Românii când sunt conduși de așa ziși politicieni de carieră, care nu au muncit o zi în viața lor și nu sunt decât paraziți social bine hrăniți: ha, nițte bețivi, nu știu ce e aia muncă, de aia merg toate prost, huo.
Românii când vin la conducere oameni cu carieră și afaceri: huo, vin să ne jefuiască, să ne devalizeze sistemul, ăștia știu doar să fure.
Bine, asta este, de fapt, părerea oricărui romând despre patroni, nenorociții ăia care au afaceri și sigur fură, care au porșeane și rovere în timp ce ei se zbat cu 1400 de lei salariu.
Postarea asta este scrisă ca omagiu la reacțiile găsite pe net ieri, când a fost pus noul ministru al sănătății, care are o clinică medicală, deci vrea să vând românia la big pharma, de aia nu avem noi sistem de sănătate și medicamente.
Ca idee, noi nu avem sistem de sănătate pentru că:
în spitale se fură prin umflarea facturilor la prețuri astronomice
taxa clawback, care e o mizerie sinistră, dacă aveți curiozitatea, google it.
plafonarea prețurilor la medicamente, motivul pentru care dispar din românia medicamentele grele, necesare pentru tratamente anticancer și altele. Pentru că distribuitorii le cumpără ieftin din românia, unde prețul este ținut forțat jos și le vând în restul europei la prețul de piață.
Anyway, să vedem ce face doamna Mihăilă, că aseară era foarte ocupată să îi aducă laude fierbinți lui Norocel, fostul ministru.
NOU
Pentru cine se mai mira ca mine cine-i frumoasa din poza, e ministra sanatatii din Belgia. Oink.
NOU
*fosta ministra
NOU
am crezut ca e viitoarea ca pe alea dinainte si din prezent le-a mancat. lol
NOU
După ce l-au dat afară pe tocilarul clasei, acum adus-o pe a doua tocilară a clasei, genul acela care pupă-n cur profesorii și sifonează orice chiul în masă.
Altfel spus, tanti din poză parcă e ceva ministresa a sănătății dintr-o țară vestică
NOU
beljique. e aia care a interzis sexul cu mai multe persoane și, atenție, sexul non necesar
NOU
Buhaha :)))))) era sa ma ai pe constiinta. Care e sexu ala? Ala fara puradei?
NOU
la ea, nu stiu :)))) am stat si am analizat, nu cred ca, ca barbat normal si mediu, ai cum sa ajungi in ea
NOU
Nu e asa greu, urmaresti indicatoarele. In Belgia sunt scrise chiar in 3 limbi!
NOU
Si cum se face distinctia intre sexul necesar sic el ne-necesar? 😀 La faza cu sex intre mai multe persoane, cred ca de fapt a vrut sa protejeze Fidesz de potentiale probleme…
NOU
Sau ajungi cu trei limbi… LOL
(I’ll see myself out…)
NOU
@deea e simplu: daca ai nevoie, faci, daca nu ai nevoie, nu faci.
NOU
N-a interzis nimic, era o stire de pe un TNR occidental preluata ca atare de idioti.
NOU
Mandria nationala a belgienilor e cartoful prajit. Si copiii parca
NOU
Mai adauga ciocolata si berea.
NOU
Cred ca asta a facut si creatura din poza
NOU
@Ender: Asta i-a mancat (si pe cartofi si pe copii)
NOU
ai uitat un detaliu important: cartofi prajiti cu maioneza, ca sa meaga mai bine pe gat berea aia de 10-12% alcool
NOU
Românii care se plâng de salariile mari ale bugetarilor în timp ce ei fac foamea pe 1400 la patron.
Să îi dea afară, să le taie salariile “nesimțite”, în loc să se ducă la patronache și să-i ia gâtul.
Makes sense, nu degeaba avem dreapta criminală la putere și în media.
De fapt, ce ne mai batem capul, oamenii bulei îl slăvesc pe securache de Drulă și au impresia că protestele de la metrou au fost din cauza tarabelor lui Rădoi
Proști bă, proști rău, dar și ticăloși.
NOU
Ia zi cu ce e mai naspa drula decat toti ceilalti ministri ai transporturilor de pana acum. Si, cu securache, banuiesc ca ai dovezi, nu?
NOU
la prima injuratura, va sterg pe toti
NOU
E mai naspa prin prisma faptului ca minte de ingheata apele si perpetueaza o narativa falsa care incurajeaza niste stereotipuri paguboase de tipul “bugetarii sunt rai, privatii sunt buni”, desi el este functionar public, descurajand si anatemizand miscarile sindicale.
Cu securache:
www.catavencii.ro/editorial/patrula-patrula-puneti-toti-mina-pe-drula/
evz.ro/legaturi-structuri-usr-plus-ciolos.html
psnews.ro/imperiul-securitatii-din-spatele-useristului-catalin-drula-467062/
newstandard.news/2019/09/27/garantat-sie-catalin-drula-propunerea-usr-pentru-postul-de-comisar-european/
bursesc.eu/en/2021/01/31/catalin-drula-ministrul-transporturilor/
newsmaker.ro/fosti-securisti-beizadele-de-securisti-si-israelieni-s-au-batut-sa-furnizeze-dna-sisteme-de-interceptare-update-au-castigat-israelienii/
gazetadecluj.ro/noul-guvern-firma-securitatii-ia-transporturile-in-timp-ce-barna-ascunde-dosarul-cu-fonduri-europene-in-care-e-implicat/
NOU
Vezi ca modelul de afaceri in Romania, a fost fix asta al muncii ieftine cu o oarecare calificare. Problema a aparut fix cand bugetarilor au inceput sa li se creasca salariile intr-un ritm in care mediul privat nu a vrut vreodata s-o faca. Atunci multi din privat au inceput sa caute sa se angajeze la stat, iar cei care nu pot sau nu au cum se simt bine cand si unii bugetari sunt arsi la salariu sau dati afara.
Si da in Romania exista multe mituri, unele partial adevarate cand vine vorba de bugetari, dar realitatea gol goluta este ca niciodata cei din privat nu au vreo putere cand vine vorba de salariile lor, comparativ cu bugetarii. Plus ca acest segment(bugetarii) au reprezentat o masa electorala importanta. Asa ca atunci cand vezi ca se intampla chestii cum se intampla ca la metrou, tu ca muritor de foame in privat realizezi ca se face o oarecare “dreptate”. Din cauzele astea Drula si restul sunt preaslaviti de unii sau de altii.
NOU
Singura “dreptate” e “sa crape si capra vecinului”.
De unde “prosti rau, dar si ticalosi”.
Romania a ramas pe minus cu 6 milioane de insi, din 90 incoace.
Contrar retoricii de dreapta, nu au plecat din cauza coruptiei sau a lipsei autostrazilor, ci ca mureau de foame, la propriu, pe salarii de mizerie, cu foarte putine exceptii.
Cand de la stat ajungi (aproape) sa traiesti decent, e de noaptea mintii sa pretinzi ca au salarii “nesimtite”.
Una e nivelul salarial, alta e nivelul de competenta din administratie, iar solutiile nu se pot confunda intre ele, si oricum, responsabilii pentru lipsa de reforme sunt tot politicienii, de dreapta sau de stanga.
Salariile cu adevarat nesimtite sunt in retail si in servicii, la cei 2 milioane de romani care stau pe minim si la pensionarii cu venituri de sub o mie de lei.
Ironic si dramatic este ca tocmai politicile de “dreapta”, atat de la PSD cat si de la PNL/USR, care ne-au fluturat constant tema cu “investitorii straini” a transformat Romania intr-o colonie dupa toate definitiile, in timp ce cei care nu sunt de acord sunt catalogati pe nedrept sau sunt amenintati cu vrajeli precum “vom ajunge ca Grecia” sau “vor pleca firmele in Asia”.
Mana de lucru ieftina e doar ieftina, si nu aduce niciun beneficiu, dar nu te poti astepta sa inteleaga asta copiii sistemului si castigatorii tranzitiei, direct interesati de privatizare si profit a tot ce exista in Romania.
NOU
eu nu stiu de ce nu te inscrii in AUR, ca exprimi efectiv retorica lor.
NOU
Pentru ca retorica lor o include doar partial pe a mea, iar restul e abureala despre Biserica, antisemitism, legionarism, antifeminism, antiminoritati, convervatorism desuet, pasunism, etc.
Ori eu sunt doar socialist si nationalist, nu imbecil, iar la AUR m-ar detecta imediat ca sunt mai destept decat le-ar conveni.
De altfel, au si facut-o.
Partidul care sa ma reprezinte nu exista inca in Romania, dar daca ar exista, as fi inscris din prima, impreuna cu unii precum Eftimie, Piperea, etc.
NOU
deci nazist?
NOU
@ dragos: doar surse credibile,bravo lol
de faptul ca se contruieste in draci de cand e el ministru la transporturi, nimic?
NOU
Dragos, si eu sunt de acord ca salariile bugetarilor nu sunt prea mari, insa exista macar de 3-4 ori mai mult personal decat ar trebui si sunt extrem de multi care freaca menta la birou si nu fac nimic pentru ca la o treaba care ar fi putut fi facuta usor de un individ, sunt angajati macar vreo 4. Dar undeva trebuie sa intre toti trepadusii de la partide, ca multi sunt prea prosti sa aiba un serviciu in economia reala, asa ca se inventeaza posturi in administratie sa aiba toata lumea o sursa de venit.
NOU
Nu, nu nazist. Patriot.
Dan – deci ta-su aluia nu e sef la ICE Felix, care nu e controlata de SIE de la infiintare, iar el nu si-a facut studiile si relatiile pe banii familiei.
Ok, pace, voteaza-i in continuare, “ca se construieste in draci”.
Perkele – astea cu sunt prea multi si nu isi fac treaba sunt generalizari. Vreau sa vad niste surse solide, niste studii, niste statistici fundamentate. Nu reportaje Rise si Recorder.
Iti spun care cred eu ca e problema in administratia publica si la buget – lipsa unui management profesionist care sa impuna niste metrice si pe baza lor sa faca evaluarea angajatilor in mod regulat, coroborat cu lacunele legislative care te impiedica sau fac foarte dificila concedierea angajatilor neperformanti.
Cat despre bani, inainte sa se smiorcaie bula ca mecanicul de metrou ia 8000 net (pentru 8000 net, daca as fi mecanic pe metrou ca pregatire, nici nu m-as trezi dimineata si as emigra direct pentru minim 3000 E net), nu zice nimeni nimic despre miile de membri in CA-uri, numiti politic, si de care atat PNL cat si USR sau UDMR nu spune nimic.
La fel cum toti se plang de pensiile speciale pentru ca asa le-a fost aratat morcovul userist (la fel cum toti “stiu” ca VeVe e bun de ministru al sanatatii), desi pensiile alea nu reprezinta nici 0.01% din PIB.
Cum spuneam, e o perdea de fum si un echo chamber masiv, si puteti sa dati cu minusuri pana la loc comanda, asa cum ati dat si anul trecut cand v-am zis ca vaccinarea e atat inutila cat si paguboasa pentru 90% din noi.
Asa-s oile, csf.
thefederalist.com/2021/04/13/big-tech-is-censoring-science-because-covid-19-panic-made-them-rich-and-destroyed-their-competition
Luati cu pita amu, la 15% rata de vaccinare si daca va ajunge la 20% pana in septembrie, sa ziceti mersi.
Dar deh, “popor de idioti”, nu ?
NOU
Dragoș, maică-mea lucrează la primărie. Are 4 oameni în subordine, care fac treaba pe care o poate face ea singură. La un moment dat au angajat și ceva rudă de fost ministru că nu avea servici. La fel cum.e biroul ei, sunt și restul in primărie și asta e într-un oraș mediu de provincie, crezi că e diferit în altele? In plus, au fost cazuri de angajați cu concurs care au picat deși știau subiectele de înainte, de își mai ia mama strategic concediu când mai e un concurs din ăsta.
Asta e doar pe partea de lucrat in condițiile date. Să nu uităm că în alte țări s-a trecut le digital și nici nu e nevoie de atâtea acte.
Dau exemple de căpșunar in Finlanda:
– mi-am cumpărat mașina second de la un tip completând un formular și mergând la un service care a trecut-o in sistem le numele meu, acum se poate complet online
– casieriile nu mai există, totul se plătește online
– că să îmi dea cetățenia a trebuit să completez un formular online și să scanez niște documente, urmând că în termen de vreo lună să mă programez la poliție să vadă originalele și dacă sunt la fel că alea scanate, cazierul și l-au luat ei că era în sistemul lor
Dacă noi automatizăm și digitalizăm astea, de câți plimbători de hârtii scăpăm? Asta pe lângă cei care și acum mai mult freacă menta
NOU
Perkele – in comuna unde locuiesc, exista vreo 70 de angajati in Primarie, din care jumatate sunt “la vedere”, interactioneaza cu publicul.
Toti isi fac treaba, lucrurile merg bine, rapid, nu se plange nimeni.
Angajarile se fac prin concurs si rezultatele sunt transparente pe siteul primariei.
Acum, legat de digitalizare si debirocratizare, cred ca nu e atat de simplu.
Digitalizam tot, ii dam pe toti afara, pastram doi it-isti, bula e fericita.
Nu.Si nu doar pentru ca nu e fezabil ci pentru ca nu e de dorit.
Digitalizarea ar inlocui interactiunea fizica cu una virtuala, dar noi avem o populatie predominant atehnica in special in rural.
Ori te iei dupa client, nu dupa idee, ca nu cream piete dupa care cream si clientii pentru ele.
De asta a dat chix si vaccinarea batranilor, cu siteuri, logari, autentificari, coduri si minuni.
Apoi, eu nu sunt de acord cu ideea ca sa dam afara oamenii in general.
Atata stie dreapta – taieri, restructurari, concedieri.
Prefer un sistem clasic si functional in care oamenii sa poata munci si sa aiba ce pune pe masa familiilor.
De asta nu merge nici economia verde, pentru ca inchizi fabrici, mine, uzine si astfel arunci oamenii in strada.
Eu incerc tot timpul sa gandesc ca un potential politician decident, “care e interesul oamenilor ?”, pentru ca statul este obligat prin constitutie sa le asigure un nivel de trai corect.
Interesul meu nu este cum sa ma fac capra companiilor sau investitorilor, ci cum sa ii pun eu capra pe ei si sa ii jumulesc de bani cu care sa imbunatatesc traiul oamenilor.
Sa ii cultiv ca pe gaina cu oua de aur, cu atentie si ingrijorare, cu un stat puternic si competent.
NOU
in 90% din comunele patriei, primariile sunt cel mai mare angajator!
bineinteles, taxele locale colectate sunt mai mici decat fondul de salarii al acestor bugetivori, asa ca nu exista fondurile necesare pentru ca primariile sa finanteze si ceva conform scopului pentru care, declarativ, functioneaza.
inteleg ca tov. dragos locuieste intr-o comuna unde primaria, cu doar 70 de capete furajate, se misca mai bine decat cea din ciugud.
NOU
Basarabia e Romania!
NOU
urmeaza un zid de text de rant, ca Dragos se face ca nu intelege:
@Dragos: Deci plm, hai sa tinem cati mai multi angajati la stat ca sa aiba lumea unde munci. Nu conteaza ca freaca menta 80% din timp, hai sa ii angajam pe toti.
Apoi, vai, avem populatie atehnica, hai sa cerem un morman de acte peste tot (revin la ce am spus cu cumparatul unei masini second, parca la un moment dat calculase cineva ca la noi trebuie vreo 20 de acte, de ce la altii se poate doar cu un formular, ca eu mi-am luat masina de la un mos atehnic care a vrut cash, mai mult am stat la coada la banca sa imi dea banii aia decat sa o trec pe numele meu).
Mai dau exemplu de Finlanda? Sunt si acolo batrani atehnici, dar fiecare banca are un ghiseu de plati, vine mamaia cu facturile si un angajat al bancii o ajuta sa faca platile. Plm, suntem in secolul 21, nu mai merge cu bani la saltea. Si la treaba cu vaccinarea, ar fi trebuit implicati mai multi medicii de familie, ca de aia iau bani de la casele de asigurari. Nu se pricepe mosul cu autentificarea si codul, se duce frumos la medicul de familie si se ocupa el si ii zice “tataie, vii luni la 6 sa te vaccinezi”.
“Angajarile se fac prin concurs si rezultatele sunt transparente pe siteul primariei.” – si la primaria unde lucreaza maica-mea cred ca sunt transparente si rezultatele se pun public, numai ce sa vezi, cand se da testul de intrare, unii stiu deja ce subiecte o sa pice si altii nu. Iar cand aia care le stiu sunt asa de cretini ca nu pot sa invete 3 subiecte, se gaseste o problema tehnica si se repeta concursul.
“Toti isi fac treaba, lucrurile merg bine, rapid, nu se plange nimeni.” – nu contest asta, dar eu bat pariu ca daca se dau 20 afara din aia 70, tot la fel de bine merge treaba, numai ca o sa se vada o scadere de trefic pe Facebook si in folosirea Soiltaire-ului sau cum mai freaca acum angajatii duda. Si din aia 70 to vreo 20-30 au intrat ca sunt pila cuiva de la partid. Sau poate primaria ta e un caz special unde chiar s-a vrut sa se eficientizeze ceva (sau fiind localitatea mica, era greu sa o supra-dimensionezi fara sa bata la ochi).
“Digitalizam tot, ii dam pe toti afara, pastram doi it-isti, bula e fericita.” – bula e fericita cand nu se cere orice cacat de act pentru fiecare interactiune cu statul. Copia dupa certificatul de nastere de ce exista? N-are incredere statul in serviciul care da buletinele si vrea dovada ca existi de fapt? Cazierul de ce ti-l mai cere cand trebuie sa iei permisul de conducere sau in alte cazuri? Nu-l are statul deja? De ce trebuie sa il iau eu de la stat ca apoi sa il dau inapoi tot la stat? (dau exemple de care m-am lovit acum vreo 10 ani, posibil sa se mai schimbat de atunci). Anul asta mi-a expirat pasaportul finlandez, m-am dus pe site-ul politiei, mi-am incarcat poza, aia au verificat-o (sunt niste criterii mai stricte despre cum sa fie incadrata fata), m-am dus pe alt site si am dat 3 clici si am platit online si in 3 zile era pasaportul gata si trimis prin posta (ma rog, fiind proastpat expirat, datele biometrice erau inca valabile, daca mai trecea un an, nu puteam sa fac asta). Cu ocazia asta mi-am facut si buletin, chiar daca n-am nevoie de el, ia incearca sa mergi cu pasaportul la o institutie a statului roman si vezi daca ti-l accepta cineva (hint, nu, am incercat eu ca aveam buletinul expirat).
Eu nu zic sa desfiinteze toate interactiunile cu publicul, dar sa fie totul digital cu optiunea, daca vrei, sa te duci in persoane. De ce exista copii legalizate? In Finlanda in 9 ani nu am auzit de asa ceva si aia se descurca destul de bine si fara. De ce trebuie sa ma duc la primarie/ANAF/politie sa stau la cozi si sa completez formulare cand pot face asta acasa prin 2 clickuri si 3 formulare online? Bine, acum si la unele primarii si la ANAF se poate, dar am impresia ca in ciuda statului, nu datorita statului (ghiseul.ro parca a fost facut pro-bono). Repet, eu am vazut ce inseamna stat si administratie civilizata si la noi nu se vrea asta, nu-s niste besini de bula ca totul sa fie digitalizat, asta e directia in care merge lumea acum, aia total atehnici o sa moara curand iar aia care sunt acum la 60-70 de ani deja o ard cu Facebook si Whatsapp si altele, nu cred ca e mare problema pentru ei.
“Eu incerc tot timpul sa gandesc ca un potential politician decident, “care e interesul oamenilor ?”, pentru ca statul este obligat prin constitutie sa le asigure un nivel de trai corect.” – da, corect, ca si convingeri si eu virez ca tine spre stanga. dar statul are alte mecanisme sa asigure un trai decent, exista ajutoare de somaj si alte stimulente, dar angajarea la stat pe pozitii de frecat menta nu e una dintre ele. Si nici nu vreau ca statul sa imi futa mie timpul si nervii ca au nevoie niste oameni de un serviciu, prefer sa imi ia mai multi bani din taxe si sa faca ceva cu ei. Bun, la noi nici privatul nu e mai rasarit, ca am avut treaba la un moment dat la eON si imi cereau sa vin cu niste copii dupa buletin, le-am zis asta e buletinul, xerox aveti, faceti cate copii va trebuie si pana la urma s-au executat. Chiar, in 9 ani de Finlanda n-am avut nevoie de o copie dupa buletin/pasaport (poate o data la banca le-am dat pasaportul si si-au facut ei, dar dupa aia ma puteam loga unde voiam cu credentialele de la banca), aia cum se descurca faca copii?
NOU
daddy, intelegi gresit, generalizezi si te si oparesti degeaba, de parca ar trebui sa ma simt aiurea ca nu am vederi de dreapta.
Ti-a trece cu timpul, asa cum mi-a trecut si mie candva ciuda pe dreptaci, cand am realizat ca sunteti minoritari si ca in afara de hate in bula si userisme pierdeti alegeri pe banda, pentru ca popoarele prin natura lor sunt de stanga, iar cei care voteaza cu dreapta o fac din pur interes personal sau prostie (de aia si iau cate 10% din 30% din voturi).
Aia e, smiorc, te pup.
Perkele – iti multumesc ca ai argumentat atat de detaliat dar sincer mie nu mi se pare cum ca am avea pozitii divergente pe subiect, doar pe nuante.
Nu am nimic impotriva digitalizarii, mai precis a debirocratizarii, si sunt primul care se declara impotriva micii coruptii la angajarile facute pe orice alt motiv in afara meritelor profesionale a viitorului functionar.
Pur si simplu nu cred ca ceea ce aveti voi in Finlanda poate fi aplicat in mod direct si brusc in Romania, datorita specificitatilor sociale diferite.
Da, peste 20 de ani poate ca romanii vor fi mult mai apetenti catre digital datorita usurintei obtinerii diverselor acte, a platilor online, etc., si da, nu va mai fi nevoie poate de nici 50% din numarul de azi.
Insa acest proces este organic, nu trebuie fortat si pe parcurs trebuie sa ne luam toate masurile ca nu vom provoca ruptura tesaturii sociale, indiferent de beneficii, mai ales ca avem experiente multiple si indelungate a gargarei politicienilor care fac si dreg dar de fapt fac putin si strica in loc sa dreaga.
Din nou – interesul majoritar trebuie sa primeze, indiferent de teoriile metafizice asupra progresului unei societati.
Daca oamenii vor manele si mici, asta le dai, in timp ce incerci sa le arati avantajele acelor alternative.
Nu ii bati, nu ii provoci, nu ii impingi in saracie, nu ii fortezi sa emigreze, nu ii jignesti, ca nu esti fucking Lapusneanu si de destepti cu gura mare si demagogi de care e plin Parlamentul nu mai are nimeni nevoie, iar dovezile le vedem zilnic si ocazional la 4 ani, in modul si proportia in care se voteaza.
“Stimulentele” de genul ajutorului de somaj sunt jignitoare, sa stii ca marea majoritate a oamenilor, nu doar romanii, isi doresc sa traiasca demn, sa munceasca si eu cred ca Statul ar trebui sa le creeze aceste premize, nu sa incurajeze trandavia.
NOU
Sunt distractive discutiile despre dreapta-stanga in conditiile in care la noi e exact pe dos psd-ul n-are absolut nici o legatura cu stanga asa cum pnl si usr n-au absolut nici o legatura cu dreapta culmea e ca doar aur e ceea ce sustin ei – de dreapta, termenii astia n-au legatura cu economia cum cred multi ci cu faptul ca dupa revolutia franceza ludovic (regele nu orban) satul de cat se certau prin parlament i-a pus in dreapta pe sustinatorii lui adica pe conservatori care vroiau sa pastreze traditiile si in stanga pe reformisti si progresisti care vroiau desfiintarea regalitatii.
Deci mai simplu de inteles aia ce sustin toata ziua reforme sunt de stanga iar cei care vor sa ni se schimbe nimic sunt de drrapta
NOU
Asta cu dihotomia stanga-dreapta e veche, ce ma mira e ca la noi inca e plin de oameni care au impresia asta.
In fapt, stanga si dreapta sunt concepte care se aplica separat, in functie de natura politicilor – sociale sau economice.
Astfel, poti avea simultan masuri de tip conservator, de dreapta, sustinerea bisericii, anti-avort, etc. si de stanga pe plan economic, sau invers.
PNL – dreapta economic, dreapta social
USR – dreapta economic, stanga social
PSD – centru economic, dreapta social
AUR – stanga economic, dreapta social.
In Vest, genul asta de partide cu ideologie mixta au renuntat la catalogarile de tip stanga/dreapta si au implementat asa numitele open/closed parties.
en.wikipedia.org/wiki/Open%E2%80%93closed_political_spectrum
NOU
Dacă trec link-urile lui Dragos printr-un fact checker le pun la aia site-ul in cap
NOU
Bai ești nebun! Dragos scrie fără clăbuci la gură, fara jigniri pe persoană fizică! Dar mai grav e ca rezonez cu ce spune el și mi se pare că vine cu explicații logice. Mă duc sa îmi iau temperatura că băut si fumat nu-s!
NOU
la prima inasprire a conditiilor in care romania acceseaza imprumuturi externe, o sa avem sute de comune in insolventa!
sa vezi ce bine o sa mearga primaria aia, care adaposteste acum 70 de capete, cu doar 15-20, asta daca nu se reorganizeaza prin comasare si ramane doar saivanul din vecini!
NOU
la ministerul sanatatii iti trebuie un tip ca oprescu, dar sa fie onest si bine intentionat :))
NOU
păi și dacă îl faci pe Oprescu bine intenționat și onest, ce-i mai rămâne diferit de Vlăduț?:)))))))))))))))
NOU
Patriarhul la Finanțe, dar să fie onest și bine intenționat.
NOU
oprescu = medic primar, fost director de spital, un tip cu sange rece care a lucrat o viata in sistemul sanitar, ii cunoaste toate fatetele; downside: e un escroc notoriu, d-aia am zis ca el, doar ca onest
voiculescu vlad = activist ongist, zero experienta in domeniu
sunt fix la fel, nu?
😐
NOU
Despre doamna ministru am vazut si eu sopirla aia, dar se afirma ca ea avea salariu 1200 de lei, respectiv salariul minim ca sa nu plateasca cass tocmai sistemului pe care il pastoreste acum. Ceea ce are un pic sens.
In alta ordine de idei, nu cred ca e cazul sa sanctificam toti antreprenorii, ca stim si noi fiecare pe multi care nu prea au cum sa justifice primul milion.
NOU
toata lumea plateste cass, indiferent de salariu
NOU
Doar ca plateste din 1200 lei, nu din 5000-6000.
Dar in fine, pana la urma este doctor. Eu nu mi-am dus niciodata calculatorul la reparat, spre exemplu, sau daca as fi mecanic mi-as repara singur masina, n-am de ce sa platesc pe altii 🙂
NOU
doar ca cass nu functioneaza asa, exista niste plafoane, iar daca ti le platesti singur sunt limitate la 2400 de lei pe an.
NOU
e afacerea ei asa ca veniturile vin din dividende asa cum e normal, nu din salariu.
si pentru cei care nu au inteles inca, este o afacere, produce bani pentru ea si familia ei.
NOU
iar la incasarea dividendelor, platesti CASS, ca asa e legea, banii aia se retin inainte. dar romanii sunt hurr durr
NOU
Nu-s la curent cu legislatia firmelor si toate cele asa ca de ce si-ar mai plati si salariu ? Pentru pensie si alte rahaturi ?
NOU
exista niste circumstante in care nu ai ce cauta in discutiile cu anaf si alte organisme daca nu esti angajat al firmei, ci doar administrator. ideea e ca aia care explica ca vai salariu mananca cacat si habar nu au cum functioneaza o firma
NOU
Mersi. Suna stupid oricum ca trebuie sa fii si angajat din moment ce esti administrator. Dar in fine, e Romania si nu ma suprind chestiile astea.
Sper doar sa faca treaba buna.
NOU
“toata lumea plateste cass, indiferent de salariu”
Poate gresesc dar parca cu ani in urma cei de la MAPN, MAI + justitie nu plateau asigurari de sanatate. Ei erau deserviti de spitalele militare.
NOU
platesc, ei au casa proprie de sanatate, opsnaj, sunt deserviti de orice spital
NOU
@Sagi in cazul meu, de exemplu, sunt angajat part time la firma mea pentru ca, pentru a putea autoriza firma pe un anumit domeniu aveam nevoie de angajat care sa aiba o anumita pregatire. Eu am respectiva pregatire pe persoana fizica, dar nu mi se recunoaste fiind administrator, trebuie neaparat sa fiu angajat
NOU
Sa faci misto de deciziile stupide ale unui om si-n general de bazaconiile pe care le spune, e una.
Sa faci misto de felul in care arata, e cu totul altceva.
Vrednici sunteti. Uitati-va in oglinda si pupati-va reflexia.
PS: nu va osteniti. Evident ca sunt urata de sperii copiii pe strada, de unde si comentariul. Motiv pentru care imi pun o punga de hartie pe cap cand ies in lume. Asta ca sa va scutesc de a-mi comunica ceea ce stiu deja.
NOU
Stai ca incepusera Antena Hey sa demonstreze ca femeia are mari investitii in RoPharma cand de fapt are impreuna cu sotul 0,05 la suta ( in jur de 1500 de lei).
Cam ca atunci cand il declarau pe Patapievici mare latifundiar cu interese in Rosia Montana cand el cumparase de fapt 1 mp simbolic.
NOU
Adica aia e poza unei ființe umane și nu un screenshot de pe un desen animat?
NOU
Vezi că vorbești despre un înalt (și lat) demnitar din Belgia, dacă nu chiar ministrul sănătății).
NOU
Cum se rezolvă asta când, practic, e vorba de mârșăvie, ticăloșie umană?
NOU
lasand piata sa isi regleze singura preturile.
NOU
Umbla vorba ca la negocierile dure din coalitie s-au folosit la greu expresii ca “binele oamenilor”, “interesul public primeaza”, “nu ne intereseaza decat cetatenii”, “sanatatea oamenilor este mai presus de orice” etc. Iar singurele certuri intre usrplus si pnl au fost pe cantitatea de bine pe care fiecare vrea s-o faca alegatorilor. Aici s-au ciondanit oleaca, fiecare sustinand ca vrea sa faca lucruri mai bune decat celalant. Deci, fiti optimisti.
NOU
Problema ei nu este ca vine din mediul privat, problema ei este ca la alegerile locale a iesit pe un rusinos loc 4 dupa candidatii PNL, PSD si UDMR, iar USR nu a prins nici un loc in consiliu local si judetean. Un rezultat foarte prost pentru USR, totusi a fost recompensata cu un post de secretar, iar acum ditamai ministra. Mai are un predecesor la sanatate, tot din Bihor, proaspat acuzat pentru ilegalitati ca ministru, poate ii calca pe urme.
NOU
“membra PNL vreme de 5 ani, din 2013 până în 2018” Om nou in politica my ass :))))
www.g4media.ro/cine-este-ioana-mihaila-propunerea-usr-plus-la-ministerul-sanatatii-medic-edocrinolog-detine-o-clinica-privata-impreuna-cu-sotul-ei.html