Râdeam ieri seară de una din discuțiile de la Andrei de pe wall, în care el spunea că e foarte mulțumit de banca sa, iar cineva ținea cu tot dinadinsul să îi explice că, de fapt, banca ei este mai bună și mai minunată. Suntem așa, cumva, niște animale pasionale care își investesc nevoia de competiție sexuală în orice tip de contrazicere, doar să simțim că am câștigat ceva în fața cuiva.

Anyway, după ani și ani de lupte ultraseculare și de opinii negre despre bănci, hai să spunem și lucrurile pentru care le alegeți. Sunt foarte curios, care este banca voastră preferată și ce vă face să o alegeți?

De exemplu, eu am comisioane zero la Raiffeisen, pe persoană juridică, plătind 35 de lei pe lună. Nu plătesc nimic altceva, mi se rețin comisioane la extrageri și plăți, dar mi se returnează integral în ultima zi a lunii. Nu știu de ce se face complicat, bănuiesc că pentru ca să nu fie simplu.

Aplicația este outdated, din anul 1999, există și o aplicație nouă, dar nu o poți utiliza dacă nu ai cont pe persoană fizică la ei. Am avut nevoie de specimen de semnătură pentru leasing, a costat 60 de euro și a durat o oră și ceva la ghișeu și vreo 3 zile să îl elibereze. Angajatele se mișcă extrem de la relanti, cred că au un minim obligatoriu de petrecut cu un client, indiferent de problemă, altfel nu își iau bonusul, sau mai există varianta că nu vor să facă mai mulți clienți pe zi, ca să nu trebuiască să muncească mai mult luna următoare. A, ca să iei OP-uri avalizate, trebuie să suni la un număr scurt și ți le trimit ei, în câteva zile. Da, chiar dacă ești în bancă, tot la numărul scurt trebuie să suni.
(rețineți, vă rog, e persoană juridică, dacă veniți să îmi explicați ce bine e la banca voastră pe persoană fizică, doar demonstrați că ați fost toată viața angajați și habar nu aveți de diferența dintre conturi. nu că ar fi ceva rău, doar că e plictisitor să tot lămurești diverși că bat câmpii și mioare.)

Anyway, nu este chiar groaznic, discuțiile cu ei sunt politicoase și chiar încearcă să te rezolve, iar ținând cont că nu am contacte prea dese cu angajații, nu e ceva ce să mă facă să mă mut. Și oricum, mă ține, dpdv psihologic, chestia cu zero comisioane, inclusiv la retrageri. A, și rețeaua de bancomate, foarte mare, cel puțin în zonele frecventate de mine.

Altele?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.