Ieri a fost prima zi cu friguț mai supărăcios, așa, de a trebuit să pun o geacă copilului când a ieșit din casă, dimineața. Și cum admiram eu răcoarea asta delicată, care prevestește friguțul iernii, moarte bietului greier, mi-am adus aminte de ceva.

Mi-am adus aminte de colegii de online care chirăiau iarna trecută pe facebook despre cât de nașpa este Nicușor și cum nu au apă caldă și nici căldură și cum au ajuns să se spele ca animalele, la lighean, lucru inacceptabil, nu ai pune nici măcar un clujean să facă asta.

Și mă gândeam, oare, colegii aceștia, și-au rezolvat problema, în toată această perioadă, sau au fost ca greierele, 5 vacanțe pe timpul verii, pentru că Thassos e atât de atrăgător, după care a venit toamna și zbang, au fost luați prin surprindere de faptul că nu au apă caldă? Se știe, de altfel, că reparația unui sistem centralizat de încălzire precum cel al bucureștiului durează maxim 3 luni.

Cred că oamenii suferă de un fatalism irefutabil, cu accent pe silabele 3, 4 și 5 și de o lipsă profundă de spirit de conservare. Nu am bani să îmi cumpăr un geyser, da, e treaba mea că am fost în concediu și nu mi-am luat, e de datoria primarului să îmi dea căldură. Oamenii ăștia sunt aceiași care sar pe trecerea de pietoni fără să se asigure, și mor scurmând în asfalt, în timp ce gem Era dreptul meu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.