A venit toamna, ușor, ușor s-a mai răcit afară, fetele deja au călcat strugurii în picioare, ca să iasă vinul, prin urmare, acum trebuie să își și bem. Desigur, de la Finestore, furnizorul oficial de vinuri și alte băuturi, pentru comunitatea arhiblogului. De fapt, chiar m-am întrebat dacă treaba asta, cu doamnele care calcă struguri în picioare, ca să iasă mustul, e reală și a existat.

Anyway, dacă sunteți în mood să beți niște vin de calitate, sunt aici doar pentru voi, să vă spun niște vinuri bune.

Să începem cu Masi. Masi e un brand de vinuri care vine din 1772, cam de pe vremea când, în alte colțuri de europă, se inventa roata (nu mai știu dacă v-am povestit de o agenție imobiliară din Liverpool, care avea pus, ca reclamă, ca origini, tot ceva gen 1700-1800), iar ei deja produceau și vindeau vinuri venețiene, în special Amarone.

Ca recomandare, puteți încerca Masi Costasera Amarone Classico, unul din vinurile acelea pe care le deschide somelierul, cu dichis, la restaurant.

În 1960, Eugenio Tinazzi stătea pe coama unui deal, alături de fiul său. Și cum stătea el așa, cugetând, a avut o revelație. Băi, eu aici o să fac o vie. Și a făcut și a fost bine. A fost atât de bine, încât s-a întins cu via și în provincia vecină și, după 60 de ani, brandul Tinazzi se vinde în toată lumea.
Recomandarea mea de la ei este Tinazzi G77 Valpolicella Ripasso Superiore DOP un vin jucăuș și distractiv, ca și Arlechino, cel al cărui costum îl vedeți pe sticlă, cu arome de fruct și condiment, suficient de taninat încât să ceară un risotto delicios alături.

Ați auzit vreodată de Vespa? De brandul de vinuri Vespa? Vespa e un brand destul de exclusivist, foarte italian și foarte nobil, un boutique de vinuri, făcute doar pe 25 de hectare de teren, ceea ce le asigură și exclusivismul vinurilor Primitivo făcute acolo, vinuri care, datorită solului unic și apropierii de Marea Ionică (vinăria este chiar lângă mare), sunt de o rară prospețime, savoare și aciditate.
Ce ați putea bea, pentru început, de la ei? Vespa Raccontami Primitivo Di Manduria DOC un vin care se învechește timp de un an în baricuri, înainte de a fi tras în sticle.

Lorenzo Tedeschi face vin din 1960 și o face atât de bine încât Tedeschi a ajuns unul din brandurile italiene de vin care fac mândrie Italiei. Dar istoria cu vinuri a familiei Tedeschi merge spre 1630, și atunci făcând vinuri de Valpolicella.
Un vin bun de la ei este Tedeschi La Fabriseria Valpolicella Classico Superiore DOC, un vin cu aromă fructată, tipică regiunilor Veneto, Corvina, Corvinone, Rondinella și Oseleta.

După ce le beți, să veniți aici cu feedback.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.