Legat de noul doctorat plagiat al unui prim ministru român, mă gândeam la ce înseamnă un doctorat în mod normal. E o cercetare științifică reală, de calitate, unică, ceva cu adevărat util, care îl individualizează pe doctorand, nu doar pasul către dreptul de a preda la facultate. Oamenii sunt priviți cu respect, pentru că toți știu că au contribuit cu adevărat la știință.

Ce este în românia doctoratul? O chestie la care au acces toate secretarele și casierele, costă vreo 3000 de euro să te scoți doctor. Cunosc câțiva oameni care au terminat doctoratul, nu mulți, evident. Unul singur îl are pe bune și este la nivelul academic cerut de un asemenea titlul științific. Restul sunt tăntici care nu știu să pună corect i-urile în frază și se prezintă cu titlul în fața numelui.

Întrebarea e, aveți încredere în vreunul din doctorii din românia? Mai ales cei din politică? Chiar sunt curios dacă e ceva ce cred doar eu, pentru că consider că sistemul Bologna a distrus învățământul românesc sau e mai general?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.