Până săptămâna trecută, între Spania și România funcționa covenția simplă a dublei impuneri. Veniturile realizate pe teritoriul Spaniei erau impozitate acolo, veniturile din România, în România. După 6 luni, impozitate în Spania și aia era. Știți, așa, ca să nu fii impozitat de două ori pentru aceiași bani.

Doar că statul român s-a gândit că sunt prea mulți românia plecați în Spania și trebuie să pună la punct chestia asta, ce atâta nomazi digitali??
Așa că, din 14 ianuarie 2021, noua convenție făcută cu Spania este că veniturile rezidenților spanioli, obținute în românia, sunt întâi impozitate în românia și, DUPĂ ACEEA, sunt impozitate în Spania unde POȚI obține o deducere a impozitului, destul de neclar dacă egal cu suma sau nu.

Efectiv statul român a reglementat dubla impunere legal, pentru toți. Nu mai rețin cât era impozitul pe dividende în Spania, pentru că au cote diferite de impozitare, funcție de venit, știu că, la anumite sume, putea ajunge și la 45%. Împreună cu ajutorul românesc, iată, poți da 50% impozite, doar pentru dreptul de a exista.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.