Citeam aici despre aventurile unui român în Istanbul (ar merita discutat puțin esența articolului, de ce mm este atât de scump să mănânci la restaurant în românia, versus țări care dau jet așa zisului turism românesc, de ajunge o șaorma la Dristor Kebab să fie mai scumpă decât o masă pe faleza unei mări gen Mediterana) și mă gândeam la o chestie.

De ce susțin oamenii statele totalitare, precum Turcia sau UAE? Turcia se îndreaptă spre un shariat, după ce Erdogan va câștiga alegerile de la anul, se termină complet orice urmă de așa zisă democrație și va începe valul de teroare din țară și din cele din jur, care ocupă teritorii sfinte islamice. Dar hai să zicem că, totuși, în acest moment, sunt niște chestii interne, fiecare votează ce vrea, iar musulmanii abrupți din țară câștigă.

Dar Dubai? Fucking Dubai? Locul unde ești arestat și condamnat pentru că faci sex extramarital? Locul unde femeile locale au mai puține drepturi decât o cămilă și au valoarea negociată în cămile? Locul unde ești pedepsită, ca femeie, cu lovituri de bici, pentru că ai fost violată?

Și totuși, e plin de mizduțe care își etalează formele crăcite prin nisipul auriu și piscine infinity, lăsând delicatele lor bășinuțe drept amintire pentru femeile de acolo care nu au dreptul să iasă din casă dacă nu sunt însoțite de un tutore de sex masculin.

De ce?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.