Cea mai distractivă chestie de urmărit în Maldivele de Est (adică Nessebar și Burgas) este cum ridică bulgarii mașinile românilor. Mașini, evident, parcate aiurea, așa cum știu ei că se face.

Și peste tot este plin de semne de parcare și de atenționări că parcarea e cu plată, dacă nu plătești, semnul internațional al BMWului ridicat pe remorcă. Și plata parcării e easy peasy, ai o aplicație, te detectează unde ești cu Location și bagi câte ore vrei. 2 leva pe oră. Te anunță cu 15 minute înainte, 5, 2 și în momentul expirării. Băi, e simplu, efectiv e simplu.

Românii o urcă pe bordură, că a intrat doar să mănânce ceva, ce mușchiul său pelvic. Sau pe colțul trotuarului. De ce nu, pe trecerea de pietoni, că nu încurcă. Băi, râd bulgarii de români în presă, singurii săraci care nu își plătesc parcările și se ceartă cu poliția inclusiv cu pus chiloții în cap și urcat pe capota mașinii. Un tip comenta la mine că sunt prea puține parcări. Și că prea scumpe.

Și voi vă gândiți că, dacă se fac parcări cu plată mai multe, se rezolvă problemele. Evident că vor fi tot pe borduri. Citeam mai înainte, un porc de la PNL se revolta pe facebook că de ce se fac parcări cu plată în sectorul 4, pe bulevarde? E ilegal! Românii unde mai parchează.

Âștia suntem. Atât putem. Asta e cultura.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.