Mă enervasem ieri citind articolul de la Vali, cu poliția și jandarmeria care, ambele, sunt niște gunoaie înfiorătoare, bube pe fața leproasă a unei țări măcinată de incompetența lor, dar sunt ocupate, zi de zi, să își spele imaginea, pentru că da, sigur o să uit ce fac jandarmii, când îmi cântă o colindă o vită de aia îmbrăcată în albastru, după care, azi, dau de asta.

Cele mai multe dintre salariile de excelență pentru ultimele șase luni s-au dus către șefii din Poliție, unicul criteriu fiind numărul de amenzi date populației, susțin sindicaliștii de la Europol. Numărul mare de amenzi este însă doar pe hârtie, pentru că marea majoritate a celor sancționați sunt persoane defavorizate, care nu pot plăti.

Celebra cotă de amenzi, pe baza căreia burtoșii împuțiți din poliție își umflă salariile. Peste tot. Acum, cu aplicație și la covid. Acum înțelegeți de ce era disperarea aia de amenzi demente în starea de urgență? Ca să facă curul mare plozii de comisari șefi la studii în străinătate, să se mai facă un etaj la viluță, de astea.

Să fie schimbare, ziseră ei. Dar nu chiar acum.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.