Şefa Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean Suceava, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost reţinută în urma unui flagrant organizat de poliţişti şi procurori, pentru luare de mită. Ea a primit în mod repetat de la pacienţii blonavi de cancer sau de la apropiaţii acestora sume cuprinse între 50 de lei şi 50 de euro, dar şi diverse produse alimentare, între care miere, caşcaval şi brânză, afirmă procurorii.

Le-am mărit salariile medicilor, nu? Ne-am gândit că oamenii care ne salvează viața nu trebuie să se gândească, cu bisturiul în mână, dacă au ce să le dea de mâncare copiilor, nu?

Doamna Ababneh, conform declarației de avere, pe lângă bunurile deținute, a câștigat astfel:

– 210.336 lei de la spitalul Suceava
– 84.504 lei din activități independente
Adică 59 900 euro. Aproximativ 5000 de euro lunar doar ea, nu îl mai amestecăm și pe domnul Rami Ababneh, soțul, care e și el în declarația de avere, amândoi prestând și la clinici private. Dar dacă îl amestecăm, ajungem la aproape 100 000 de euro din venituri medicale pentru familia Ababneh. Și aici nu includem stimulentele și stipendiile pharma, plecările la varii conferințe, vacanțe și excursii oferite de companiile medicale. Bani. Majoritatea provenind de la stat.

Spuneți-mi și mie, poate nu înțeleg eu. Cât de mult trebuie să creștem salariile medicilor din sistemul medical de stat, ca să nu mai ceară bani, miere, cașcaval sau brânză?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.