Preşedintele CNN Worldwide Jeff Zucker a demisionat după o anchetă care a arătat că a avut o relaţie consensuală cu o colegă, scrie publicația americană Variety.
„Ca parte a investigaţiei privind mandatul lui Chris Cuomo la CNN, am fost întrebat despre o relaţie consensuală cu cel mai apropiat coleg al meu, cineva cu care am lucrat de mai bine de 20 de ani. Am recunoscut că relaţia a evoluat în ultimii ani. Mi s-a cerut să-l dezvălui când a început, dar nu am făcut-o. M-am înşelat. Drept urmare, îmi dau demisia astăzi”, a scris Zucker în nota către personal.
Zucker nu a numit-o pe colegă, dar relaţia a fost cu Allison Gollust, şefa Biroului de marketing de la CNN. Gollust va rămâne în trust, scrie CNN.

În toate joburile mele de birou, corporate, pe unde am trecut, erau complet interzise, în scripturi, relațiile dintre colegii de muncă. Singurele relații de care le era imposibil să se atingă erau cele gay. În rest, totul era foarte clar, dacă aveai relație cu cineva din firmă, erai dat afară fără preaviz, era ca și cum făceai o crimă. Să ne înțelegem, relații consensuale, nu hărțuire sau ceva.

În toate joburile pe unde am trecut, era plin de relații la birou. Desigur, relații de prietenie, dar erau și amante și amanți, cu copii acasă, se consumau relații sexuale prin toate locurile închise, inclusiv toaleta pentru persoane cu dizabilități, care era folosită exclusiv pentru sex, până când a confiscat cheia șefa de filială.

Motivul? Joburile erau și sunt extrem de solicitante. Oamenii muncesc câte 12-14 ore pe zi, pe vrute sau nevrute. Efectiv nu există viața socială, nu ai cum să ieși și să cunoști oameni, nu ai unde, toată viața ta se desfășoară în cubiculul tău mic sau în sala cu cele 30 de birouri și 60 de laptopuri, singurele momente de intimitate fiind la cafea, dozatorul de apă sau pe balcon la țigară.

Desigur, as usual, exemplul de mai sus e doar o demență americană, mă bucur că e imposibil, cel puțin pe timpul vieții mele, să se ajungă la un asemenea dumbistan (el demisionează, ea rămâne la job, știți cum e, e femeie, el era de vină, probabil a profitat de funcție și a avut cu ea o relație forțată de 20 de ani), dar regulile astea încă sunt prezente și afectează viețile oamenilor.

Unele lucruri, precum pudibonderia asta în care toți știu că ne-o tragem, dar pe față mimăm inocența, trebuie să se oprească.
Ați avut relații la locul de muncă? Hai, că suntem anonimic aici. :mrgreen:

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.