Scris de Flavius Marcău

România este din nou „oaia neagră” a Europei, probabil și a lumii, datorită ratei mici de vaccinare a populației împotriva Covid-19 și a numărului enorm de morți la milionul de locuitori.

Cred că vaccinul asta mușcă sau cere bani că altfel nu ar fugii lumea de el ca dracu de tămâie.
Chiar în această dimineată stăteam de vorba cu vreo 4 amici, toți nevaccinați, care încercau să mă covingă că vaccinul împotriva Covid-19, oricare ar fi el, este dăunător. Mi-au oferit, fiecare cum a putut, diverse argumente și mi-au explicat cum au citit ei pe Facebook, sau dracu mai știe pe unde, că vaccinurile conține urme de fetus, arsenic, otravă, morți, răniți și alte rude.

Băi, va spun cu mână pe inimă, m-am simțit ca într-o carte scrisă de Kafka sau Orwell.
Acum înțeleg de ce nouă, Românilor, sau unora dintre noi, ni se potrivește zicala: mintea este elementul cel mai bine împărțit în lume pentru că toti avem impresia că am primit destulă. Românul s-a născut virusolog sau, într-o dimineață când s-a trezit, a realizat că are mare potențial în această direcție.

Acum să revenim la subiectul important al acestei postări, cu mulțumiri Seniorului pentru ajutor. De vreo săptămână am început să lucrez la un studiu științific care are următorul subiect: „Studiu asupra vaccinării populației României împotriva Covid-19”.

Pe lângă evidențierea ratei actuale de vaccinare, numărului mare de infectați și morți, unul dintre motivele principale stă la baza observării argumentelor celor care nu doresc să se vaccineze. Poate poporul Român urăște vaccinurile, oricare ar fi ele. Poate crede că pandemia e fake sau că virusul asta nenorocit este doar o simplă raceală. Bine, si lepra e doar o mâncărime de piele dar asta e altă discuție. Rămâne de văzut după analizarea răspunsurilor.

Așa că, dragii Seniorului, vă rog să completați un mic chestionar pentru a putea și eu să-mi definitivez cercetarea.
Aceasta poate fi găsit la următorul link: forms.gle/4J9YrM9FGMi9te2EA

Completarea chestionarului durează aproximativ 3 minute.

Răspunsurile sunt ANONIME. Chestionarul NU cuprinde elemente care să permită identificarea persoanelor care au oferit răspunsuri.

Studiul se va materializa într-un articol științific ce va fi publicat în regim Open Access.

Vă mulțumesc pentru ajutor.

NOTĂ: Studiul nu beneficiază de finanțare din partea vreunei entități (publică sau privată) sau persoane.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.