Nu știu dacă vă dați seama, dar, în românia, nu există o disciplină a consumului de energie. Exceptand persoanele ajunse la vârsta senectuții, seniorității și a senilității, care se opun, anual, deschiderii căldurii în blocuri, desigur. Și nu știu cum, dar fiecare generație, cum trece pragul acela al senilității, cum gata, nu mai are nevoie de căldură, nu mai folosește apa caldă, își fac nevoile prin grădinile blocului, de astea, usual.

Lipsa asta a disciplinei se datorează și faptului că avem cea mai ieftină energie din Europa, din toate punctele de vedere. Când la noi era panică din cauză că era benzina 7.99. adică 1.62 Euro, în Franța și Italia era 2.5 Euro. Inclusiv la unguri era 1.7, iar ei sunt rusofili și sug de la țâța unică a lui Putin.

O vedeți în luminile lăsate aprinse prin casă de către soții (nu vreau să par lăudăros, dar nevastă-mea a lăsat, într-o dimineață, 18, da, optsprezece becuri aprinse în casă și a plecat unde avea treabă), în lipsa de interes a copiilor să închidă luminile pe unde trec, televizoare, playstationuri lăsate aprinse cu lunile.

Anyway, dacă sunteți tătici responsabili și vreți să aveți grijă de casă, vă recomand aceste prize smart. Bine, nu fix modelul acesta, sunt mai multe chinezării care arată identic și au branduri diferite pe ele, mie mi-au venit unele pe care scrie Gosund, dar comanda a fost dată pe aceste Usmart.

Ce au interesant este că îți măsoară consumul instantaneu și consumul agregat de-a lungul unei zile, pe fiecare priză. Adică atunci când lasă nevastă-ta deschisă totul prin casă, poți să îi arăți exact cât a aruncat pe geam.

Sigur, poate nu o să vă ajute să economisiți, dar măcar o să știți exact care device cât consumă. De exemplu, eu am o aerotermă mică, mică, 10×10, pe care am luat-o pentru eventuale plecări prin lume și am luat-o așa mică tocmai ca să aibă consumul mic. Este cel mai mare consumator din casa mea, ceva gen 2.5KW.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.