ca scuza.
NOU
Steak vita de la Billa, probabil cea mai buna carne din comert……Se incinge o tigaie de teflon, iar dupa aruncam carnea condimentata cu sare si piper. In cateva minute e gata, ti se topeste in gura…..Daca va place carnea bine prajita nu va recomand, aceasta e comestibila doar in sange, altfel va fi greu de mestecat.
NOU
Măcelăria turcească din Piața Griviței din Constanța.
Și mici de la Dobrogea. Și ăia de la selgros sunt buni.
NOU
nu mai e macelaria aia. etecs parca se numea. avea cea mai buna pastrama uscata din lume
NOU
eteks nu mai e, dar mai au ceva cantine parcă + cherhana la Histria (prea scumpă și departe imo). În Piața Griviței, chiar pe colț, măcelăria Istanbul. Adana, Urfa, frigărui de berbecuț, e bine 🙂
NOU
mai bine facem pastrama din tiganii care locuiesc in zona aia
NOU
mananci tu carne de cioara…
NOU
confirm.cea mai buna adana aici o gasesti.afumi juma’ de cartier dar e bestiala!
NOU
Mai era o macelarie turceasca pe Tomis, pe dreapta cum vii dinspre Dacia (CT), insa nu stiu cum e
NOU
Selgros über alles!
NOU
asa este, dar te mai saturi. plus ca la ala de langa mine se renoveaza si nu prea au carne afara
NOU
Mircea Macelaru careva de pe.Ion Mihalache? Sunt f. renumiti
NOU
aprob pozitiv. şi micii d-acolo sunt chiar mai buni ca ăia de selgros.
NOU
Da, si de acolo se aprovizioneaza si Gil si Cocosatu, unde aproape mereu am mancat mici buni.
NOU
cocosatu e mama lor. MAMA LOR!
NOU
un link, o harta, ceva?
NOU
@Arhi : www.google.ro/maps/@44.457199,26.076756,3a,75y,158.15h,82.45t/data=!3m4!1e1!3m2!1sesHQn7V1D1bUQHq6uSte_g!2e0
NOU
@Arhi : Cocosatu e pe la aeroportul baneasa p-acolo, cum vii dinspre barbu vacarescu spre pasaj baneasa, pe dreapta , dupa Gil 🙂
NOU
nu bai, stiu unde e cocosatu, ziceam de aia care vand carne de mici lui cocosatu:))
NOU
stiu ca stii, doar puneai poze acu un an-doi de acolo 🙂 umpleam si io spatiu pe blog, mai am putin si fac 1000 commenturi, pregateste Terapia .
OTOH : chiar sunt cei mai buni mici la Cocosatu, am fost doua saptamani la rand, exceptionali chiar. Mi s-a parut insa funny ca acolo sunt oameni imbracati la 4 ace, pisi fardate, miros de mici, mult fum…combinatia perfecta 🙂
NOU
Trecut pe to-do list. Done.
NOU
will not regret:)
NOU
Macelaria de pe Mântuleasa e, la fel, foarte tare. Ajuta si ca e mai “in centru”
NOU
Godac (cel putin unitatea din Militari, capatul lui 336), Sibieni…
Ma rog, nu stiu daca e carne fix de gratar la Sibieni, insa au produse bune in general.
NOU
Micii de la Godac sunt chiar bunuţi.
Au compoziţie ok, mirodenii, usturoi, bicarbonat (de se umflă uniform şi se pot gratarigi uşor) şi sunt foarte gustoşi.
Au şi în Roşu/Chiajna un magazin. Recomand să luaţi de acolo, că sunt proaspeţi. Cei vânduţi la Apusului (cap 336) sunt aduşi de la carmangerie şi par mai stătuţi, parcă.
NOU
Prietenul lui tata, behbut. Macelaria berbec cumparat de la ferma, facut la rotisor in curte deasupra unui jar cu lemne de nu stiu care, condimentat ca la el acasa si dupa cateva ore bagat cutitu in el pe parti, ca sa se fragezeasca si inauntru , cand s-au copt cat de cat, taiate coastele si caramelizate la cuptor de macelaria Sara, sotia lui behbut.
Yuuuum !
NOU
Naser, vis-a-vis de Domenii, pentru carne buna de oaie, porc si vita bune la Godac si peste la Obor.
NOU
Pe astia nu ii stiu, ca am plecat de vreo zece ani (si fix acolo stateam). Dar bag mana in foc pentru turci, mari meseriasi in pregatirea carnii.
NOU
Hehe, se afla la 1-2 minute de mine, dar nu i-am dat niciodata atentie. Trebuie sa le fac o vizita! 😀
NOU
ca principiu: de vreo trei ani nu mai cumpar carne din supermarket, prefer o macelarie de cartier, este mai personalizata si iti poate satisface cam toate gusturile.
NOU
Carnea de la Kaufland pentru gratare mai e buna..
NOU
Macelarie arabo-turceasca este si in piata la Minis.
NOU
in cautarea kebabului perfect am poppsit si eu pe la cutitul de aur …. si tot nu avea nici o treaba cu ce doream eu…. si am mai cautat si alte recomandari etc etc nimic sa se asemene… pana cand edessa a inceput sa vanda si carne ( scump , dar ce trebuie) 50lei kilu de kebab 60 frigarui de vita/berbecut (alea de berbecut sunt fenomenale)
edessa62 sau 63 . ro cel mai bun restaurant turcesc