Salut Arhi,

Am si eu o dilema morala si ma gandeam te-ntreb pe tine și pe restul oamenilor ce ar fi făcut.
Te trezești dimineața la 7 și ceva.. pregatesti micul dejun pentru copil și vezi pe geamul de la bucatarie o masina parcand grăbit.. E o masina mica, colorata, pe care n-ai mai vazut-o niciodata în parcarea blocului. Îți atrage cumva atenția.. te uiți si vezi 2 tineri in fata. Hmmm… la ora asta sigur nu au cum să lucreze cu publicul.. poate ca au venit sa ia un coleg de acasă..

Îmi vad de-ale mele în continuare prin bucatarie.. dar din mișcările du-te vino și pentru ca masina e chiar sub ochii mei nu mă pot abține sa nu remarc cum cei dinăuntru par sa aibă ceva de făcut.

Își sufleca manecile, si plimba ceva ce pare a fi o seringă prin aer… Par să toarne ceva dintr-o sticlă.. și sa mai facă ceva lucruri pe acolo. Creierul meu parcă nu vrea sa accepte gandurile negre și ma-ntorc la ale mele. Cateva minute mai târziu cel de la volan își aprinde o tigara pe care o tine cu mana stanga. Mana dreapta e ocupată sa tina presiune pe dosul mainii stangi..

E dimineață, sunt adormit cu toate simțurile.. nici cafeaua n-am apucat sa o beau și vad toata treaba asta. În capul meu secvențele astea îmi indică 70-80% probabilitatea ca băieții ăștia să-și fi injectat ceva substanțe interzise.. Ce sa fac? Sa sun la poliție? Ce sa le zic? Că e posibil ca un conducator auto sa fie sub influienta? Dacă n-am dreptate și omul doar ce își făcea o insulina ceva.. Daca baietii au ceva “spate” si politia “rasufla” cine a făcut apelul. E doar un apel de ajuns? Sau urmează sa depun si mărturie, sa ajung sa fiu implicat mai mult decat mi-as dori, în treaba asta? Dar daca vor aparea diseara la stiri ca au accidentat pe cineva, și eu aș fi putut face ceva sa opresc asta?

N-am făcut nimic (deocamdată), si gandurile astea ma macina..

Arhi: Dacă vrei sfatul meu, vezi-ți de treabă. Trăiești în țara unde probabilitatea ca ofițerul de caz să îți dea datele personale către avocații infractorului este de 100%. Nu schimbi nimic, justiția nu se va întâmpla, pentru că nu există justiție, nu există poliție, nu există nimic. Vei ajunge doar să fii fraierul care și-a luat-o pentru că nu și-a văzut de treabă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.