Privesc cu atenție si ingrijorare cum armatele de ITisti, coafeze, instalatori si restul de specialisti in cultura de care debordeaza romania, desfiinteaza plini de eleganță filmul Teambuilding. Si nu neaparat filmul, cat li se stramba nasucurile la cei carora le-a placut. Nu ai cum să atâta incultură încât să îți placă Teambuilding, adică ce facem, de la Nikita Mihalkov trecem la Bromania și Micutu??

Desigur, TB e filmul cu cele mai mari vanzari in cinematografe din istoria recenta. Dar oamenii aia, care au fost si au plătit bilet să îl vadă, sunt demni de tot disprețul, cum să te uiti la asemenea subproducții, când ai la îndemână pe Lars von Trier și Max von Sidow?

Băi sărăciilor, niciunul dintre voi nu are bagajul cultural de a judeca un film mai mult decât nivelul Îmi place/nu îmi place. Faptul că v-ați dat ochii pe spate la Faust al lui Purcărete nu vă face culți, ci doar fraieri emoționați de efectele speciale ale spectacolului. Nu vă face culți nici faptul că vă trece mahmureala de revelion ascultând un concert de la Viena, din care nu înțelegeți nimic, dar simțiți voi că e nevoie să fiți la curent cu asta, să puteți epata colegii la muncă

“Da, dragă, nu am avut timp anul acesta, dar la anul sunt acolo, în lojă, cu siguranță, mi-e sete de ei ca de apă vie.”
Nu înțelegeți un film, nu știți să disecați un film, nu știți să analizați un film, nu aveți limbajul și maturitatea culturală necesară. Așa că lăsați dreaq pianul ăla pe scări, că nu impresionați decât alte flașnete.
În paranteză fie spus, nu am urmărit Teambuilding din două motive. Nu îmi place Bromania, ca entertainer și doi, fiind film românesc, sunt sigur că are o sonorizare de tingire spartă, de parcă ar fi fosst filmat cu un telefon Samsung sau ceva. Plus, când aud vorbă românească în filme, mă gândesc automat la Dragoș Bucur sorbind ciorbă.

@asociatiastelistilor1947

Kind reminder lui rapid!

♬ original sound – Asociația Steliștilor 1947

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.