În primul rând, nu îmi vine să cred că EU trebuie să îl apăr pe Bromania și, tangențial, dreptul la liberă exprimare.
Deci Bromania face un film. O idioțenie, ofcors, ca orice altă “producție” de-ale lui. Dar, în film, se strecoară un moment de geniu, inspirat de reclamele Fidbec iz fifti.
Dialog:
Care e faza asta cu politically correctness?

– Băi, e o artă! Arta de a jigni pe cineva într-un mod diplomat ca să nu se prindă.

– De exemplu, cum îi zici cuiva «Taci, dracului, că ești prost!»?

– Păi, îi spui «Apreciez feedback-ul tău și o să îl iau în considerare».

– Și dacă zici «Mă doare în cur»?

– «Trimite-mi pe mail»

– Auzi, dar muie cum se zice în «corporateza» asta?

– «Kind reminder»”
După care urma o scandare Ne pișăm pe ei la infinit, kind reminder lu Rapid. Fiind stelist la bază, nu m-a deranjat prea tare, sunt scandări de sport, aia e, e ca și cum aș face infarct când zice Andrei, a cărui echipă, kind reminder Dinamo, e în B, că Steaua e Steoaia și că suporterii sunt oi. Înțeleg că Rapid s-a urzicat masiv și a făcut niște scandal, așa că Bromania, vertical, ca de obicei, a scos secvența din film și a modificat și trailerul de pe youtube, așa că nu pot să vă arăt, era o mașină care mergea pe niște serpentine și, din ea, se auzea prostia asta cu Kind Reminder lu Rapid.

Mno, până aici e simplu, iată, se mai instaurează în cultura populară o replică de geniu, nu?
Nu, bro, pentru că, în viziunea unora, Bromania e de vină pentru că oamenii sunt tâmpiți.

Iar chestia asta este teribil de deranjantă, când o privești prin prisma libertății de expresie la care Striblea, cred, ca orice jurnalist, aspiră. Deci Bromania trebuia să nu scoată skeciul, pentru că, iată, niște oameni nevinovați, din galerii l-au preluat și asta dăunează sportivității. Băi, lucrurile astea mă derutează, serios. Hai să îi interzicem lui Micutzu să zică pulamea pe scenă, că învață copiii să înjure. Să îi interzicem dolofanului ăla care făcea reclamă la micii de la Mec, am uitat cum îl cheamă, să mai facă umor de proastă calitate, că distruge neuronii din popor. Să interzicem ca Bendeac să se mai numească umorist, că face specia de râs. Numai să interzicem dreq ceva, nu? Nu sunt de vină ăia care o înjurau pe Vărzaru, e de vină Bromania, că a inventat gluma, de altfel, extrem de bună.

Hai că, datorită unui cititor prevăzător, mulțumim, Vlad, avem și filmulețul original.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.