Doamna din imagine se numește Pamela Anderson, alintată de generația nostră drept Palmela. Probabil, pentru mulți dintre voi, numele nu spune nimic, așa cum, de exemplu nu v-ar spune nici numele Sasha Grey. Pe vremuri imemoriale, a fost una din starletele soft porn ale hollywoodului, cu sâni de 10 kile bucata, comportament complet exploziv, plus clasicele videouri ‘scăpate’ public, cel mai cel fiind cel în care face reclamă ștromeleagului învârtoșat al lui Tommy Lee, într=o mașină, parcă. (dacă nu știți despre ce e vorba, google, o să găsiți).

Doamna Pamela, conform legilor entropiei, a îmbătrânit. Are 57 de ani. Te-ai fi așteptat ca, după o carieră furtunoasă, bazată pe sex, să înceapă distrugeri gen Loredana Groza și să vedem lenta ei transformare în Donatella Versace sau starul muzical românesc, diformă de atâtea operații, cu botul distrus și fața incapabilă de a face vreo mișcare, de la tonele de botox injectate.

Și iată că nu. Doamna a îmbătrânit frumos și a ales să îmbătrânească elegant. În urmă cu mulți ani și-a scos silicoanele care au făcut-o celebră, nu a abuzat de niciun fel de augmentare estetică și își poartă cu mândrie eleganța anilor pe care îi are, impunând respect prin prezență. Spre deosebire de Maddona, care a fost cam în aceeași situație, doar că pe muzică și acum arată ca o Loredana klingoniană.

Sau, de ce nu, David Beckham. Beckham, pentru mine, este un mister. Omul a fost, fără nicio îndoială, un geniu fotbalistic. Munca sa era fotbalul și și-a făcut-o la perfecție. Sigur, l-a avantajat, as usual și faptul că era frumușel și că lansa trenduri de frezuri. Dar, overall, munca sa era cu mingea, nu avea legătură cu a fi Johhny Sins, mai ales că e căsătorit de o tonă de ani cu tipa de la Spice Girls.

Și totuși, la un moment dat, a decis că e timpul să recurgă la operații estetice. Și a ajuns în halul ăsta de distrus, deși nici măcar nu e bătrân. Adică la vârsta sa, adică 49 de ani, nici măcar nu s-ar fi cunoscut că a îmbătrânit, fiind fost sportiv și restul. Dar nu, hai să botox, hai să bisturiu, hai să ne augmentăm ochii, botul și, în final totul. Și arată ca mumia lui Tutankhamon, după 3000 de ani. Deși are doar 49. Și nevastă-sa la fel, de altfel, ea îndreptându-se spre stadiul de Loredană cu pași fff rapizi.

Și aia nu înțeleg. De ce oamenii ăștia aleg să se distrugă așa? Câștigă mai mulți bani? Devin mai atractivi pentru public sau pentru televiziuni? De ce să devii penibil și, mai ales, hidos, sperând că lumea va crede că ai tot 30 de ani?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.