Când e vorba de a fi bolnav de ceva, sunt unul din cei mai ghinioniști oameni din lume. Toate crizele și atacurile mi se declanșează în weekend, sărbători legale sau când sunt la dracu cu crăci pe la țară, fără niciun mijloc de transport. Așa am avut prima criză de rinichi, la Corlăteni, în Botoșani, pe la vreo 19 ani, fără nici o medicație, fără mijloc de transport, fără nimic.

Cu dinții, la fel, când mă pocnește o durere de dinți, neapărat trebuie să fie un weekend la început și, eventual, să fie și pandemie de corona, iar stomatologii să fie în concediu. Și fi asta mi s-a întâmplat, vineri noapte m-a pocnit o durere de măsea care nu trecea cu absolut nimic, stomatologul meu e în concediu iar cea care îl inlocuiește nu are timp, stomatologul din sat mi-a dat cu flit, a zis că mă poate vedea peste 2 săptămâni și uite-așa, eram ca Nicoară Potcoavă, căutând un clește fin, să îmi smulg măseaua din gură și să scap.

Anyway, trecând peste asta, de fapt voiam să zic altceva.
Am ajuns la Greendental, la recomandarea lui Andrei, unde, în paranteză fie spus, am, cred, cea mai frumoasă stomatoloagă pe care am văzut-o vreodată. A stat domnișoara și mi-a explicat toate prostiile din lume, ca la bebeluș, ce am, ce o să facă, cum, toate lucrurile pe care ai fi vrut să le primești de la un medic.

De acolo am ajuns la Dentestet, ca să îmi facă nuștiuce fotografii. Pe drum am luat amendă de la poliție, pentru că nu mai găsesc talonul mașinii și, din cauza asta, am și ITP-ul expirat. La Dentestet, domnul cu fotografiile m-a luat, mi-a explicat ce face, cum face, fiecare pas în parte de, la un moment dat, credeam că face mișto de mine. Și nici nu costa nimic ce îmi făcea, intra în pachetul de la Greendental.

Și aici vine întrebarea mea.
De ce medicii din sistemul privat de sănătate pot fi altfel? De ce pot fi empatici, cu răbdare și bun simț, cu explicații la purtător, cu tot ce ai vrea să găsești de la cineva atunci când ai dureri și ai nevoie de ei?

Pentru că banii nu sunt răspunsul exclusiv, medicii de la stat sunt FOARTE bine plătiți și șpăgari, au foarte mulți bani, nu cred că foamea îi face să fie așa cum sunt.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.