Scris de Marcel

Pe 30 Noiembrie au fost anuntate cu 2 mai multe persoane decedate decat in 7 alte evenimente care au tinut prima pagina a ziarelor foarte mult timp.

In primele 7 zile ale lui Decembrie, Covid a fost responsabil pentru moartea a 1116 persoane. Fix cati au decedat in urma Revolutiei din 1989.

In primele 10 zile din luna Decembrie, Covid a ucis cu 39 de persoane mai multe decat cutremurul din 1977.

In primele 12 zile ale lunii Decembrie, au murit de Covid cu 69 de persoane mai mult decat din accidente rutiere in tot anul 2019.

Covid, in luna Decembrie, va ucide mai multe persoane decat toate evenimentele mentionate

Am comentat mai demult ca sunt doar numere, nu nume si de asta nu mai pasa oamenilor. In cazul evenimentelor mentionate, fiecare eveniment a avut o poveste, o fata, si sper eu, ca au schimbat ceva (sau macar au pus samanta schimbarii).

Pe 1 Decembrie presedintele a depus o coroana de flori pentru persoanele decedate de Covid. Sunt convins ca apropiatii decedatilor au povestit asta prietrelor de mormant.

Suntem obositi, suntem speriati, incercam sa intelegem, incercam sa ne adaptam. In timpul asta, alesii se joaca de-a politicienii. Orban a procedat cu guvernul cum fac copii care aduc mingea pe teren – nu vreau sa mai joc in postul asta – imi iau mingea si plec. Daca in cazul copiilor, pierdeam o ora de joaca, in cazul lui Orban parca am vrea sa traim.

Stiu ca deja suntem prea departe de punctul in care numele si povestile din spatele lor ar ajuta.
Asa ca aveti grija de voi si de cei apropiati. Nimeni nu spune povestea unor date statistice.

Peste tot sunt oameni obositi, oameni care nu mai vor, care nu mai pot. Nu suntem un neam special. Suntem doar un neam obisnuit.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.