La începutul războiului, nici măcar nu îmi imaginam că cineva s-ar gândi să profite de refugiații ucrainieni. Serios, deși, în general, am capacitatea de a mă gândi la cele mai urâte reacții umane, nici măcar prin cap nu mi-a trecut că ar exista oameni care să vrea să profite de tragedia umană în desfășurare, pentru bani sau satisfacții sexuale.

După care am văzut liotele de pești veniți la Isaccea și Siret, venite să salveze refugiate, l-am văzut pe Dani Mocanu, supărat că i-a scos poliția refugiatele din mașină, pentru că el doar voia să le salveze.

Am citit și despre cum guvernul englez repartiza femei ucrainene în case cu bărbați singuri, pe motiv că e spațiu suficient, după care nu lua în seamă plângerile de agresiune sexuală ale femeilor, adică cum, nu erau mulțumite de faptul că aveau acoperiș deasupra capului, ce mare lucru că trebuiau să dea niște sex pentru asta, doar nu le face altă gaură.

După care am citit și despre starețul mănăstirii Petrova, Agaton Oprișan, care a agresat sexual o refugiată ucraineană și m-am scârbit maxim. Dar cel mai mult m-am scârbit de comunicatul Episcopiei Maramureșului, care, în loc să fie fermă și să condamne asemenea practici, îi ia apărarea ghibirdicului preot.

Reclamaţia venită din partea unei persoane instabilă emoţional, care a stat doar două zile la mănăstire, din care în una preotul Agaton Oprişan a lipsit, fiind plecat în zona Aradului pentru a oferi consiliere duhovnicească refugiaţilor de acolo, credem că este o intenţie de discreditare a mănăstirii, care s-a implicat activ în problema refugiaţilor, încurcând interesele materiale ale celor care încearcă să profite financiar de pe urma conflictului din Ucraina. Regretăm profund acest episod prin care facerea de bine şi implicarea permanentă a Mănăstirii Petrova, în loc să primească recunoştinţa persoanei ajutate, aşa precum se întâmplă din partea celor care sunt găzduiţi şi ajutaţi de la începutul conflictului, are parte de acest eveniment nedorit şi atât de jenant şi nepotrivit în chiar perioada Postului cel Mare

Deci da? A venit femeia acolo și, nici una, nici două, s-a gândit în sinele ei de ucraineancă fără credință în dumnezeu E momentul să îl discreditez pe popă asta, care e, de fapt, un sfânt, pentru că am suflet negru și vreau să profite financiar ceilalți.

Întrebat dacă a atins-o pe tânără, părintele Agaton Oprişan a răspuns că „doar părinteşte”.

„Şi ele mă cuprind pe mine, şi eu pe ele, părinteşte. Pe toate le respect, părinteşte. Eu îs liniştit că nu i-am propus la niciuna aşa ceva, eu sunt împăcat sufleteşte.

Speechless…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.