Cum să îi distrugi copilăria cuiva? Simplu, îi explici despre ce e vorba în mod real în povești.

Albă ca Zăpada. Ești un prinț de numa numa, te plimbi prin pădure, căutând vânat proaspăt, cu care să îți hrănești ogarii. La un moment dat, te împiedici de un sicriu de sticlă. În el, o tipă moartă, machiată. Ce faci, pui sicriul la loc? Nu, încerci să o violezi.
The end.

Frumoasa din pădurea adormită. Iarăși, ești un prinț șmecher, care se plimbă prin pădure, până vede un castel. Intră în castel, se plimbă printre toți săracii ăia adormiți și plini de praf și pânze de păiangăn, până ajunge în pod, unde era singura tipă îmbrăcată frumos, la fel de plină de praf și pânze. Ce faci, chemi ajutor? Nu, încerci să o agresezi sexual.

Cenușăreasa. Ești un prinț șmecher. Dansezi cu o gagică la bal și te îndrăgostești de ea. Nu știm exact de ce te îndrăgostești, pentru că, după ce pleacă tipa, tu nu ai nici cea mai vagă idee cum arată, nicio umbră de trup, miros, dimensiuni corporale, nici nas nu știi dacă are, dar tu o iubești. Și singurul mod prin care poți afla cine e tipa care a intrat la momentul X în palatul tău este să vezi dcă îi intră un pantof în picior. Nu mai zic despre cum surorile cenușăresei, ca să își bage piciorul în condur, își tăiau bucați de carne din picior.
Și pentru că vorbim de tăiat bucăți de carne.

Prâslea cel voinic și merele de aur. Trecem peste faptul că în grădina aia împuțită se coceau toate merele doar noaptea, într-o singură noapte. Dar Prâslea se urcă pe pasărea aia care zboară de rupe și, de foame, îi cere o bucată de carne. Iar Prâslea, în loc să îi zică Nu am fă, aterizează și îți prind un iepure, își taie o bucată de pulpă. Fără sângerare, durere, harșt.

Mica Sirenă Se luptă cu luna și stelele pentru un Costel care nu o iubește. În loc să îl facă praf cu puterile ei de prințesă a mării, face o dudă contemporană. Alege să moară ca proasta, la final.

Fetița cu chibrituri. Moare de frig, încălzindu-se la flacăra unui chibrit, în loc să dea foc unui tomberon, ceva. Bine, recunosc, povestea asta m-a ucis pe interior când am citit-o, cred că eram prea mic pentru ea, că mi-a rămas în minte ani de zile cum murea ea, încet, privind flacăra chibritului.

Capra cu 3 iezi. Lupul îi ucide caprei copiii și le pune capetele în geam. Capra are un șoc nervos. Iedul cel mic nu face PTSD, pentru că fusese ascultător.

Scufița Roșie. Deși are vreo 10 ani, ne dăm seama de asta din discuțiile pe care le are cu mama, este atât de iubitoare față de bunică-sa încât habar nu are cum arată și o confundă lejer cu un lup.

Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte Ai reușit să găsești paradisul. Trăiești veșnic, deși, din varianta românească a poveștii, este posibil să fi căzut într-o punte Einstein-Rosen, unde, pentru tine, timpul trece normal, dar pentru ceilalți, se scurg secole. În fine, ești fericit, trăiești veșnic. Și ce faci? Te întorci înapoi, ca să te salute moartea care era să moară și ea, așteptându-te.

Mai știți și voi cu ce am putea distruge inocența unor copii?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.