Acum ceva timp s-a pornit o discuție legată de cannabis medicinal prin comentariile unui articol și s-au găsit experții să explice cât de dăunator e, experți care luau iarbă de la Chelu din Berceni. Nici eu nu-s expert dar de aproape 3 luni mi-a fost prescris cannabis așa că vorbesc din experiența personală. Sunt plecat din România de 6 ani într-un loc unde cannabisul medicinal este legal de 2 ani.

Totul a început acum ceva timp cu lipsă de somn, transpirat ca un porc în fiecare noapte și ceva probleme la stomac. Mers la doctor, făcut o listă lungă de analize, ecografii, radiografii etc. Am aflat că nu este nimic foarte grav, cel mai probabil IBS. Am primit ceva pastile pentru 3 luni, nicio îmbunătățire.

Programat vizită la alt doctor să aflu o părere diferită. Și am primit-o: Anxietate. Cumva totul se leagă acum, părinții încă locuiesc în România, îmbătrânesc, sunt singurul copil și nu-mi este așa ușor să ajung des la ei. De când cu pandemia lucrurile s-au înrăutățit, fiind conștient că și dacă aș vrea să îi vizitez, nu pot. Mă puneam în pat și pentru câteva ore bune îmi construiam tot felul de scenarii neplăcute. Lipsa de somn și îngrijorarea constantă pentru părinți îmi afecta apetitul (măncam rar, prost și mult) și toate astea îmi dădeau o stare de căcat mai tot timpul. Mi-a fost prescris un anti depresiv, Amitriptyline.

Nu sunt un mare fan al pastilelor, în special cele de genul și mi s-a părut o idee bună să încerc cannabisul înainte de a mă scufunda în pastile.

Procesul este foarte simplu. Îți faci programare la o clinică, completezi un formular cu ceva detalii (dacă ai mai consumat, ce, cât, când) și îți verifică istoricul medical de la doctorul de familie, unde ai rezultatul analizelor, diagnostic etc. Consultația în sine este cât se poate de normală și doctorul stabilește ce ai nevoie. Mie mi s-a prescris Bedica (Indica cu 14% THC și 1% CBD) pentru seară și Bediol (Sativa cu 6.3% THC și 8% CBD) pentru zi. Strain-urile sunt produse special pentru medicină, având diferite combinații de THC și CBD, sunt testate în laborator și așa mai departe.

Folosesc un vape (un fel de mini cuptor care coace iarba, nu o arde) și trebuie să consum 0.2g de Sativa pe zi și 0.5g de Indica înainte de culare.

Sativa este foarte ușoară, nu am high deloc. Am doar o stare de bine, sunt relaxat și mult mai concentrat pe ce fac. Îmi dă și munchies ceea ce e un mare plus pentru că mănânc des și câte puțin.

La Indica se schimbă puțin treaba. Chiar dacă nu are foarte mult THC, high-ul este destul de high și după ce trece efectul vine starea de somnolență.

Poate pentru mulți este ceva normal dar pentru mine să pot dormi 8 ore/zi fără întreruperi e ceva ce n-am mai experimentat de foarte mult timp. Și după astea 3 luni pot spune că un somn bun îți schimbă starea complet în orice faci. Griji încă îmi mai fac pentru ai mei dar cumva se termină cu “chill, totul va fi bine” spre deosebire de scenariile sumbre la care ajunsesem.

Overall mi se pare o soluție bună pentru mine și probabil pentru mulți alții dacă ar avea acces.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.