S-a revoltat ieri internetul ca la revoluție de faptul că guvernul i-a avertizat că măștile cu supapă sunt niște mizerii. Dar cum, că nu e adevărat, noi am dat bani pe ele, sunt foarte bune, nu am pățit nimic de când le port.

În primul rând, dragi școlarizați în ultimii 20 de ani, faceți o confuzie majoră legată de utilitatea măștii. Nu există mască de protecție simplă, din pânză, care să vă protejeze de covid. Nici măcar cele cu Viroblock nu au 100% protecție. Singura mască care oferă o oarecare protecție este ffp3, dar rămân ochii, urechile ca locuri pe unde virusul poate intra. Nici măcar masca aia verde de gaze din armată nu vă protejează de viruși.

Voi purtați mască PENTRU A-I FERI PE CEI DIN JUR, în eventualitatea în care sunteți bolnavi. Atât. De asta vi s-a spus că este un gest de empatie care arată că vă pasă de cei din jur, de bolnavi, părinți, bunici. Așa că masca aia cu supapă are valoarea unui cartof degerat, ca protecție.

În ultimul rând, masca cu supapă își pierde acel sens de care v-am spus în paragraful anterior. Pentru că ea nu oprește nimic, supapele de cauciuc lasă să iasă tot aerul din mască, fără să filtreze nimic. Faptul că voi nu știați, nu v-ați gândit sau nu v-a păsat nu înseamnă nimic, ci doar că nu aveți scuză. Companiile aeriene interzic în mod explicit accesul cu măști cu supapă în avioane, pentru că e ca și cum ai băga virusul cu mâna ta.

Sper că v-am fost de ajutor și ați înțeles, până la urmă, ce și cum.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.