Revin puțin la faza cu grătarul și gătitul la smoker, pentru că ieri am realizat ceva. Românii habar nu au să gătească carnea de pui, dacă nu o fierb într-o tocană, ceva. În românia, puiul este o mâncare meh, merg doar pulpele și aripioarele, eventual la KFC, pieptul se face pe grătar, un fel de talpă pompoasă, servită cu orez și cam aia e.

Uitându-mă la emisiunea aia cu American Barbecue am văzut, la un moment dat, pui gătit la smoker. Cum se face, cum se asezonează, cât se ține, la ce temperatură, cu ce să îl ungi în timpul coacerii, ca să își păstreze sucurile în înterior, chestii de astea.

ȘI ieri am făcut și eu un pui întreg, de ăla fericit, de la Avicola. Bine, problema mea e că nu am lemn de esență tare, dar zilele astea o rezolv cu minim o tonă și viața va fi mult mai frumoasă. În rest, am urmat cam ce aveam eu în minte legat de pui și vreau să vă spun că NU EXISTĂ CARNE MAI BUNĂ DECÂT CEA DE PUI, dacă e pregătită cum trebuie.

Pielea a ieșit super mișto crocantă și aromată, carnea din interior plină de arome și sucuri, care nu au plecat, pentru că am uns cu o marinadă grasă puiul, de vreo 3 ori, moale și delicioasă, divin, vă spun, divin. Nu am mâncat în viața mea piept de pui atât de bun, atât de moale, atât de aromat.

Recomand 100%. Follow me for moar recipes!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.