Chestia pe care o detest cel mai tare la oamenii religioși este nevoia aceea de a-ți turui despre religia lor și binele nesperat pe care îl vei avea dacă, brusc, realizezi că trebuie să îți împarți finanțele cu cultul lor religios. Have you meet Jesus? Câteodată mă întreb cum funcționează racolările între ortodocși și catolici, practic au același material de lucru.

Anyway, același lucru e deranjant la oamenii care îi îndeamnă pe alți oameni să facă copii. Dar voi când faceți unul? Dar de ce doar unul și nu doi, vreți să crească singur? Dar de ce nu 3, unde cresc 2, al 3 lea nici nu se vede. Hai cu al patrulea, știu că poți.

Oamenii au nevoie să înțeleagă că îndemnurile astea la reproducere erau datorate, acum mult timp, mortalității masive în rândul copiilor, lipsa tratamentelor medicale și a vaccinurile făceau ca oamenii să fie nevoiți să bage 12 plozi, să le supraviețuiască măcar 3. După care cel mare primea moștenirea familiei, al doilea era preot și al 3 lea ajungea în armată. Dacă nu erau femei și atunci săracu trebuia să muncească până crapă să le asigure zestre, să le poată mărita și să nu ajungă de râsul curcilor că au ajuns la 14 ani și nu au copii.

Dar vremurile acelea au trecut. Mortalitatea infantilă e mică, deși medicii români se încăpățânează să îi mai omoare prin lipsa de profesionalism și miserupismul incredibil. Nu mai avem nevoie de câte 3-4-5-6 copii într-o familie, pentru că supraviețuiesc toți (săptămâna trecută a născut o doamnă 9 gemeni sănătoși), iar încărcarea pământului este deja foarte mare. Noroc de corona că a mai redus amprenta de carbon și încă o face bine prin țările care consideră că balega de vacă e un panaceu.

Pe lângă asta, această presiune socială chiar pune cuplurile în tot felul de situații ciudate și nedorite. Efectiv li se spune, în mod direct Auzi, dar voi nu vă mai ***teți, nu mai termini și tu în ea? Poate oamenii nu sunt croiți pentru altfel de contracte sociale. Poate nu doresc ca sexualitatea lor să fie discutată în public. Poate se simt inconfortabil să replice evidența că sfătuitorul nu contribuie cu nimic la creșterea copilului, așa că să își bage sfatul în cur. Chestii de astea.

Nu uitați, oamenii nefericiți cresc copii nefericiți. Nu toți își doresc copii. Trebuie să ai o glandă specială ca să fii mulțumit că auzi gălăgie în jurul tău.
E plin de copii nefericiți, abandonați prin creșe și orfelinate, crescuți de bunici sau alte rude. Nu mai e nevoie de alții.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.