Mă uitam la chestia asta, coroborat cu articolul de aici. Zilnic, absolut în fiecare zi aflăm de câte un nene care a condus prin localitate cu 200 la oră și că a fost pedepsit grav de tot, i s-a suspendat permisul și a primit o amendă de x lei, care reprezintă cam un sfert din banii de buzunar pentru masa lui de prânz din ziua aia. Bine, știm cu toții că omul face în aceeași zi contestație și, până se dă un verdict definitiv, conduce bine mersi, se mai schimbă legea, judecătorii, chestii de astea.

Dar ideea rămâne că, pentru oamenii cu bani, amenzile nu reprezintă decât un cost of doing business, sunt oameni, foarte mulți, care efectiv nu știu ce înseamnă 200, 2000 sau 20 000 de lei, sunt doar niște cifre, pe ei nu îi interesează, nu sunt la curent și nici nu vor fi vreodată, au oameni care se ocupă de probleme de astea.

Cum ar fi să se schimbe puțin legislația și amenda să fie procent din veniturile anuale, cum e în Finlanda, parcă? Cum ar fi ca, după depășirea cu peste 50 kmph a vitezei maxime, să ți se confiște mașina? Cum ar fi ca, după ce faci o astfel de treabă, să nu mai ai permis deloc, iar la 3 păcănele de astea, să nu mai ai dreptul de a da pentru permis vreodată? Asta în țara cu cei mai mulți morți în accidente auto, da?

Știu, nu se poate. Pentru că legislatorii și păpușarii lor sunt primii care încalcă legea. Așa că se ascund în spatele unor imaginare drepturi ale omului și își văd de treabă.

De aia.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.