Sunt momente în care scriu chestii controversate cu unicul scop de a scoate o discuție bună în comentarii. Știți, aia cu legea lui Murphy, scrie anumit ceva greșit sau controversat și cineva te va corecta imediat.

Dar sunt și faze în care nu pot să înțeleg, jur.

Domnul prim-ministru Cîțu centralizează solicitările venite din partea prefecturilor cu privire la pagubele constatate de echipele de evaluare și Guvernul va aloca fonduri pentru refacerea infrastructurii și pentru despăgubirea persoanelor afectate, unde se constată aceste lucruri. Se centralizează în momentul de față aceste date și probabil săptămâna aceasta, la ședința de Guvern, ele vor fi aprobate și fondurile vor fi trimise la autoritățile locale, pentru refacerea infrastructurii, de exemplu

În românia, există de mai mulți ani, OBLIGATIVITATEA de a avea asigurarea PAD. Polița de asigurare împottriva dezastrelor naturale.

În situația în care persoanele fizice sau juridice nu își asigură locuințele aflate în proprietate, nu beneficiază, în cazul producerii unuia dintre dezastrele naturale definite potrivit Legii 260/2008, de niciun fel de despăgubiri de la bugetul de stat sau de la bugetul local pentru prejudicii produse locuințelor. În plus, nerespectarea de către persoanele fizice sau juridice a obligației de asigurare a locuinței constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei.

An de an, an de fucking an, aceiași oameni sunt inundați, în aceleași locuri, an de an autoritățile ÎI DESPĂGUBESC! De ce? Care e logica? Oamenii ăia nu au asigurări și nici nu își vor face vreodată, nu se vor muta niciodată de acolo, pentru că acolo a stat bunicul și înseamnă că voi sta și ei.

De ce, an de an, le plătim la preț de noi janghinile luate de ape? De ce plătesc eu asigurări PAD, care nu au nicio valoare, pentru mine, mai exact?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.