Mă uitam la circul care a fost în parlamentul de la Chișinău, odată cu eliminarea sintagmei Limbă Moldovenească, acea tâmpenie impusă de ruși și dusă mai departe de tinichelele lor din urmă. Scandal, îmbrânceli, deputații Șor, deputații comuniști.

Și am realizat că, pe termen lung, democrația, per se, într-un stat precum românia sau un stat artificial precum Moldova, nu are nicio șansă.
Pentru că democrația are niște reguli. Noi știm că deputații din partidul lui Șor sunt plătiți de ruși. Noi știm că Ilan Șor a furat acel miliard. Noi știm că Șor este reprezentantul FSB în Moldova. Doar că, în același timp, democrația noastră și regulile ei ne impun să îi permitem cetățeanului Șor să plătească pe cine vrea, să spună orice dorește, indiferent dacă e legal sau nu, pentru că e nevinovat, până la proba contrarie.

La fel și în românia. Noi știm că primul ministru al româniei e un gunoi analfabet, plagiator, paiața PSD și PNL. Dar, în același timp, regulile democrației ne spun că, dacă nu e condamnat, este bine mersi. Știm că Oana Lovin este prostituată, toți am văzut-o cu mâna-n mij, masturnându-se pe tokeni. Știm că e plătită de PSD, ruși și oricine îi mai oferă tokeni. Dar regulile ne cer să îi permitem să aibă propria voce, liberă și fără îngrădiri, pentru că de aia e democrație. Știm că Adrian Năstase a furat cu 2 mâini și toată viața a fost doar un politician. Dar, pentru că nu avem cum demonstra că a furat, știți cum e, s-a pierdut el tot dosarul Bechtel, dară restul, aplaudăm elegant pe fiul distinsului om politic, om de afaceri de succes, născut și crescut om de afaceri.

Toate elementele acestea pot fi extrapolate peste tot. Băsescu, Iliescu, Roman, Alina Gorghiu, Orban toți au acest gen de poveste.
Simțiți silogismul? Democrația nu face decât să se sape singură. Speculând lacunele democratice, toți infractorii devin baza societății, economic și politic și își asigură o viață nederanjată, ducând, încet, în timp, la o dictatură ereditară, bazată pe furtul și infracționalitatea părinților.

România, stat eșuat.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.