Săptămâna trecută a fost un eveniment prin Scoția, unde femeile au primit dreptul de a primi tampoane gratuite de la stat, pentru perioada ciclului.

Acum stau și mă gândesc, oare de ce? Care e scopul pentru care o ființă la fel ca mine primește gratuit, deci și din banii mei, că banii statului nu sunt de la fecioara Maria, utilaje de folosință pentru o funcție naturală?

Încerc, foarte serios, să încerc să judec fără niciun fel de patimă. Faptul că lor le curge sânge lunar înseamnă că e o dizabilitate, o boală, cum am eu la diabet? Dar eu îmi cumpăr chestiile, un singur test de ăla e aproape 2 lei. Și folosesc vreo 3 pe zi, dacă mă ambiționez, chiar mai multe. O cutie de janumet, pentru o săptămână de tratament, e vreo 90 de lei, thyossen vreo 60.

Sau e o funcție fizică de care nu au cum să scape? Păi nici eu nu am cum să scap de foame, de exemplu și trebuie să cumpăr mâncare în fiecare zi, că altfel crăp, oricât aș încerca să nu.

E luată drept o funcție excretoare? Atunci, dacă femeile excretează cheagurile de sânge lunar, aș dori ca noi, bărbații, să primim acces gratuit la stocuri de hârtie igienică cu 4 straturi, pentru că am și un hemoroid cam năzbâtie și are nevoie de îngrijire specială. Shitting is a right!

Nu mai zic de faptul că, dacă într-o țară, un produs devine gratuit pentru o parte a populației, adică companiile au piața de desfacere asigurată la stat, se termină cu orice fel de dezvoltare și cercetare, se va ajunge ca femeile să își vâre coceni absorbanți.

Mi se pare o tâmpenie. Vrei să faci gratuități? Asigură contraceptive gratuite pentru persoanele vulnerabile. Asigură inclusiv tampoane gratuite pentru femeile ce nu își permit asta. Asigură consiliere psihologică și avorturi pentru femeile din categoriile vunerabile și în pericol, inclusiv pentru minorele care riscă să moară din teama de părinți. Asigură UN AJUTOR REAL cuiva, nu doar ajută companiile de dopuri de vagin să scape de stocuri.

Discriminare pozitivă, PC prost înțeles, politicieni fără simț al măsurii, care ar face orice pentru un nou mandat.

Later edit: articolul pornea de la o premiză greșită, nu e chiar cum credeam eu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.