Așezați-vă puțin, urmează să vă șochez cu faptul că Twitter a ascuns sub preș un scandal care, teoretic, putea să infuenteze niște alegeri.

Aici aveți versiunea compilată din 36 de tweeturi, aici aveți threadul postat pe Twitter (mult succes în a-l urmări, e dezastru). Fiindcă suntem pe internet de foarte mulți ani, știm să arhivăm pagini, că nu se știe niciodată când dispare ceva.

Avem așa: Twitter, compania, a susținut financiar niște campanii electorale.

Sponsorizări Twitter către campanii electorale

Putem să râdem de sumele infime, hai să le luăm ca pe niște răvașe la modul „nu mă uita când/ dacă ajungi sus”.

Personalul de la Twitter a primit comenzi speciale de cenzurat conținut care nu ar fi dat bine la public. Nu prin sistemul de raportare, pe care îl folosește doar plebea, ci direct:

Corespondență Twitter 1

Fostul CEO, Dorsey, era prea ocupat cu Bitcoin (sau orice altceva) ca să-i pese de compania pe care o conduce. Ca răspuns la toată treaba asta, Yoel Roth a zis că se nu e ok să existe consecințe pentru ceea ce faci.

Răspuns Yoel Roth

Nu vă mai plictisesc cu detalii, știu că poate nu vă pasă de subiectul reportajului și oricum puteți să citiți ce s-a publicat. Poate nu aveți cont pe Twitter și nici nu aveți nicio miză reală legată de SUA. Îmi place doar faptul că toată treaba a fost dată pe mâna unui jurnalist integru, Matt Taibbi, care mereu a lovit în stânga și în dreapta, pe fapte și cu dovezi.

Îmi place că s-au postat screenshot-uri cu e-mailuri, adrese, nume și prenume, în loc de surse, cercetători britanici sau orice fel de termen care poate la fel de bine să fie o opinie personală, la mișto. Mi-ar plăcea să văd reportaje de genul ăsta despre Apple, Facebook, Reddit, Instagram, companii de farmaceutice și fonduri de investiții. De ce nu și despre fundații de binefacere care rulează miliarde, precum Greenpeace sau Crucea Roșie?

De exemplu, asta e opinia lui Tim Cook despre protestele din China, unde cetățenii au fost convinși cu multă afecțiune (TM) că ar trebui să tacă și să lucreze. Nici măcar un „sper să se rezolve și să fie bine pentru toată lumea”, nici măcar un „o să mă interesez”.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.