Râdeam ieri seară de una din discuțiile de la Andrei de pe wall, în care el spunea că e foarte mulțumit de banca sa, iar cineva ținea cu tot dinadinsul să îi explice că, de fapt, banca ei este mai bună și mai minunată. Suntem așa, cumva, niște animale pasionale care își investesc nevoia de competiție sexuală în orice tip de contrazicere, doar să simțim că am câștigat ceva în fața cuiva.
Anyway, după ani și ani de lupte ultraseculare și de opinii negre despre bănci, hai să spunem și lucrurile pentru care le alegeți. Sunt foarte curios, care este banca voastră preferată și ce vă face să o alegeți?
De exemplu, eu am comisioane zero la Raiffeisen, pe persoană juridică, plătind 35 de lei pe lună. Nu plătesc nimic altceva, mi se rețin comisioane la extrageri și plăți, dar mi se returnează integral în ultima zi a lunii. Nu știu de ce se face complicat, bănuiesc că pentru ca să nu fie simplu.
Aplicația este outdated, din anul 1999, există și o aplicație nouă, dar nu o poți utiliza dacă nu ai cont pe persoană fizică la ei. Am avut nevoie de specimen de semnătură pentru leasing, a costat 60 de euro și a durat o oră și ceva la ghișeu și vreo 3 zile să îl elibereze. Angajatele se mișcă extrem de la relanti, cred că au un minim obligatoriu de petrecut cu un client, indiferent de problemă, altfel nu își iau bonusul, sau mai există varianta că nu vor să facă mai mulți clienți pe zi, ca să nu trebuiască să muncească mai mult luna următoare. A, ca să iei OP-uri avalizate, trebuie să suni la un număr scurt și ți le trimit ei, în câteva zile. Da, chiar dacă ești în bancă, tot la numărul scurt trebuie să suni.
(rețineți, vă rog, e persoană juridică, dacă veniți să îmi explicați ce bine e la banca voastră pe persoană fizică, doar demonstrați că ați fost toată viața angajați și habar nu aveți de diferența dintre conturi. nu că ar fi ceva rău, doar că e plictisitor să tot lămurești diverși că bat câmpii și mioare.)
Anyway, nu este chiar groaznic, discuțiile cu ei sunt politicoase și chiar încearcă să te rezolve, iar ținând cont că nu am contacte prea dese cu angajații, nu e ceva ce să mă facă să mă mut. Și oricum, mă ține, dpdv psihologic, chestia cu zero comisioane, inclusiv la retrageri. A, și rețeaua de bancomate, foarte mare, cel puțin în zonele frecventate de mine.
Altele?
NOU
Pentru persoane juridice, dacă întrebarea e adresată exclusiv lor, am avut cont doar la BCR și erau meh, cu token fizic și proceduri greoaie.
Acum sunt pe Revolut Business, cont în euro pe altă țară, că IBAN-urile de România sunt prin Libra, deci urmăribile (chiar urmărite).
Pe persoană fizică am contul de emploaiat de corporație la ING de 8 ani, zero probleme iar de comisioane nu îmi pasă pentru că nu le simt, asta dacă chiar există.
Am avut un credit la BTRL, groaznică experiență, la birou erau niște mute (Plaza), iar online mă sunau a doua zi după ce se genera extrasul de cont ca să mă întrebe când plătesc, deși am 30 de zile mari și late la dispoziție.
Când sunau erau tot timpul clujeni sau ardeleni în orice caz, cu un accent foarte puternic.
Am închis creditul anticipat doar ca să nu-i mai aud, mi-au ajuns 25 de ani acolo și chiar nu mi-era dor de “tserusz toc” ăia.
Aștept să închid și ING-ul ca să trec definitiv și complet pe Revolut și să nu mai calc în vreo bancă fizică vreodată.
NOU
curajosule!
NOU
Bcr. Personal banking pe care il sun cu orice chestie as avea. George ala cred ca e cea mai ok aplicatie din piata. Au si ceva program de cashback. Dar principalul motiv e priority passul atasat cardului visa platinium. La 30-40 de eur cat e intrarea de persoana intr-un lounge in aeroport, probabil ca am mii de euro salvate pana acum. Iar daca nu intram in loungeuri si plateam mancare, bautura, dusuri etc prin aeroprturi probabil imi luam o garsoniera in militari de banii aia.
NOU
si daca conturile sunt urmăribile tu ai problema cu asta pt ca? Mișto la voi în România, toți vreți o țară ca afara da s-o facă alții eh?
NOU
buna initiativa cu contul in alta tara, dar as cauta si alta varianta decat revolut pentru sume mari.
cuvinte cheie: alta tara, neurmaribil.
NOU
Mai degraba de duci pe Marte, cauta Elon Musk enoriasi ca tine. Scapi de grija bancilor acolo.
NOU
pfuaaii, cati balesc pe aici la banii altor oameni!
e bine de stiut, pentru indecisi.
NOU
Alex am o problemă cu asta pentru că sunt banii mei si pe banii mei nu decide ANAF-ul, ci eu.
Nu vreau nicio țară ca afară, mă confunzi cu vreun bășit de userist și asta e o jignire.
NOU
@DragosC: boss, ai votat cu PNL, asta e jignirea maxima :)))
NOU
Pentru cine ?
Probabil ca ai impresia ca toti ne dorim drepturi pentru ghei, vaccinare obligatorie, securache si pe monstrul imbecil de Kovesi sa ne lumineze calea.
Nu boss, nu ne dorim asa ceva, si cand zic “noi”, suntem chiar noi toti, majoritari, milioane, nu cateva sute de mii de nimici irelevanti si nesimtiti.
Cui nu-i convine, mars afara si smiorc etern.
NOU
Dar ce va doriti? Smecherii cu terenuri in Mogosoaia? Posturi caldute la stat? Macar aia de la psd cresc salariile bugetarilor din pix, astia de la pnl nici macar asta nu fac :)))
NOU
Exact. Sa facem sa fie bine :))) continuarea starii de fapt.
Avem bani, ne descurcam, serviciile merg brici la privat daca ai cascaval.
NOU
@DragosC Prima. Chiar m-ai facut curios, pt ce ai tu 30 de zile mari si late? Din ce ai scris nu inteleg.
A doua. Bagi la multinationala deci trebuie sa respecti niste reguli ca sa fii remunerat si sa beneficiezi de servicii alea de la privat pt ca ai cascaval. Dar cand vine vorba de regulile institutiilor din tara ta iti bagi picoarele pt ca sunt banii tai. Faina logica.
NOU
Donion – raportarea la biroul de credit se face dupa 30 de zile de intarziere. Astia ma sunau a doua zi dupa scadenta.
Cat despre banii mei, n-are nicio treaba partea de servicii PLATITE si cea de taxare pentru niste servicii inexistente.
Cat despre corporatie, eu le fac lor un serviciu, nu invers. Bonus, revolut business e pe firma, care e tot a mea, si fara legatura cu corporatia.
In principiu fac o gramada de bani si nu am de gand sa permit ca statul pulii sa puna gabja pe ei.
Asa-s eu, mai libertarian.
In rest, mai vedeti-va de saracie, de nevoi si de neam si lasati comentariile in contradictoriu cu seful vostru.
NOU
@DragosC mai citeste odata ce am scris si nu mai arunca aiurea cu cuvinte :). Poate la a doua citire o sa intelegi. Eu nu ma contrazic cu tine, o faci singur. Tu nu respecti un contract si tot tu esti cel suparat.
Revolut e pentru maruntis, „gramada de bani” se tine prin alte locuri :).
NOU
N-o mai da la intors, las-o asa cum a cazut.
Nu respect niciun contract atunci cand nu imi convin conditiile, punct.
In plus, ideea de contract in sine presupune acordul ambelor parti, ori eu nu-mi aduc aminte sa fi semnat pentru japca a 45% din tot ce produc plus inca 19% prin TVA ca sa primesc pula inapoi.
NOU
Dragos, tati, esti asa amunzant crezand ca ai rezolvat tu gaura din covrig cu IBANul pe lituania al revolutului. Uite unde era combinatorul. Ma friend, si cel ca el, orice instiutie financiara (nu doar banci, dar si mizerii gen exchange-uri de crypto, etoro, si ce combinatii mai faceti voi) care sunt inregistrate (macar cu o filiala) in orice stat UE (da si balariile gen ciprul, lituania, etc) carora v-ati dat CNPul, raporteaza anual si global (adica pe toti, indiferent de sume, profil,etc) toate intrarile si iesirile din conturile voastre (se raporteaza agregat ca sa vada “profitul”) catre statul roman. Acu’ ca va cauta anaful acum sau in 5 ani (cand se prescrie), sau niciodata depinde de bulan. In general o sa va caute dupa 4 ani jumate ca sa va incarce si de penalitati.
NOU
Nu e nimic amuzant aici, esti doar tu hater crezand ca esti edgy.
Nu esti edgy, esti trist.
Nu e niciun IBAN pe nicio Lituania.
Nu raporteaza nicio banca din EMEA din oficiu catre autoritatile nationale pe teritoriul carora activeaza, si cand o fac e doar pentru sume foarte mari (de la sute de mii in sus) si alea pe baza anumitor markeri care sugereaza activitati dubioase.
Nu ma va cauta nimeni (exceptand chiar Revolut, ocazional si prieteneste), asa cum nu i-au cautat nici pe altii, ca nu au de ce, si daca m-ar gasi candva m-ar suge de carici pentru ca as intra la dubla impozitare avand in vedere ca imi platesc taxele in alta tara membru EU, chestie interzisa prin conventiile privind dubla impunere.
Deci nu, nu, nu. Nu again.
Invata si tu asa cum au invatat atatia altii inaintea ta, sa iti vezi de micile tale probleme existentiale si sa nu ma provoci aiurea doar pentru ca sunt cu 6 clase peste tot ce vei fi capabil sa atingi vreodata.
NOU
boris, balesti prea mult!
ai descoperit tu covrigul fara gaura si dezvalui secretul lui peste.
parca este ceva confidential ca se fac raportari fiscale intre state si ca vei intra candva in baza de date la anaf.
eu nu discut despre evaziune, ci despre siguranta banilor in raport cu procedurile statului roman. stat care va fi din ce in ce mai disperat dupa lichiditati in anii ce vin. in prezent, inca nu mi-e teama, simt doar un pic de disconfort bazat pe interactiunile dintre conturile mele bancare si anaf, ca iti trebuie o saptamana sa le deblochezi, dar pentru ce va urma dupa 2024 ma astept la orice. cine mai tine minte cum a fost in grecia: au iesit zeci, poate sute de miliarde din conturile grecilor inainte de declansarea crizei, iar dupa declansare stateau grecii cate o zi la coada la bancomat ca sa scoata 50 de euro. grecii au avut noroc ca erau in zona euro, s-au cacat pe ei ca ies si trec la drahma, dar pana la urma au jucat cum le-a cantat ”troica”. la noi va fi doar hora de-a fmi-ul, cine a prins si isi mai aduce aminte.
ma gandesc ca, la urgenta, statul roman poate hotara taxarea imediata cu 10-20-30% a activelor financiare ale neinformatilor, ideea s-a mai vehiculat.
p.s.: exista plasamente neurmaribile si in romania, pana in secunda de sevraj bugetar din viitor cand se va legifera contrariul.
NOU
Pai dragos, eu credeam ca vorbesc cu om serios, dar daca pentru tine cateva sute de mii de euro sunt sume f mari, nu pari ca esti penelist/pesedist ci mai degraba amarat de userist caruia I se pare ca l-a prins pe d-zeu de picior cu 5 k venituri pe luna.
Da, ai dreptate poti sa faci linistit tranzactii cu 9999 eur ca ai auzit tu ca doar de la 10k in sus se raporteaza. Cand te trezesti din delir da un google dupa AEOI CRS si citeste (si vezi ca ala e de prin 2013 parca), AIE, FACTA etc.
Si nu, nu, nu nu mai merge nici delaware, nici seychelles, nici rietmu, nici loyal bank nici multe altele. Esti cu informatiile prin 2010 (daca oi fi si acolo).
NOU
Daddy, am zis eu ca e confidential? dar uite mai sus cum stie baiatu’ ca nu se fac rapoarte intre state. Pentru astia ca el scriu. Ca vad zilnic inteligenti care credeau ca cardul de la binance e solutia optima sa isi cheltuie bitcoinii, si acu plang in pumni sa fie iertati.
In rest, ai perfecta dreptate in ce zici, doar ca nu am inteles care e solutia. Asa cum zici si tu state mai spalate ca ala roman au bagat mana direct in economiile populatiei, asa ca da, mana lunga a statului te prinde oriunde, iar foame de bani vine peste tot. Cata vreme ai bani in banca….n-ai. Comentariul meu era doar ca replica la baietzelul asta cu “Acum sunt pe Revolut Business, cont în euro pe altă țară, că IBAN-urile de România sunt prin Libra, deci urmăribile (chiar urmărite).” …deci intelegi el a facut o combinatie, nu mai e urmarit.
NOU
Lol.
Am un vecin.
Tipul extrem de lăudăros, suferind de el însuși, băi pe toate le-a făcut, pe toate le știe.
Când te vede pe stradă nu te mai lasă să pleci până nu îți ține o teorie despre un căcat, jumătate de oră la foc automat pe orice subiect posibil și imposibil.
Minte de îngheață apele, a fost și în Legiune, e pilot de elicopter, afaceri peste Ocean, mare sculă.
Conduce un Golf din 2006 și îmi cere regulat împrumut câte o sută de euro pe care îi văd înapoi doar dacă insist, și nu prea insist sperând că îmi cumpăr pacea și liniștea cu ei.
Așa pari a fi și tu, ca vecinul meu, un pulete din ăsta care le știe pe toate și se ține scai de tine ca să îți explice.
Coaie, mă doare în pulă de explicațiile tale.
Tot ce am zis e că nu îmi urmărește nici dracu Revolutul din altă țară, așa cum ar urmări ANAF-ul contul de la Libra.
E un fapt, e demonstrat, nu știu și nici nu îmi pasă ce va fi peste 5 ani, pentru că oricum nu fac evaziune, veniturile sunt pe o firmă înregistrată afară, sunt declarate și impozitate acolo.
Nu am deschis contul ca să nu știu ce secrete sau ilegalități, așa cum ai priceput tu.
Frate, mai fierți la mij ca unii din voi, rar mi-a fost dat să văd.
NOU
Eu am lucrat doar cu BRD si ING(pers fizica). Intre cele doua de departe recomand ING pt ca au aplicatia mai ok si par mai din 2015 spre deosebire de BRD ce pare din … 1980. Cu BRD inca mai am pb de genul ca am platit anul trecut un credit vechi anticipat si asta s-a putut doar la sediul central ca “acolo am luat creditul” si nu la o sucursala ! Oare ce faceam daca eram plecat in Canada ? Contul inca nu s-a inchis pt ca trebuiau sa mai treaca 30 de zile si cand m-am dus la o sucursala mi-au zis … “ghinion”: casieria este inchisa pt ca unul si-a dat demisia si altul e in concediu. Mai erau 3 angajati acolo(degeaba) dar nu se ocupau de casa. Mai urmeaza sa merg sa ridic o ipoteca pe o casa si asta este o alta poveste: nu e doar de banii ce trebuie platiti, trebuie sa imi gaseasca o “fereastra” cand se intalneste un ofiter/responsabil de credit cu un notar si au de dat credite si se alineaza planetele si ma “baga cumva intre niste credite” sa imi dea dovada contra cost de la notar ca ipoteca s-a ridicat dar m-a asigurat ca “va fi complicat”. Bag paula…nu mergeti la BRD !
NOU
Toate bancile te taxeaza la un momet dat, fie cand retragi de la alte bancomate, fie cand faci un schimb valutar la un curs slab, fie cand incasezi bani(BT), fie la comisionul de administrare, alerte sms bla bla bla.Si depinde cand ai deschis contul la ei si ce pachet de servicii ai.
Dar daca de exemplu platesti peste tot cu cardul, nu retragi de la bancomat si incasezi leafa la banca x se poate sa ai si comision 0 la tot.
NOU
Vrem nu vrem, acum banca preferata este cea la care am făcut creditele, nici nu mai contează:)). Deci stai, la Raiffeisen orice plata faci din firma ai comision zero? Ca am 4 lei pe orice plata fac. ♀️
NOU
da
NOU
Pleaca de la BT, si nu , nu te duce la CEC.
Daca faci asta e foarte posibil sa nu mai dai 4 lei pe fiecare plata interbancara.
NOU
Pe persoană fizică, vreau doar să zic că la Alpha, singura parte bună sunt oamenii de la call-center. Super-amabili, știu exact cum să te ajute și îndrume și extrem de răbdători absolut de fiecare dată când am sunat. Ultima oară suspectez că fătuca aia chiar și-a depășit un pic atribuțiile ca să mă ajute.
Oamenii aia merită să li se facă reclamă.
Banca nu.
Comision la retragerile din propriile bancomate?! Pe bune?!
NOU
Lucrez destul de mult cu garantii bancare, credite pe perioade scurte, asigurari profesionale etc. asa ca am fost sa discut cam cu toate bancile mai rasarite. In afara de ING si Raiffeisen, celelate nu exista – ba nu pot sa ofere una, ba alta, ba niste conditii de m-a bufnit rasul etc. Ca si client am incercat ING si Raiffeisen, si persoana juridica si persoana fizica. ING au pornit bine acu’ ceva ani dar s-au prostit maxim. La un moment-dat au inceput sa imi apara comisioane pe firma pentru ca respir sau ceva. Nu am stat sa mai vad despre ce e vorba – cand am deschis contul mi-au povestit una, cand s-a schimbat povestea am mutat banii si l-am inchis. Pe persoana fizica aveau dobanzi decente la conturile de economii, acum am impresia ca ies mai bine daca ingrop banii in gradina. Momentan am ramas doar cu Raiffeisen, am reprezentant dedicat, nu trebuie sa ma duc sa stau prin sucursale, daca e nevoie de prezenta fizica merg direct in birou la ora stabilita, de comisioane&stuff ai spus si tu. Poate este o chestie marunta, dar inainte de pandemie alegeau sefii de sucursale cativa clienti din portofolii si organizau cine, degustari de vinuri si alte evenimente. Avand in vedere ca (par ca) isi cunosc clientii si isi dau interesul, faceau in asa fel incat eram grupati oarecum pe domenii si s-au legat chiar si colaborari, nu doar mancare si bautura gratis. Si pe mine ma calca pe nervi aplicatia si interfata de internet banking pentru juridice, dar nu poti fi cu toate.
NOU
Eu am raiffeisen. Am avut zero tot, nu stiu ce am acum, ca ala era cont de la ditamai firma la care lucram.
Acum habar n-am ce taxe platesc la ei, dar mi-e lene (din pacate) sa si verific.
Oricum, am mai avut in trecut bcr si sunt niste maimutoi iresponsabili.
Doamna a avut la transilvania, niste banditi mondiali!
Raiffeisen par sa fie ok, comisioane zero, aplicatia mobila e ok pentru mine, care mai transfer ocazional bani catre alte conturi. Daca as putea, as inchide toate conturile bancare, dar sa revin la a plati facturi la ghiseu iar nu-i o solutie 😀
Altfel se stie: bancile nu lucreaza in interesul clientului.
NOU
niciuna, practic neobancile au cam tot ce ai nevoie iar bancile clasice trebuie sa le ajunga din urma
si nu fac reclama la vreuna stiu ca majoritatea sunt banci de spalat banii pentru miliardari, asta-i adevarul
NOU
Sunt peste hotare. Mult peste hotare.
BCR George a fost o surpriza foarte placuta si o imbunatatire de la 0 la plus infinit fata de serviciul anterior. Practic il foloseste toata familia de la mic la mare, au putut sa isi lege cardul de un cont de State (ceea ce este practic imposibil cu orice alta banca) s.a.m.d. Serviciul clienti este ireprosabil. Din pozitia mea nu imi permit sa fiu mofturos la comisioane, asa ca nici nu stiu care sunt.
OTP si-a imbunatatit foarte mult serviciile fata de perioada anti-pandemie. Acum chiar pot sa trimit si sa primesc documente electronic! Au reusit chiar sa depaseasca “treceti dumneavoastra pe aici sa va luati cardul nou” si sa mi-l trimita cu UPS. La fel, serviciul clienti este destul de prompt si nu te uita sfintii la telefon. Acum inteleg ca imbunatatesc si serviciul de autentificare, unde inca trebuie sa ai minim doctorat.
Transilvania a devenit un dezastru. Incepand de la comisioanele absolut nesimtite la toate operatiunile online sau offline, la maretul serviciu online Neo care doar arata mai bine decat cel “Vecchio” sau cum i-o zice. Ma asteptam daca am app, sa ma pot autentifica cu ceva amprenta biometrica. Ma asteptam ca app-ul acela sa faca ceva, orice. Nope, iar intre timp a murit si tokenul. Mi-e frica sa sun la ei, sa astept minim o ora la telefon ca sa raspunda cineva si sa imi spuna cu compasiune ca trebuie sa trec pe la sucursala de care apartin daca vreau ceva orice.
Asa ca o sa-mi mut toate conturile in valuta la OTP.
NOU
Nu știu cât e de util răspunsul, pentru că nu am avut conturi la toate băncile. Cu toate minusurile aplicației, ING e ok pentru mine. Portez banii de pe cardul de salariu, alimentez Revolut, scot bani de la orice bancomat și toate astea cu comision 0. Ce să reproșez?
NOU
P. J – Libra, am avut si la ING, m-am lecuit.
NOU
Crédit Industriel et Commercial (CIC) is a financial services group in France, founded in 1859. With its parent-company, Crédit Mutuel it is the fourth largest bank in the country.
In mai se fac 21 de ani cand sunt in aceeasi agentie.
NOU
locuiesti sau doar lucrezi in agentie?
NOU
Nici una nici alta maestre, adica conturile-mi sunt in agentia respectiva.
Asta in conditiile in care aici ultima noutate este portabilitatea bancara, dupa cea de mobile si de fixe, daca nu-ti mai place banca ta, te duci la alta si zici ca vrei sa-ti transfere conturile din vechea banca si se ocupa ei de tot, inclusiv de debitele directe din cont.
NOU
Si eu tot Raiffeisen pe 2 firme cu pachetul la 35 lei inclus tot. Din pacate acest pachet este, sau cel putin asa era cand am deschis eu, doar pentru firme cu rulaj pana in 300000 lei, asa ca pe firma principala sunt la ING unde caut alternative sa schimb ca e dezastru. Singurul motiv pt care am stat la ING a fost ca un prieten lucra acolo si nu aveam contact cu incompetentele de la SRL-ul care are franciza la agentia unde merg.
PF Raiffeisen, ING, Revolut, Monese, Wise dar aici nu prea conteaza, fiecare isi alege banca in functie de ce nevoi are.
NOU
BRD, conturile de PJ si PF, la PJ abonament de 35 RON lunar, merge pe pilot automat, nu prea ai treaba la ghiseu. La Plaza de exemplu sunt super serviabili, atat fetele de la front cat si directorul de agentie. Refugiat de la BT care mi-o trageau pe unde ma prindeau, din toate pozitiile.
Aplicatia mobila iOS e OK-ish, autentificare faciala, nu e chiar din 1999 dar nici 2022.
NOU
PJ, Raiffeisen, inca caut sa o schimb dupa ce mi-au tras-o pe 30 decembrie taindu-mi accesul la cont din motive ca nu mi-am actualizat datele din 2009. Trebuie sa mergeti in sucursala mi-a zis un moldovean care vorbea mai mult rusa decât romana la suportul telefonic. Bineînțeles, revelion, nicio sucursala deschisa. In final era vorba de o “eroare de sistem”.
PF- BRD, au intrat si ei in secolul asta cu ultima aplicatie YouBRD. Au niste comisioane ceva mai mari, însă serviciul clienti bate la cur orice alta banca cu care am avut de a face. Cred ca o sa trec si cu contul de PJ la ei.
NOU
Daca ai salariu peste cateva mii de lei la BRD nu ai nici un comision. Si card de credit gratis, si asigurare de calatorie tot gratis.
NOU
Sunt client BT ca asa s-a nimerit prin 2005 cand m-am angajat la unii si nu prea mai mergea cu cash la casierie. Cum aveam o sucursala BT la scara blocului aia a fost. Sunt mulțumit in masura in care nu am cu ce sa compar, ca ala care a mers toata viata cu dacia
NOU
Eu am cont si la BT de minim 15 ani. Cel mai frumos a fost cand mi-au emis un card si in fiecare zi imi taxau 5 lei pentru SMS alert. Dupa vreo 2 luni in care numaram in extras cate zile ori 5 lei mi-au tras iar ei imi returnau comisionul, au gasit solutia salvatoare: Facem alt card.
Atat s-a putut. Nu au fost in stare in 2 luni sa vada ce drac de bifa era in sistem de imi facturau de luni pana vineri sms alert. Au emis alt card.
Tehnologie.
NOU
Sunt client ING de ~17 ani (persoana fizica). Nu am avut probleme, dar acum m-a pus pe ganduri faptul ca nu mai accepta conturi de EUR de la 1 mai, ca pun tot felul de limite, maresc/adauga comisioane pentru cei care le depasesc, etc
Totul pare targetat pe EUR.
In concluzie sunt in cautare de gazda financiara cumsecade….
NOU
Raiffeisen e ok cu euro, la zero tot (2000 lei lunar rulaj) ai gratuit cont si card euro, 4 lei transferul euro.
NOU
Sunt de mulți ani de zile într-o relație de prietenie cu ING. Nu am avut nici cea mai mică problemă cu ei, comision cred că am unul singur, ăla pentru token și asta pentru că tot uit să trec pe la ei și să scap de el.
Înainte am fost client Raiffeisen și UniCredit. ING mi se pare mult peste ambele. Ăia de la UniCredit nu era capabili nici măcar să-mi arate suma reală pe care o am disponibilă. Niște simpatici, vorba aia.
Acum mi-am mai făcut un cont la Transilvania. Ceva de pus bani acolo, să nu fie toate ouăle într-un coș. Aplicația nu pare rea, însă este mai leneșă ca cea de la ING, cel puțin pe telefoanele mele. În rest nu am multe de zis despre ei, mă distrează comisionul de 5 lei când fac câte un transfer în contul meu.
NOU
Problema cu ING este ca au niste comisioane magare la absolut orice transfer international, conversie valutara samd. Plus ca eu tot nu inteleg cum in 2022 o banca este lasata sa aibe autentificare cu o parola de 6 caracterere si alea cifre & 2FA pe sms. BNR ala nu vine sa le dea peste destele sefilor alora amarati de la risk?
NOU
care 5
NOU
1. ING imi ia comision cand transfer din contul meu ing business in contul meu ing homebank.
2. ING imi ia comision (procent sau minimum 5 lei) cand transfer bani in orice aplicatie de pariuri sportive.
3. Am cont usd la ING si cont usd la Revolut. Cand transfer usd din Revolut la ING, de fapt nu transfer usd. ING-ul transforma dolarii care vin din Revolut in lei, apoi ii schimba iarasi in dolari si ii baga in contul usd ING – deci ma ard de 2 ori la schimb. La ING nu ai cont in valuta, aia sunt tot lei sub acoperire.
PS: La contul usd mai platesc si 2 usd/luna comision, asta pe langa restul comisioanelor de cont, card etc.
NOU
la punctul 3 o fac toate bancile romanesti. doar ca nu la toate apare pe loc in extras, se reguleaza la final de luna.
NOU
Transferul de Euro din ING catre Revolut (via SEPA/SWIFT) se face in Eur cand faci OP. Banuiesc ca si la USD e la fel (am facut 1 singur transfer in USD din ING si comisioanele si durata erau obscene fata de Eur).
Ce faci tu e probabil “platit” cu cardul de ING catre revolut si atunci ING transforma sumele in Ron indiferent de valuta (patit la inchiriat de masini prin afara pentru ca e sigurul card de credit pe care-l am).
La subiect:
– Cont de PF la ING de vreo 15 ani fara probleme majore. Am avut inclusiv cont de PFA si conturi de firma la ei pana acum vreo 2 ani cand am inchis ultima firma in ro. Acum vreo 5-6 ani cand cautam sa ma mut de la ei (din motiv de comisioane aparute brusc) dupa vreo luna de cautari am ajuns la concluzia ca nu prea am alternative comparabile.
– Conturi PF la inca niste banci (inclusiv Revolut si gasca). Cam cei mai ok din Romania (dupa ING) sunt Unicredit (aplicatia de IB e decenta dar sub ING) si Idea Bank (IB doar web nu app).
Comisioanele sunt suficient de mici pentru ce fac eu incat sa nu ma deranjeze cam la toate – ceva de genul 1-2Eur/luna administrare cont/card.
– Experiente foarte proaste cu CEC, BCR si OTP in trecut asa ca nu vreau sa aud de ei nici daca ma platesc.
NOU
da, e topup, care e considerat plata si se face dubla conversie
NOU
Mkey, deci daca fac prin op transferul usd-usd chiar pleaca si ajung in acelasi numar. Bun de stiut, merci!
NOU
X
NOU
Si eu tot client BT de 5 ani fiindca asa s-a nimerit si am ramas la ei.Am cont doar pe pf si sunt multumit,bt pay mi se pare ok si cand am avut ceva probleme cei din call center au fost foarte ok si au rezolvat rapid.
NOU
O sa radeti, dar BRD. Pachet de 35 lei/luna, nelimitat in reteaua lor, 10 op-uri/luna in alte banci dar nu e cazul pt. ca beneficiarii mei au toti si cont la ei, 2 retrageri fara comision pe card, aplicatia ok, tokenul ala nu ma deranjeaza chiar deloc, imi fac singur extrasele, nu trebuie sa ma vad si sa ma pup cu ei pe gura absolut deloc, bancomatele sunt ok. Singurii care ma enerveaza de le-as da cu bordura-n dinti sunt arogantii de la Servus-firma de mentenanta cam pe la toate bancomatele din Ro. inclusiv la BRD. Efectiv le-as da cu bordura in dinti, fizic.
NOU
Client ING din 2005, chiar nu am avut probleme care să merite a fi menționate. In prezent am salariul, ceva economii și creditul ipotecar la ei.
Pentru concedii în afara țării folosesc Wise, pe care-l alimentez tot din ING.
NOU
Numai pe PF so far am avut contact cu Raiffeisen, BRD, ING. Dintre toate, ING îmi place cel mai mult. Aplicația pe Pf e super ok, o îmbunătățesc mereu, comisioane nu sunt (sau nu le simt eu). Chiar sunt mulțumit.
NOU
Sunt la ING de aproape 20 de ani deja (cred ca din 2003?). De ce? In primul rand din comoditate cred.
Am avut u credit la BTRL, l-am achitat, n-am avut probleme cu el, in afara ca, desi i-am rugat, nici pana in ziua de azi nu mi-au trimis pe e-mail inchierea de credit. Am pastrat contul, il folosesc pentru niste minime economii.
E vreuna din bancile astea preferata? Nu. Sunt o necesitate.
NOU
Am credit la Garanti, deci si salariul tot la ei. Sunt ok, nu am comisioane pentru retrageri de la ATM, aplicatia ok(desi nu are autentificare cu amprenta), de curand mi-am schimbat si cardul cu unul contactless (da, nu aveam contactless).
Mai am la ING pentru trimitere/primire instant (si sotia are) si plata prin telefon.
Si mai am Revolut pentru pariuri :))
NOU
Am avut credit la CEC și prin urmare tot acolo am și contul. Relativ ok dar se comisionează transferul către Revolut, aplicația de IB cam aiurea. Cea de mobile mi se pare ok.
Am rămas pentru că știu pe cineva în centrala lor și în caz de orice rezolv pe firul scurt
NOU
Banca mea preferata era HSBC-ul. Cum nu mai am rezidenta… nu mai e.
In ro, daca esti baiat bun, BRD-ul e de aur (inainte de a da cu pietre, vedeti pachetele de cont curent – ala platinum e chiar misto), am doua credite la ei, n-am gasit dobanzi (efective) mai mici pe piata.
BT-ul acum multi ani era misto, misto… acum tocmai ce am mai inchis un card de credit la ei, mai am unu. momentan il pastrez ca e cu mile. Si produce destul de bine. In rest.., ce sa zic. In 2010 BRD-ul comisiona si aerul inspirat/expirat (separatfiecare operatiune) cu 1 leu. Nu credeam ca se poate mai jos dar BT-ul continua sa imi dovedeasca ca ma insel. Zi de zi. Un (viitor fost) client din 2006.
NOU
Toate au plusuri si minusuri
Lucrez cu ING si Telekom Bank.
Lista neagra incepe cu BCR urmata de BT.
NOU
Nu pot a raspund la aceasta intrebare, citesc si colegele mele de la HR blogul :D:D:D:D:D
NOU
Oarecum offtopic – cum sa îți pui datele cardului public pe net? În afara de CVC ai totul (primele 4 cifre sunt standard, reprezinta brandul cardului și banca)
Ontopic – interacțiuni cu băncile am avut doar pe PF. In zona asta am încercat: bcr, brd, bt, ing și am rămas (încă) la ing deși încep sa fie din ce în ce mai varza în ultimii ani. Brd sub orice critica, bt comisioane nesimțite, iar bcr a crescut mult dar încă nu m-au convins sa ma mut complet la ei
NOU
Monese și HSBC. Motivul, unul singur în ambele cazuri: simplitate
NOU
Am cont la doua banci, unicredit si ing. Ambele sunt ocheish, dar au si probleme:
Ing – cateodata anumite sectiuni din aplicatie nu merg cu zilele (de ex Bazar)
Unicredit – cand transferi o suma mai mare (peste 3000 de lei) dintr-un cont in altul, de ex ca sa pui inapoi banii pe cardul de credit, transferul se face in cel putin doua transe (care nu sunt efectuate neaparat in aceeasi zi), de zici ca e cineva care depune banii si nu poate lua prea multi cu el. Si e super cand asa ceva se intampla vineri: trimiti pe contul atasat cardului de credit sa zicem 5000 de lei, vineri apar in cont 2000 de lei si restul luni.
NOU
Banca din parc i’ll show myself out…
NOU
Pe persoană juridică numero 1 am la Raiffeisen de trei ani. Foarte ok. Relația cu banca țais. Înainte am fost la ING, am renunțat la ei după 4 ani pentru că s-au tras pe fese pentru un împrumut. Raiffeisen nu a făcut asta, iar în doi ani i-am achitat integral.
Pe persoană juridică numero 2 am la OTP. Okeis. Deocamdată nu am nici un comision, dar nici mare activitate. ( E un ONG de 8 luni).
Pe fizică am la ING. Sunt aici de foarte mulți ani și nu am plecat din comoditate.
NOU
Nu am banci preferate. Dar, ca sa raspund la intrebare: Unicredit. De ce: Pt. ca de acolo primesc salariul!
NOU
Garanti Bank de 14 ani și pe pj și pe
Avantaje
Angajații f amabili, în toate sucursalele
Comision zero la ATM pt card salariu
Lucrez cu internet banking, doar dacă am cecuri ajung la ei fizic
Comision lunar/cont 20 lei la pj, deci 60 lei dacă ai și usd ,euro
Comisioane plati 3 lei501 lei, aici au cam mărit, în ultimii 2 ani..
eu folosesc cardul firmei pt majoritatea plăților, Comision anual card 20 lei pj
La pf Comision lunar zero dacă încasez salariul.
Plati externe 75 lei Swift la pj, indiferent de suma
NOU
ING (PF si PJ), BT si Revolut. De departe Revolut e za best.