Pentru cei ce inunda social media cu poze de pe A2, munte, Dealu Negru, cu texte in care se plang de aglomerație, am o singura intrebare:

Voi ce faceti acolo? Era o graba mare urgență medicala, v-a murit mama, chestii de astea, sau erati la fel ca ceilalti, plecand la munte si la mare?

Nu esti in trafic, tu esti traficul.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

76 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Decit sa te plictisesti acasa mai bine te injuri in trafic cu unul, altul. Socializezi…

  2. #3

    Acum ca au prins yankeii curaj, in week-end spre plaje, da. Dar in Manhattan e o placere sa te dai dupa 10 seara cu masina.

  3. #4

    Recunosc că și eu “am fost traficul” uneori, dar frate… Mi-o asum. Adică au fost zile când a trebuit să merg cu mașina la 9 dimineata in Pipera sau să plec sâmbătă dimineață din București pe Valea Prahovei.
    Dar mereu am știu la ce să mă aștept și ce o sa urmeze, fara să mă plâng pe unde pot, fara sa fiu surprins/șocat etc.

  4. #6

    Mâine plec la Corbu, mă gândesc să evit autostrada.
    Pe unde sa merg? Brașov-Ploiesti-Urziceni-Slobozia-Hârsova-Corbu?
    Sau Brașov-Ploiesti-Urziceni-Slobozia-A2-Corbu?

    Că mă enervează la culme cum conduc românii pe autostradă și nici nu aș avea curaj să opresc la benzinărie să facă fetele pipi. Văd că e la modă sa facă toată țara popas la prima benzinărie după București.

    • #7

      Duminica daca vii incoace, deci spre CT nu invers, poti s-o iei pe drumul normal Ploiesti-CB-A2-A4, omor e la dus ca pleaca toti, la venit duminica mai putini. Pana la Comarnic e oricum aglomerat oricand mai ales duminica ca ”se pleca” dupa cum am zis, dar dupa aia nu ar trebui sa fie probleme, mai ales daca esti in contratimp cu masele de oameni…dar daca preferi neaparat DN mergi pe prima varianta care ai spus-o.

    • #8

      Mergi pe autostrada, indiferent ca mai sunt idioti nu e chiar asa nasol.

    • #9

      @Costi, de unde sti ca toata lumea opreste la prima benzinarie? Cumva si tu faci acelasi lucru de obicei?
      Vezi ideea articolului, este fix acelasi lucru.

    • #10

      @Andrei G eu opresc la benzinărie să meargă fetele la wc. Nu alimentez, nu beau cafea. Dar nu-i înțeleg pe ăia care stau la coadă 30 minute pentru un kkt de cafea.

    • #11

      Până la urmă am mers pe autostradă, era goală.
      Am stat o oră în ambuteiaj între Predeal și Bușteni, din cauza trecerii de pietoni din Bușteni. Cu ocazia asta m-am jurat ca nu mai merg pe valea Prahovei cât trăiesc și nu mai folosesc Waze.

  5. #12

    Inainte cum era putin aglomeratie se gasea unu sa scrie pe waze “muie psd”. Acum nu scrie nimeni muie pnl

  6. #19

    Asta ma intreb si eu apropo de oameni grabiti fara rost si necivilizati. Acum ma scuzati , dar tata este din Banat iar mama din Bucuresti deci sunt un fel de hibrid.Toate vacantele , inclusiv inainte de 89, le-am petrecut in judetul Arad si sincer oamenii intodeuna mi s-au parut mai calmi si mai civilizati in comparatie cu graba si mitocanismul sudist.Avand in vedere ca am 45 de ani si ca am putut sa fac antiteza asta de multi ani , cred ca am dreptul sa imi fac o parere si sa emit o opinie.

    • #20

      Compari Bucureştiul cu , probabil, o comună din jud. Arad ?

    • #21

      În Banat&Transilvania e o civilizație net superioară. Acolo, vreme de sute de ani, românii duceau o viață idilică. Nu se enervau, nu țipau, nu se luau la pulă. Tihnă maximă. Mari stresuri nu aveau. Nici măcar grija gătitului nu o duceau, le trimitea Maria Tereza săptămânal șnițele la pachet, treaba lor era doar să le ia când ajungea poștalionul. Sunt, pur și simplu, altfel. Mai buni, mai cum trebuie să fie, fără pereche în sectorul ăsta al Căii Lactee. Egzemplific. Acum vreo două săptămâni, mă sună un n̶e̶n̶e̶ domn. Încă nu terminase bine să se recomande (director general al parcului industrial din Icsburg, Igrecstadt, ceva de genul), că accentul inconfundabil mă făcuse deja, pavlovian, să mă îmbățoșez respectuos într-o vagă poziție de drepți. Că are de tradus & legalizat un contract (IMPORTANTISSIM) pt. (scuze) China. Dar, îmi spune, mai întâi trebuie rezolvată problema confidențialității. „Cum rezolvăm?”, întreabă. „Nu rezolvăm nicicum, îmi trimiteți actele pe mail.” (Maithun, deja iritat și inundat de umori dunărene). Mă rog, trec vreo două ore, aveam biroul plin, fix de mailul hipermegaconfidențial nu-mi stătea. Îmi trimite SMS, că nu i-am răspuns la mail. Dumnezeicristoșidumicațiazișimâine. Deschid. Niște căcaturi, deja în chineză, cărora nu știu ce ar fi trebuit să le fac eu („Domnule, trebuie legalizate, ca să fie acceptate în China!”, îmi spusese, imperios). Răspund că nu se poate, din n motive. Aici s-a terminat brusc frumoasa, dar instructiva interacțiune. No, ciao & servus!

    • #22

      Maithun, semizeul site-ului, jur. Comentariile lui…
      Daca si-ar calca pe umori si-ar comenta si la Maddame, l-as baga (calmez vous!) la categoria “Demiurgi”. Ba chiar “Urgi”, ca el nu se joaca cu jumatati de masura.

    • #23

      Si mie mi s_ au părut oamenii mai calmi și mai civilizați inainte de 1989.

    • #24

      Hm, ciudat și eu sunt din București și tin bine minte cum era pana sa înceapă sa vina hoardele din provincie, adică orașul era foarte ok.
      Vacantele le-am petrecut atât în Arad cât și într-un sat de langa Deva.
      La partea cu Aradul, da, or fi mai calmi dar la cât snobism și kitsch vezi azi in cucoanele care sunt un fel de Peggy Bundy, coafate si cu unghiute făcute la salon, da care umbla în colanți și șlapi sau colanți și tocuri și vestuta pana în talie, cu blanita falsă și ciucurei… Bărbații care au acea atitudine de superioritate și smechereala nejustificata decât prin “noi suntem fruncea”…
      Pe scurt, în ambele orașe calitatea oamenilor a scăzut.
      Diferența e ca în București e plin de mutați din Buzau/Braila/Craiova etc etc, care după o luna își spun bucureșteni, pe când în Arad sunt doar arădeni. Asa că da…

    • #25

      @Shoric
      Nu , compar Bucurestiul cu orasul Arad .

    • #26

      @gigi, păi zi aşa , oraşul Arad nu judeţul Arad. Şi cam prin ce cartier din Arad ţi-ai făcut vacanţele de vară de toată lumea era civilizată şi nu era grăbită ? Că poate este cineva pe aici de prin zona aia.

    • #27

      hai sa comparam Bucurestiul cu judetul Arad.

    • #28

      Arad – 159.074 locuitori,
      Sectorul 1 – 254074 locuitori (cel mai putin populat sector din Buc)

      Data viitoare inceraca sa compari Arad cu Bulevardul Timisoara, de exemplu.

    • #29

      Arad e Crisana dar sa nu ne incurcam in detalii. 🙂 Mie sincer mi se pare ca e plin de tarani in Arad. Din aia old school. Ma refer la grasi de 40+, ceafa groasa si maini groase de la sala(picioare nu fac si dieta e doar pe baza de cartofi prajiti), lant de aur (minim 30 de grame), bemewe din 2001, vopsiti blonzi, unghia mica de la mana lasata lunga sa te scobesti in nas, agresivi cand beau. Daca mergi la Ghioroc o sa te ingrozesti, te intorci in anii 90. Trafic nu ai cine stie ce tinand cont ca tot Aradul e un bulevard ce are si centura autostrada. Singurul lucru bun e ca gasesti in Arad iarba si amfetamine de calitate. 😀

    • #30

      @NeaZapada: Mersik :*
      Maithun -demimond, hemisferic, semidox

    • #31

      basilisc

    • #32

      Complet adevărat! După ce treci arcul carpatic, se simte o altă lume!

    • #33

      @ciocanul: se mai poarta chica la baietii de arad? ca am vazut la niste unii care veneau de acolo si ma gandeam ca anii 90 s-au cam consumat

  7. #34

    De-aia nu-mi place sa merg in grupuri mari, mereu se gasesc 2-3 cu gura mare ca ei vor in plin sezon.

  8. #35

    Prin “județul Arad” vrei să spui ceva localități depopulate, comparabile cu Bucureștiul nu?

  9. #36

    Momentul ăla când te deplasezi cu 30/h şi înjuri printre dinţi: Bă da’ toţi proştii s-au găsit să plece azi de acasă ? 🙂

    • #37

      iar @nea_zapada, in barba-i: “acel moment cand te bucuri c-ai fobie de masini”

    • #38

      nea_Z, cu avionu’ mergi linistit?

    • #39

      @pvladc: Atata vreme cat sunt la altitudinea de croaziera, ma doare la basca, fac mistouri, alea, alea. La decolare si aterizare, insa, imi transpira palmele ca lu’ Cotabita la Festivalu’ de la Mamaia in ’86

  10. #40

    Cat timp ești viu, ești traficul de carne vie…

  11. #41

    Nici ca puteai pune mai bine intrebarea

  12. #42

    Pe vremea când lucram în București l-am întrebat pe un coleg de ce vine cu mașina la serviciu, nu i se pare că stă prea mult în trafic. Răspunsul a fost “genial”: “ Păi, cum să vin cu autobuzu’, se mișcă încet de tot la ce aglomerație e!?”. N-am mai putut să zic ceva.

    • #43

      Partial de acord, dar pt a functiona ideea asta trebuie sa tinem cont ca un autobuz inlocuieste maxim 100 de masini…ar fi nevoie de niste autobuze in plus, ceea ce nu e realist. Si poate nu ai mers cu autobuzul la ore de varf sa vezi ce inseamna inghesuiala – adauga si persoanele care si-ar lasa masina pentru autobuz si vezi care e rezultatul.

    • #44

      @anukoi, problema este ca tu aveai pretentia de la colegul tau sa se sacrifice pentru fluidizarea traficului, lucru care se putea intampla probabil peste 2-3 ani.
      Intre timp, in acei 2-3 ani el urma sa piarda mai mult timp pe drumul dintre casa si serviciu.

    • #45

      Bine ca nu a zis ca nu merge cu stb ca e jeg si aglomeratie cum zic toti astia care n-au mai mers cu stb de 5 ani

  13. #46

    voi nu intelegeti ca ,asa cum romanii se asezau la coada inainte de 89,fara sa stie ce se vinde,sau daca se baga ceva,asa si acum,romanilor le place sa se aseze in coloana.plus ca autoturismul personal,marca,plimbarile cu acesta reprezinta o chestiune de orgoliu,de statut,iar de multe ori presiunea sociala,familia ,nevasta ,socrii pur si simplu ii obliga sa recurga la acesta,chiar in fata evidentei unui ambuteiaj.
    Acum radem noi,dar e adevarat ca anumite trasee sunt posibile doar cu masina,alternativele tren fiind inferioare(cluj-brasov).da nu i-am inteles niciodata pe cei din bucuresti cu accces la metrou(nu aia ce stau la porumb in comune limitrofe si se cred in capitala) de ce ar lua masina cand trenul e mult mai lejer si rapid sa ajunga pe valea prahovei,chiar sighisoara.stai in sinaia,vrei in plimbare la brasov,ai trenuri care ajung in 45 minute,din gara bv pana in centru mai iei un taxi cu pret decent….
    La un moment dat avea tarom preturi ff bune pe relatia bucuresti-iasi,bucuresti-oradea….hai sa zic cum ajungi la otopeni inca e problema pana se da drumul la tren,dar sa mergi cu masina,si sa nu ai de carat porc,muraturi bidoane cu vin e chiar neproductiv.

    • #47

      Mergi cu masina datorita confortului. Ca sa poti sa te duci cu trenul trebuie sa iti calculezi mult mai bine ora de plecare si esti oarecum limitat din punctul asta de vedere.
      In plus, nu stiu daca timpul total este mult mai scurt decat atunci cand pleci cu masina.
      De exemplu pentru un drum Bucuresti-Sinaia avem asa:
      – metrou/autobuz/tramvai pana la gara (20-50 de minute in functie de zona in care locuiesti);
      – aici mai astepti macar 15-20 de minute pana vine trenul (nu poti sa ajungi la fix la gara fiindca este posibil sa pierzi trenul) – 1 ora si 30 de minute;
      – la gara mai dureaza cel putin 10-15 minute pana cobori din tren si gasesti un taxi (presupunem ca o mare parte dintre pasageri aleg sa se deplaseze catre pensiune/hotel cu taxiul);
      – daca pensiunea/hotelul nu este chiar in centrul localitatii, mai ai inca vreo 15-20 de minute de mers cu taxiul.

      In total faci cel putin 2 ore si jumatate, deci timpul nu este deloc mai mic decat cel pe care il faci cu masina.

      Sau poate luam in calcul ca te cazezi la Brasov si vrei sa faci o vizita la rezervatia de ursi de la Zarnesti sau la parcul acvativ. Deja costurile cu taxiul au crescut semnificativ.

      In plus, este vorba si efortul de a transporta bagajele. Cand esti cu masina persoanla nu trebuie sa te mai chinui sa le cari, sa le dai jos din tren, sa le urci in taxi, etc.

  14. #48

    Raspuns aparent stupid:

    Si acasa ce facem?

    • #49

      dont care. dar nu va mai plangeti de cat de naspa e traficul

  15. #50

    mama ce s-au aprins spiritele in satenii bucurestenezi :)))
    ca vai le-au luat oltenii si moldovenii metropola :)))))) ma rog nu ca n-ar fi asa :)))
    pana una alta vedeti c-aveti tigani mai ceva ca la strehaia, stilatilor :))

    anyway,

    @cetin: baws, tu zici bine pana la un punct, asa este
    e o mare de turisti in drum spre munte (get it? mare/munte wink wink ;))
    cu totii stiu ce urmeaza dar totusi se duc… la ce? dracu’ stie!
    ca servicii de cacat la preturi de geneva sunt peste tot la romanica
    si cu toate astea in august ai putea sa crezi ca populatia rromaniei se cvadrupleaza!

    o singura chestie te rog:
    nu mai veni cu lozinci de voluntari pe care le-am mai auzit la sarmancursicatiormaififost, de-alde “tu esti traficul”
    rili?
    nu cumva e si mai de porc ca nu exista autostrazi?

    #doarzic

    • #51

      Iar povestea cu autostrada… Spre mare nu e deloc aglomerat și nu sunt accidente, nu? Nu zic sa nu se facă, clar e mai ok dar nu e rezolvarea tuturor problemelor.

      Chiar nu va imaginați deloc cum prima banda o sa fie full când or sa se facă blocaje la bretelele din stațiuni?

    • #52

      @Dan 2: practic ti-ai raspuns singur. Daca esti pe autostrada se face coada (teoretic) doar pe banda 1 la intrare in Sinaia (zic teoretic ca practic se vor baga 100 de romani destepti be banda 2 sa taie coada). Tu daca ai treaba la Brasov treci pe langa astia si stai la coada numai la Brasov. Castigi 30 min/statiune.

      Bine, solutia mai ieftina si mai civilizata ar fi cateva trenuri in plus, cu vagoane pentru biciclete/schiuri, ca daca te duci pentru weekend oricum nu ai cine stie ce bagaje. Si acum se merge relativ ok cu trenul Buc-Brasov sambata dimineata, problema e la intoarcere duminica. A, si sa demoleze cineva garile din Brasov si Busteni sa faca ceva civilizat in locul lor.

    • #53

      @Sorin: si tu ți-ai răspuns singur la întrebare, smecherii aia de fentează coloana or sa blocheze tot/cauzeze accidente adică blocarea totala. Pe A2 nu faci tot 5 ore pana în București când e aglomerat?

    • #54

      @dan: sefu’ daca tu numesti mizeria aia catre litoral autostrada atunci esti bine de tot.
      banuiesc ca nu prea calatoresti asa ca uita-te prin filme si vezi ce inseamna autostrazi; urmareste in special la numarul de benzi, latimea lor, servicii etc

      autostrada soarelui este o gluma proasta!

    • A2 nu este autostrada pentru ca?
      2 benzi – checked
      Banda de Urgență – checked
      Peco tot la 50km – checked
      Deci?

    • #56

      se vede treaba ca trebuie sa “desenez”

      OK

      uite oae, autostrada:
      en.wikipedia.org/wiki/Autobahn#/media/File:Garching_Bundesautobahn_9.jpg

      uite oae, wc curat, o raritate la romanistan:
      youtu.be/9vRKvaNWqdA

      e clar acum?

  16. #57

    Mama ce mor pe astia cu “traficul din Bucuresti era mai ok pana sa vina provincialii in masa” Sunteti penibili, jur. Ca sa nu mai zic ca cei mai multi aveti parinti/bunici care la origini vin din provincie. Doar pentru ca tu te-ai nascut in Bucuresti, nu inseamna nimic.

    Cel mai trist e ca nu vedeti problema reala: doar in Bucuresti, majoritar, poti sa faci ceva, sa ai un viitor. Daca te nasti la Poplaca nu e vina ta ca vrei mai mult si poti sa obtii asta doar in Bucuresti, e vina Guvernului si Parlamentului pentru ca doar in capitala se fac investitii serioase, recte firme multe sunt doar in Bucuresti. Ca sa nu mai zic ca marii bucuresteni au mai multe subventii la apa calda si caldura decat bunica-mea de la tara.

    Si da, noi suntem traficul. Indiferent ca vorbim de orase sau de mers spre diferite statiuni de vacanta. Majoritar suntem comozi. Auzi frecvent replicile: ” eu am masina, merg ca fraierii cu tramvai/autobuz/metrou “, ” ce vrei sa ajung transpirat ca naiba la munca”, ” am dat x bani pe masina sa o tin in fata blocului?”, ” fac la fel de mult si cu autobuz si cu masina, dar macar stau in masina mea, comod”!

    • #58

      @Dan, tocmai asta este problema. Ca nicaieri in tara nu prea pot sa faci ceva pentru tine, nu ai cum sa iti faci o cariera. Si din cauza asta, foarte multi oameni se muta in Bucuresti.
      Dar, cu toate astea, orice locuitor din provincie injura de mama focului capitala si conditiile infecte de aici. Asta desi, per ansamblu, viata este mai buna decat in restul tarii. Daca nu ar fi asa, ar fi ramas in localitatile alea pe care le ridica in slavi.

    • #59

      pai vin aici si fac toate taraniile pe care acasa nu le fac, de rusine.

    • #60

      @Dan, bunică-ta de la ţară are subvenţii la apă caldă şi căldură ??

    • #61

      Tre’ sa fii tampit sa locuiesti in Timisoara, Oradea, Cluj ..par egzample si sa vrei sa te muti in Bucuresti. Aici nu sunt antreprenori, nu sunt artisti, medici de succes…etc ? Ba sunt multi. O singura chestie e adevarata: daca scopul tau in viata e sa devii un pinguin intr-o multinationala, da, Bucurestiul e locul perfect. In rest prefer viata intr-unul din orasele de mai sus, cu toate neajunsurile. Dar financiar o duc mult mai bine aici fata de Bucuresti. Pana la urma, cand ma duc in capitala ma duc de fapt in Budapesta sau Belgrad. E mai fain.

    • #62

      sunt de acord. fiecare taran in orasul sau.

    • #63

      @o.v. … lasă-mă să ghicesc. Arborele tău ginecologic tot de pe la 1900 a prins rădăcini pe acolo prin Ardealu’ Superior. Grofu-le !

    • #64

      va dati seama cat de stupide sunt contrazicerile astea? si intotdeauna incep de la un taran cu balega sub unghii, care incepe cu mitici, bucuresti etc.

  17. #65

    Eu am acte doveditoare ca sunt bucuresteanca de pe la 1900, mi se drapeleaza, mergeam cu metroul la munca pan n covid. Da, acu, pt ca mama si pt ca mi e frica de toti tampitii pamantului, nah, merg cu masina, incerc sa ma protejez.

    Ce este deranjant la toata lumea care vine fix din “pizdeea”, nu e ca vine din pizdeea, e ca si baga pla n el de oras. E oricum in tranzit, Firea oricum e o primarita de kk si fura, …. nimeni nu face nimic pe langa, asteapta sa I se faca, I se cuvine.

    Asa lopeti v as da peste dinti…si nici macar nu v as trimite la loc in pizdeea, v as pune sa munciti la spatii verzi.

    Ps: a zis cineva ca avem tigani in bucuresti, hai nu zau, centru timisoarei de cine este controlat?

    • #66

      de persoane colorate

    • #67

      @Filipa, “Eu am acte doveditoare ca sunt bucuresteanca de pe la 1900″…
      Io nu cred până nu văd actele.
      Prinţesă dă Bucureşti, gunoiu’ ăla care dispare ca prin minune de la ghenă nu îl transportă cineva din familie dă boieri de pe la 1900. Ca să nuţ’ pută la năsuc, gunoiu’ ăla este manipulat de cineva venit de la “pizdeea” care nu-şi permite chirie de 400 de euro garsonieră confort 4 şi foloseşte transportu’ în comun zi de zi.

    • #68

      acel cineva de la pizdeea e taranul coclit care după aia stramba din nas pe bloguri despre cat de naspa sunt aia care le dau o pâine, de mila

    • #69

      Orașul Timișoara e orașul condus de țigani. E suficient să vedeți ce nume de familie are primarul. 😀
      Culmea că timișorenii-l plac din 2009-ncoace.

      @Filipa: las că nici cu centura Bucureștiului nu mi-e rușine. De 30 ani se tot lucrează la ea. E un fel de mănăstirea lu’ Manole. Acum o aveți pe Găbița. There you go! 😀

  18. #70

    @Filipa: alteta! Pardon! Alteta cu A mare! Ne explicati si noua cum de sinteti bucuresteanca de pe la 1900? Ca nu cred ca aveti 120 ani. Sau “de pe la” e valabil si pentru 1991? Bine ca n-ai zis ca esti bucuresteanca din mileniul doi, nu ca veniturile astea din mileniul trei…

  19. #71

    ;)))))) mvai!!! Ne am dat in clocot! Sa va explic nitel tiganeste? Sau cum? Am parte de atac la persoana?

    Pt persoanele cu retard avansat, boss, am si eu bunic, strabunci..d’astea, nu m am nascut nici din laba nici din eprubeta.

    Be) vad ca deja pizdeiasii si au asumat rolul de tomberonisti, asta, fara sa spun eu nimic.

    De ce cacat ati interpretat peiorativ ceva ce nu era peiorativ?

    Ps: pt cel ce voia sa ii demonstrez eu cu acte: sa ma pupi, asta ca sa nu ti execut un: hai siktir!

    Ba, da, nefututi mai sunteti!

  20. #72

    @Filipa: m-ai convins. Dupa cum raspunzi se vede ca esti bucuresteanca la a treia generatie. Acuma lasa-ne sa ghicim mai exact de unde: Ferentari? Giulesti? Groapa lui Ouatu? Crucea de Piatra?

  21. #73

    Mergi incet!

  22. #74

    Nu mai bine iti iei liber vineri si luni si scapi de problema traficului in cazul vacantelor la mare sau munte?

  23. #75

    E frumos ca 90% dintre cei care se plang de chestiile din Buc, nu sunt din Buc si o zic pe aia: “taranii” sa plece la ei acasa, dar nu sunt ei (migrantii/taranii) dispusi sa plece.

    Mno nu zice nimeni sa pleci acasa daca esti dintr-un sat/orasel fara nicio speranta, dar mai avem si alte orase ok prin tara si ai si varianta unei tari straine.

    Poate poate daca mai iese Firea de 2-3 ori la primarie, se mai aeriseste Bucu (pleaca “taranii” si “taranii” naturalizati de Buc de 1-2-3 generatii) si s-ar putea “reconstrui” sa aiba si tara asta o capitala europeana.

    • #76

      fin :)))))))

      daca mai iese firea de 2-3 ori primarita, bacau va fi vegas pe langa bucuresti