Eu uitasem ca exista google. Si steateam cu nevasta-mea, si priveam in tihna bucatariei noastre cum se alearga aia prin Birmania si se impusca in numele drepturilor omului. Si nu intelegeam care e smecheria, de brusc, dupa atatia ani, aia s-au trezit ca traiesc intr-un stat totalitar si ca au nevoie de democratie. Ignoranta mea era alimentata si de faptul ca SUA nu zicea nimic, toata lumea era calma.
Astazi in schimb, am aflat cum ca SUA protesteaza violent impotriva incalcarilor flagrante ale drepturilor omului din Mianmar, si m-am lamurit. Am fugit repede la google si am dat cautare oil reserve Myanmar, si lumina s-a pogorat asupra noastra.
Ia uite aici. Si asta e doar un link aleatoriu. Myanmar este unul din cei mai mari producatori mondiali de petrol. Rezerve uriase de gaze naturale. Probabil cel mai mare producator de rubine si jad.
Deci de aia e lipsa aia nesimtita si crunta de democratie.
Noah, pe cat dam pariu ca in cel mai scurt timp, o forta ONU sub conducerea SUA vor intra in Myanmar, sa pacifice zona si sa scape tara de cruntul regim terorist care e la putere?
Nu de alta, dar are si Irakul ala o limita la exploatare, pretul petrolului a crescut la 83 de dolari pe baril si se vede ca e necesara o investitie rapida in zona, investitie bazata pe tancuri, rachete si gealati gata sa ucida orice misca.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Ntz. Ideea e sa controlezi fluxul petrolului si sa dai drumul la cat de putin, astfel incat cererea sa fie mare si oferta mica. In acest caz pretul petrolului creste, si daca esti presedintele care a ordonat invazia, si te cheama, sa dam un exemplu la nimereala, prin absurd, zic, Bush, si familia ta face afaceri cu petrol in Texas, te umpli de bani. Howgh!