În fiecare zi, gașca veselă de pe facebook aplaudă cu muci la nas numărul de sancțiuni aplicate de către capetele de cretă din poliție și de la gardienii publici. Uaaaau, amenzi de 21 de milioane de lei, cât de tare, bă, ce nebuni sunt ăștia, cum ies din casă.

Din nefericire, problema noastră, ca întotdeauna, este că poliția e doar o forță represivă care acționează la șpagă și ordin. Polițiștii români au, IARĂȘI, plan de amenzi, plan impus de șefimea de analfabeți numiți politic din cadrul poliției.

Iar asta se vede. Suntem singura țară din LUME care are atâtea amenzi. În toate celelalte țări ale lumii, poliția se ocupă cu prevenția, cu grija față de cetățean. Pulanele cu epoleți de la noi sunt ocupate să își facă filmulețe despre cât sunt ei de eroi și să dea amenzi, pur și simplu.

Iar amenzile acelea sunt, în masiva lor majoritate, abuzuri. E plin internetul de cazuri, am prieteni care au luat abuziv amendă de la poliția locală, ei având toate actele. Ba chiar am și văzut, stând în benzinărie la Petrom, cum un capdecretă completa amendă unei femei, pentru că el nu considera că hârtia ei este în regulă, deoarece nu cumpărase doar bunuri de strictă necesitate de la Cora. Da, serios, dacă domnii suinarzi văd că ai actele în regulă, te pun să deschizi portbagajul, ca să vadă dacă ai șapcă.

Și asta nu este bine. Decretul pulii spune ce acte trebuie să ai la tine. ATÂT. Nu nivelul de produse de strictă necesitate, nu ce produse, nu nimic. Ieși din casă, trebuie să ai o hârtie care să precizeze unde mergi. ATÂT. Aseară, o prietenă s-a dus la farmacie ca să își ia Euthyrox, o anunțase farmacista că au primit. Având tiroida Hashimoto, boală autoimună și nemaiavând pastile de aproape o lună. Capsomanul de la poliția locală care a oprit-o i-a cerut să îi arate smsul primit de la farmacistă, pentru că medicamentele NU SUNT DE STRICTĂ NECESITATE.

Nu e bine, nu e normal. Nu mai aplaudați ca focile faptul că vi se fură drepturile și libertățile. Spre deosebire de alte state, în rahatul ăsta de țară, forțele de represiune întotdeauna vor abuza când vor avea posibilitatea, ca rămășiță a educației comuniste aflate la baza structurilor țării. Așa că dacă vouă nu vi se întâmplă, nu înseamnă că nu se întâmplă nicăieri. Mă doare în cur că voi ați mers cândva, undeva, polițistul s-a uitat pe acte, a salutat și ați plecat. Pentru că sunt o sumedenie de alte cazuri în care polițistul abuzează.

Cum să vă feriți? Cameră de bord, fotografie cu declarația și polițistul, întotdeauna, fotografie cu declarația și ecranul unei televiziuni de știri, care să certifice ora, orice metodă de înregistrare care vă permite să reclamați ulterior abuzul și să câștigați procesul prin care dați în judecată structura de represiune.

Pentru că tâmpiți ați fi să plătiți amenda. Pe lângă faptul că, dacă nu aveți nimic pe numele vostru, nu au e să va facă, plata amenzii înseamnă recunoașterea vinei. Nu plătiți nimic, vă dau eu avocat care să se ocupe de voi.

ACAB!

Ca să confirme ce am spus, după ce am scris acest articol, a venit guvernul Vela și a anunțat că de paște poate ieși lumea să ia sfânta lumină a curului. Pur și simplu s-au pișat cu jet pe orice interdicții. S-au pișat cu jet pe toți fraierii amendați pentru că au ieșit să își plimbe câinii.

Și, ce e mai împuțit. De ce acum o săptămână, când credincioșii catolici au avut aceiași sărbătoare, ministrul penelist i-a amenințat doar să stea în casă, că îi ia dracu? Religia hoților ortodocși este superioară, nu, dragi credincioși, ca să citez din imbecilul ministru al unui stat laic.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.