Niciodată, dar niciodată nu dau bani celor care cerșesc. Nici măcar celor care încearcă să te înțepe prin benzinării, că au rămas fără benzină și trebuie să ajungă neapărat la spitalul din Cioflingeni, unde moare nevasta de cancer/naște. Ba chiar am chemat poliția pentru unul care încerca faza cu benzina și inelul de aur, undeva pe Valea Oltului, unde sunt ăia cu brânza afumată și originală, neapărat din Mărginimea Sibiului. Bineînțeles, poliția i-a luat boii de la bicicletă, tot acolo era, la întoarcere.

Cerșetorii sunt o castă, ca în John Wick. Cu cât e mai schilod și mai demn de milă, cu atât mai mulți bani face. Copiii care aglomerează intersecțiile nu sunt de capul lor, ci decartează totul unui handler. Mămicile cu copii drogați, care vă rup inima la semafoare, nu sunt deloc mămici, copiii ăia sunt închiriați, se plătește pentru ei, cu cât dați mai mulți bani, cu atât mai de succes sunt și vor suferi mai tare. Bătrânicile cocoșate și vai mama lor sunt vârful de lance în orice zonă și produc mai mulți bani decât v-ați imaginat vreodată. Dacă vedeți vreun amărât, degerat în ploaie, fără pantofi, puteți ști că, pentru el, ploaia aia e mană cerească și, seara, se duce acasă cu mai mulți bani decât faceți voi într-o lună.

Locurile de cerșit sunt pe bază de vad și se închiriază de la mafiile locale. Pe oricine vedeți într-o intersecție aglomerată sau lângă un magazin mare, să știți că plătește zilnic pentru dreptul de a sta acolo și, pe lângă asta, înseamnă că face parte din sistem și prezintă încredere, inclusiv pentru poliție, care îi folosește drept informatori.

Știu că toți aveți fraza Eu nu dau nimănui, nimic, dau doar (insert mame, copii etc). Sunteți victimele fraudei, exact pe asta se bazează întreg sistemul. Fiecare are propria slăbiciune, unde crede el că, de fapt, e pe bune. Unii sunt cu copiii, alții cu bătrânii sau bolnavii, totul din cauza amintirilor care i-au format, ca oameni.

Așa că, fiți deștepți, nu victime.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.