Când am primit invitația de a vorbi despre faptul că Vodafone a primit certificare de la auditorul german independent umlaut pentru reteaua de internet fix, am fost tentat să vorbesc întâi despre viteză, Supernet, downloaduri cu GB în față.

După care am avut un moment retrospectiv, gândindu-mă unde eram acum 10 ani, cu internetul și unde am ajuns. Sau unde eram acum 20 de ani. Mulți dintre voi nici nu știu ce e ăla modem sau ce e sunetul acela infernal care conecta placa de 52 la internet.

Ca internet freak am fost dintotdeauna obsedat de viteză. Să fie multă, să am. Justificabil, atunci când ai trecut prin faza eMule, descărcând un film în 8 zile și, în ziua 7 să îți dea eroare. Au trecut anii, eu tot pasionat de viteză, să fie fibră, să fie multă, să fie giga.

Dar, doamnelor, domnișoarelor și domnilor, după ce treci de faza asta a copilăriei internaute, ajungi să îți dorești stabilitate. Desigur, și viteza e o caracteristică necesară și decentă, dar vrei o rețea reliable, o rețea stabilă, o rețea de care să uiți că există, pentru că își face treaba în fundal, ajutându-te pe tine să îți faci treaba.

Și acesta este una din recunoașterile primite de Vodafone de la umlaut. Ok, overall Supernet Fibra a obtinut un scor total de 866 puncte dintr-un maxim de 1.000 de puncte, cu un avans de 24 de puncte fata de urmatorul clasat si de 239 de puncte fata de operatorul situat pe ultimul loc.

1. Prima metodologie de evaluare cu adevarat end-to-end si care surprinde experienta reala a clientilor cu serviciile de internet fix.

2. Chiar daca aduci pana la usa clientului o legatura de internet de capacitate mare (1, 2 sau 10Gbps), experienta clientului cu serviciile de Internet fix va fi data de ceea ce primeste la capat, pe device-ul sau de internet aflat in ultima camera din casa sau in ultimul colt de la birou.

3. Calitatea serviciului de internet fix trebuie sa fie sustenabila si toti membrii familiei trebuie sa beneficieze simultan de ea, nu pe rand.

În același timp, reteaua 5G a Vodafone a fost confirmata tot de umlaut drept cea mai fiabila retea 5G din Romania, obtinand totodata cel mai mare punctaj in ceea ce priveste performanta serviciilor de date mobile. Și cred că aici este un punct foarte important de subliniat. Fiabilitatea, reziliența, faptul că te poți baza pe rețea că merge și își face treaba ei, acolo și te lasă să te gândești la businessul tău sau, de ce nu, la selfiurile familiale trimise când ești departe, filmulețele cu aia mică, în timp ce ești în vârf de munte, pe lângă exceluri și pie charturi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.