Dacă tot a venit vara și am plecat toți prin diverse grecii, în căutarea bronzului perfect, evident, creierul meu obosit și bolnav și-a adus aminte de cele mai nașpa chestii prin care a trecut, pentru că, desigur, așa funcționez eu.

Prima dată când am mers la mare a fost imediat după revoluție, 90 sau 91, nu mai țin minte exact. Oricum, venise inflația aia bună, prețurile erau la cer, industria cazării în zonă de abia începuse cu metoda zăngănit cheia pe marginea drumului, oamenii se înghesuiau să prindă o cameră vai de mama ei prin casa unei băbuțe, administrată la nivel TUV de viitorii moștenitori.

Ai mei au găsit, undeva în Eforie Nord, ceva clădire a unei instituții, printr-un prieten. Teoretic, de la distanță, suna bine, era în centrul Eforiei, chiar în miez, promitea camere mari, luminoase, loc gârlă, că doar eram 3 copii.

Și când am ajuns acolo, așa era. Camere de alea tip vechi, foarte înalte, foarte spațioase, nu conta foarte tare că altceva în afară de un dulap de haine și paturi metalice nu exista, nici măcar nu știam exact cum ar trebui să arate o cameră de genul. Dar…

Dar nu avea toaletă în cameră. Așa zisele toalete erau, toate, grupate, undeva într-o laterală, cabine de budă, urmate de dușuri. Și acolo era iadul. Pentru că, nu știu de ce, toată lumea care era acolo se căca pe jos. Nu e o glumă, toaletele și dușurile erau pline, peste tot, de mormane de căcați, unii proaspeți, alții uscați și neatinși decât de vălul timpului. Pur și simplu nu aveai cum să ajungi la wc-ul propriuzis, pentru că era blocat de turnulețe cu excremente.

Vă spun, este cea mai terifiantă amintire de-ale mele, indiferent de care. Gândul că trebuia să ajung acolo și să pășesc printre resturile alea mă făcea să nu pot dormi noaptea, am urât fiecare secundă petrecută acolo, cu cea mai mare patimă. După atâtea zeci de ani, încă am coșmaruri în care revine acel moment, într-un fel sau altul.

Ați pățit chestii de gen?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.