Bine, titlul este înșelător, recunosc, vinovatul legal nu intră în discuție aici, semnul de prioritate e mare și vizibil, all good. Deși, dacă venea corect, pe banda de lângă acostament, cum spune legea, poate avea o șansă de a evita.

Dar aș vrea să remarc ceva. Lipsa oricărei conduite preventive în conducere. Omul intră în intersecție, o intersecție periculoasă, cu unghiuri moarte, cu toată viteza cu care rula până la intrare, nu are nici cea mai mică intenție de a încetini, apasă brusc pe frână cu 2 metri înainte de a se ciocni și atât, când e mult prea târziu.

Condusul preventiv este cel ce vă scapă întotdeauna de majoritatea problemelor. Ok, sunt locuri în care nu ai cum să scapi, dai peste un nea Mircea care vrea să îi dea prioritate tramvaiul sau peste o femeie la volan și aia e. Dar în rest, dacă presupui întotdeauna, înainte de a ajunge în locuri tricky, că se pot întâmpla lucruri tâmpite, că un idiot din grupul mare de mașini din fața ta va trage dreapta de volan, că tu poate vezi de la distanță că ai verde și ajungi, dacă accelerezi puțin, dar, în același timp, un băiat cu BMW din partea cealaltă vede că e intersecția goală și o calcă, bazându-se pe prioritatea de companie veche încă de când lucrau pentru Hitler, dacă, într-un cuvânt, gândești preventiv, șansele sunt mari să ajungi acasă întreg și mașina ta întreagă.

Dacă nu…asta e, sunt pline cimitirele de oameni care au murit cu dreptatea în brațe. La fel și sălile de așteptare de la poliția rutieră.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.