Nu trece zi, fiind campanie electorală, să nu aud despre cât de tari sunt unii primari din țară, în frunte cu marioneta lui Băsescu, Boc, de la Cluj. Zi de zi, numai chestii minunate, alunițe de parcare în asfalt, se filmează când taie copaci și pun în regulă tot, ce să mai, niște adevărați balauri ai binelui, niște Thanoși de partea noastră, ceva incredibil.

Bă băieți. Bă copii.
Știu că mulți dintre voi încă stau la țară, în orașe de genul ăsta sau de abia s-au mutat în București, ca să nu mai moară de foame cu mândria locală, în orașele de baștină. Așa că o să vă explic frumos.

Ce nu înțelegeți voi este că absolut niciunul orașele astea păstorite atât de meseriaș nu are dimensiunea unui sector din București. Nu mai vorbim de populație, unde unele cartiere sunt mai mari decât Cluj, Timișoara și Constanța la un loc.

Trebuie să înțelegeți că micromanagementul e una, adică ce fac minunile astea de primari țărăneți și managementul unei capitale este alta. A avea grijă de capitală e mult mai greu, infernal mai greu decât de un oraș care, dacă se strâng toți la un loc, umplu stadionul național. Așa că mai ușor cu pianul pe scări, o fi pus Boc senzori de parcare scumpi și inutili într-un oraș mort dpdv al traficului, dar noi avem câte un țigan pentru fiecare loc de parcare. Și rezolvăm și problema șomajului.

În altă ordine de idei, mă bucur că nu mai candidează fostul primar al Oradei, că așa mă săturasem de miracolul Oradea, care e cât Pantelimon.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.